Se Tohtori Joku ja jotain

Harmittavan pieni osa festariyleisöstä löytää tiensä näille Tohtori Orff ja Herra Dalcrozen mainioille keikoille. Mutta ne, jotka tämän mainion okesterin huomaavat, eivät yleensä hievahdakaan paikaltaan ennen viimeisen biisin loppua. Varmasti yksikän päälavan esiintyjä ei saa yleisöään yhtä hyvin mukaan, kuin tämä lastentarhoissa mainetta niittänyt trio.

Monipuolisista ja todennäköisesti usein uusittavista soittimista saadaan aikaan hämmentävä äänimaailma. Pahvirumpuja soitetaan tiskiharjoilla ja tahtia poljetaan uimaräpylöiden avulla. Nyckelpulkka on vaativa soitin, mutta nämä virtuoosit hallitsevat senkin. Soitannan lomassa nähdään myös päätä huimaavia akrobaattinumeroita.

Ensimmäisellä keikalla kuultiin muun muassa "Ei saa mollata meidän ladaa" ja kaunis kolmiääninen laulu "Matti ja Maija", jossa Maijalla on vähän muutakin kuin karitsa. Viimeistään "Lenkkarit" vakuutti vannoutuneimmatkin fanit ja ne jotka jäivät kaipaamaan legendaarista maailman pisintä rumpusooloa, kuulevat sen seuraavassa setissä.

Veera Lehtonen


<<<