Nettiliveä pukkaa

Avoimen ammattikorkeakoulun digitaalivideotuotannon kesäkurssi ja joukko vanhempia mediaopiskelijoita pyörittää Jyrki Kurjen johdolla nettilive-projektia festarin ajan.

Vuodesta -96 alkaen nettilähetyksiä rokista purkittanut Kurki kehuu fillistä leppoisaksi ja tiimiä toimivaksi. Mukana projektissa on sopiva sekoitus eri alan ihmisiä, jotka kaikki kuvaavat, miksaavat ja ohjaavat innolla.

Kaikki päälavan bändit kuvataan ja kaksi kameraa kiertää alueella aamusta iltaan.

Tänä vuonna netti-teeveeläisä hemmotellaan ikiomalla pesällä, vanha asuntovaunu toimii pääkallopaikkana päälavan kupeessa. " Tässä on kaikki tarvittava, tilat on pienet mutta riittävät", Jyrki vakuuttaa tyytyväisenä,"Vaunuun mahtuu juuri sopivasti ohjaaja ja miksaaja, katto on pään päälla ja äänieristyskin ok."

Yhteistyö järjestäjien, bändien ja yleisön kanssa on sujunut hyvin ja tiimiläisten ahkeruus näkyy mm. 15 valmiin videodokkarin muodossa. Lauantaipäivän reipas sadepläjäys aiheutti lieviä paniikin oireita ja hetkellisiä teknisiä ongelmia, mutta kokonaisuus on Kurjen mukaan pysynyt mainiosti kasassa. Nettiliven tulevaisuuden Jyrki näkee valoisana. Tietoverkot ja tv lähestyvät yhä enemmän toinen toisiaan ja tyytyväinen ope kehuu tiimiläistensä työn tuloksia:" Meillä on nyt jo ihan tv-kelpoista kamaa ja tekniikka kehittyy kokoajan tarjoten uusia mahdollisuuksia."

Ilosaarirockin hyvän hengen mukaisesti myös netti-tv säilyynee talkooprojktina.
"Jokainen on itse saanut valita työtehtävänsa ja eikä homma ole kellekkään pakkopullaa", Jyrki vakuuttaa.

Hyvä meiniki ! Näihin kuviin ja tunnelmiin,
-jenni-


<<<