Pitkillä kilometreillä

Teemu lähti ystäviensä Mikon, Samin, Juhan, Eetun ja Anton kanssa Hämeenlinnasta kohti Joensuuta jo viime maanantaina - pyöräillen. Teemu kertoo, että kavereiden idea oli niin villi, että hän päätti heti osallistua pohjekoitokseen. Pojat pyöräilivät päivässä noin sata kilomeriä ja pääsivät perille perjantaina. He yöpyivät matkalla metsissä telttaillen.

- Aika rankka reissu, kyllä joka jätkällä kävi joka päivä mielessä, ettei päästä perille ikinä. Mutta täällä ollaan ja olo on aika vapautunut. Kyllähän tää kummiskin oli sen arvosta. Toisaalta en ole varma olisiko tullut muuten lähdettyä Ilosaarirockiin, jos pojat eivät olisi heittäneet tätä hullua ideaa tulla tänne pyöräillen, Teemu tuumailee.

Teemun mielestä hirtehisesti hauskinta oli se, että ensimmäisen 3,5 kilometrin aikana pyörästä puhkesi kumi kaksi kertaa. Isä toi Teemulle autolla kaksi uutta sisäkumia ja matka jatkui huomattavasti sujuvammin.

Pojat eivät aio pyöräillä enää takaisin vaan nostavat pyörät junaan ja istuvat itse mukavasti junan kyydissä Hämeenlinnaan.
- Pyörä lähtee tämän keikan jälkeen myyntiin. Se on Jupiter Tuska, Teemu naurahtaa.

Riitta
Kuva: Antti Vänskä


<<<