Etuoikeutettua talkkarimeininkiä

Mixa Koponen, mies jonka jokavuotuinen hiekkalaatikko keskittyy Ilosaarirockiin.

Mixan tuotantopäällikön, päälävastaavan ja iltavalaistuksen järjestäjän virka tekee miehestä korvaamattoman. Silti Mixa ei koe olevansa selkään taputuksien tarpeessa.

Mixan lauantai-päivä rokissa on sujunut yllättävän hyvin. Aina on pientä hämminkiä järjestelyissä, mutta hommaan on rutinoiduttu niin hyvin, että hommat rullaavat omalla painollaan. Puhelimet soivat ja Mixan ryhmä toimii. Pessimisti ei pety ja Mixa sanookin kymmenen vuoden kokemuksella, ettei kaikki voi mennä näin hyvin.

Mixa on valoguru, joka on rakentanut jokaisen rinnevuoden aikana ilmiömäisen valonäytöksen illan hämärtyessä. Mixa kokee olevansa etuoikeutettu, koska Ilosaarirockilla on ainutlaatuinen miljöö ja tämä on ainutlaatuinen tehtävä.

Tosin Mixa on omasta mielestään enemmän talkkarimeiningillä Rokissa, kasaamassa alusta ja loppupurkuihin asti. TalkkariMixalle jää kuitenkin aina muutaman biisin aikaa seurata bändejä. Keikkoihin ei kuitenkaan voi työn touhussa suuremmin keskittyä.

Vaikka Mixalle on vuosien varrella tullut erinäisiä vastoinkäymisiä, ei Rokin tekemiselle näy loppua. Tämä onkin meille rokkiväelle vain hyvä asia. Kuitenki Mixan motto on " Maailma on ihmeellinen paikka", joten mitä tahansa voi sattua.

Anyduunari


<<<