Kolme kilometriä aitaa

Rakennusvastaava Miika on rakentanut festivaalialeen aidoitukset ja pystyttänyt teltan yhdeksän hengen miehistönsä kanssa. Rakentaminen alkoi jo maanantaina ja purkutöihin kuluu rokin jälkeen pari 24-tuntista työpäivää. Miikalla on rakennusalan koulutus ja Ilosaarirockia hän on ollut rakentamassa jo kolmena edellisenä vuonna. Rakennusvastaavana tämä kesä on kuitenkin ensimmäinen.

Vaikka teltat ja aidat saadaan valmiiksi ennen festaria, niin viikonlopun aikana riittää vielä korjailtavaa. Joka vuosi muutama yrittää festareille pummilla tekemällä aitaan reiän.

- Pahimmat reiät ovat olleet juuri porttien vieressä. Järjestysmiehiä on portilla ja silti aitaan saadaan tehtyä metrinkokoisia reikiä. Tänä viikonloppuna on tähän mennessä löytynyt vain yksi reikä.

Mitään isompia katastrofeja ei ole onneksi sattunut. Miika toteaa, että ehdottomasti pahinta olisi, jos mellakka-aita pettäisi tai jos isot teltat sortuisivat. Eilinen rankkasade tosin säikäytti, kun ihmiset ryntäsivät sateen suojaan. Onneksi ainoastaan pari puuaitaa kaatui.

Riitta ja Riikka


<<<