Historiikki

Maija Vilkkumaan nousu maamme ykkösnaisrockariksi on edennyt asteittain. Ensimmäinen keskeinen etappi oli Tarharyhmä, jonka musiikillisena liiderinä Vilkkumaata voi pitää; vastasihan hän lähes kaikista bändin biiseistä. Lukiolaistyttöjen bändi julkaisi kaksi pitkäsoittoa, Tappopoppia ja Hysteerinen harmonia, ennen hajoamistaan.

Vilkkumaan soolouran käyntikorttina oli potin täydellisesti räjäyttänyt Satumaa-tango, jota seurasi debyyttialbumi Pitkä ihana leikki. Tuoreella Meikit, ketjut ja vyöt- pitkäsoitolla Vilkkumaa on tehnyt sherylcrowt rankalla rockimagollaan.

Itse keikka

Tänään keikka sisälsi biisejä sekä edelliseltä että uudemmalta levyltä. Maija itse irroitteli täysillä ottaen heti yleisönsä, vaikka se oli juuri saanut niskaansa rankan ukkoskuuron. Yleisö lämpeni Maijan tahdissa heti ja kerääntyi lavan eteen. Oli yllätys, että Satumaa-tango oli jo kolmantena. Se olisi ollut melkein itsestään selvyys viimeisenä. Sen sijaan varsinaisena viimeisenä biisinä oli Ingallisin Laura, joka otti täysin yleisönsä.

Maijan lavakarisma oli vakuuttavaa. Tosin nautintoa hieman häiritsi äänitasojen huono säätö, jonka seurauksena Maijan ääni hävisi soittimien alle. Artistin ja taustabändin tarjoama anti oli tosin todella räväkkä ja positiivinen. Maija Vilkkumaa siis ansaitsee maamme ykkösnaisrokkarin tittelin suvereenisti.

Pertti Pulkkanen ja Sari Sudensalmi


<<<