Sade

Luontoäiti muisti rokkiväkeä napakalla sateella ja raivoisalla tuulella. Työväen ykkössadesuojana toimi raviradan kuppila, jonne myös toimittaja laukkasi. Kuppilan hikisen nihkeä tunnelma oli odottava; josko jo pääsisi ulos hommia jatkamaan.

Istuuduin vapautuvaan pöytään ja päätin, että seuraava immeinen, joka pöytään käy, olisi oiva haastattelun kohde. Ja kas, sieltä saapui arviolta viidenkympin ikäinen mieshenkilö. Selvisi, että kohteliaan tuntuinen mies oli Ylen tiimiläinen Jorma Kovasiipi.

Kovasiipi hoitaa Ilosaarirockin Radiomafian lähetyksiä. Ulkolähetyshommia mies on tehnyt vuodesta 1976 lähtien. Tänään yleläiset ovat tehneet esimerkiksi bändihaastatteluja. Lauantai-illan Norppa-ohjelmassa on tulossa pätkiä Mafian lavalla soittaneista bändeistä.

Ilosaarirock-lähetyksiä Kovasiipi on tekemässä ensimmäistä kertaa. Edellinen työkomennus hänellä oli Kalevan kisoissa. "Kyllähän nämä rocktapahtumat ovat varsin erilaisia kuin esim. urheilukilpailut", mies toteaa. "Täytyy sanoa, että tämä työ on varsin monipuolista. Juuri ennen tätä kahvitaukoa täytyi sitoa teltta kiinni, ettei tuuli veisi sitä mennessään. Ja vettä tuli kuin aisaa."

Sade hellitti ja oli aika lähteä väistelemään lätäköitä.

Tuula


<<<