Ovesta vasemmalla

Nälkäisten työntekijöiden kurisevat nassut saavat tyydytyksen taukotuvasta eli raviradan kuppilasta. Ensimmäistä vuotta taukotuvan vastaavana toimii Noora Hattunen. Noora on kaikkiaan ollut kahdeksana vuonna rokin talkoolaisena. "Tulin tähän työhön äidin kautta", Noora kertoo. Nooran äiti Leena Hattunen toimi vuosikausia tuvan vastaavana, ja tytär lähti äidin mukaan omien sanojensa mukaan noin kymmenen ikäisenä.

Entä millainen päivä on ollut? "Jalat on turvoksissa ja aivot ei enää toimi. Päivät menevät voileipiä tehdessä, kädet kyllä toimii vielä!" tuumaa Noora. Bändejä Noora ei käy katsomassa, vaan viettää pitkän työpäivän lähinnä keittiössä. "Ainoa kosketus bändeihin on ollut se, että olen toimittanut joillekin RadioMafian lavan soittajille juomat."

Eräs asia, joka jaksaa Nooraa huvittaa vuodesta toiseen on se, etteivät putkinäköiset miehet löydä kuppilan vessaa. "Taukotupaan pitäisi asentaa piilokamera, joka kuvaa silmiään ja päitään pyöritteleviä miehiä. Kyllä ne sen verran huvittavan näköisiä tapauksia ovat," nauraa Noora. Tiedoksi hämmentyneille miehille: kun tulet taukotupaan sisään, se miesten vessa on siinä heti ovesta vasemmalla.

Tuula
Kuva: Antti Vänskä


<<<