"Sedät" jaksaa heilua

On se nyt taas nähtävä tämäkin instituutio! CMX on nykyään kultti, tapa ymmärtää ja kokea. A.W. sanoo, yleisö tottelee, A.W. laulaa tai ei, mutta yleisö laulaa kuitenkin. Tämä bändi on kerrassaan merkittävä Suomessa tehtävän rock-musiikin saralla. Ihmismieltä kiinnostavat asiat, jopa eleet, on vangittu samaan muottiin ja se yksinkertaisesti ei voi olla herättämättä alkukantaisia ja hyvinkin herkistäviä fiiliksiä yleisössä.

Kokonaisuudessaan keikka toimi erittäin hyvin, verrattuna esim. Provinssirockin versioon. Paineet saattoivat tuntua olkapäillä varmasti parin vuoden takaisen Ilosaaren keikan jälkeen, mutta CMX hoiti suvereenisti homman kotiin. Musiikillisesti ja lavaesiintymiseltään bändi on niin omaa luokkaansa, että lievästi sanottuna muiden bändien sanomiset tuntuvat hyvin etäisiltä.

Ajoittain infernaalisen keikan valo-show toi maagis-psykedeeliseen rock-revitykseen hienosti oman lisänsä. Mausteena keikan loppupuolella olleet räjähteet ja ilotulitukset toimivat mallikkaasti. Biiseistä parhaiten irtosivat luonnollisesti Vallat ja väet ja eritoten ensimmäisenä encorena esitetty Meidän syntimme. Parin vanhan HC-vedonkin seasta kirkkaasti erottunut Rautakantele sai kansan huokumaan haavetta. CMX lävisti yleisönsä taas.

JKL:n Yöjuna


<<<