Hattarapäät

Kaksi iloisenoloista mieshenkilöä tepastelee vastaan semmoiset hattarat päässään, ettei naisimmeinen voi kun kateellisena katsella. Raami-Rami ja Jamo ovat matkanneet Turusta ensimmäistä kertaa Laulurinteelle rokkaamaan ja ovat tempaisseet päähänsä valtavan kokoiset vaaleanvihreät käkkärät säkkärät peruukit. Miesten mukaan jokaisella festarireissulla on oltava "oma juttunsa" ja tällä kertaa löytyivät peruukit.

Äijien kuontalot herättävät hilpeyttä ja ihastusta joka suuntaan. Jutustelumme aikana pari pikkupoikaa käy ihan vaan varmuuden vuoksi hypistelemässä houkuttelevan näköisiä hiuspehkoja ja itsekin saan luvan hieman testata. Raami-Rami ja Jamo ovat mieleissään saamastaan huomiosta, peruukit palvelevat tarkoitustaan. -" Ihmisiä on kiva ilahduttaa, on mukavaa kun vastaan kävelee vain hymyilevää väkeä" , miehet sanovat ja kehuvat festariyleisöä ja joensuulaisia loistavaksi porukaksi. -"Kun arska oikeen kunnolla porottaa taivaalta, pukkaa peruukin alta kyllä aika lailla hikeä "- äijät myöntävät mutta vakuuttavat sinnittelevänsä peruukit päässä festarin loppuun asti.

Pyydän herroja riisumaan hattarat ja alta paljastuu lyhyt pystytukka ja nyrkkeilijän sänki.

Mitä sitä nyt omaa tukkaa kasvattamaan, kun kaupasta saa kiharaa kassikaupalla. Ja toimivathan hattarat myös tarpeen tullen oivasti myös sateensuojana.

-jenni-


<<<