Turun pojat

Marko (25) ja Antti (25) saapuivat festareille Suomen Turusta. Antti, lähtöisin Kontiolahdelta, on juhlilla yhdettätoista kertaa. "Meille on kehittynyt vuosien varrella tänne vakioleiripaikka, tähän pääväylän varrelle," toteaa Antti. Miesten yhteisiä suosikkeja tämän vuoden bändeistä ovat Ultra Bra ja Ismo Alanko Säätiö. "Myös M.A. Numminen oli tosi kova," julistaa Marko.

Vuosi 1998 on jäänyt kaverusten mieleen, koska silloin he voittivat Radio Mafiasta festariliput ja backstage-passit. "Oli sellainen kilpailu, että piti selittää mahdollisimman hyvin, miksi liput pitäisi saada, ja minullahan juttua riitti," naureskelee Antti.

Pojat miettivät, että toisaalta voisi olla hyvä, jos festarit olisivat K18-tyyppiset. "Vaikka kyllähän se itseäkin olisi ensimmäisinä vuosina harmittanut, jos tänne ei olisi päässyt," muistelee Antti, "mutta ainakin Rauman juhannusjuhlat toimivat hyvin, kun alaikäiset eivät sinne päässeet." Markolta kiitosta saavat toimivat järjestelyt. Miehen mieltä jäivät kaivertamaan eräät toiset festarit, joilla kylmää ohraistakin sai jonottaa tunnin. "Hieno homma on esimerkiksi se, että on järjestetty ylimääräinen juna pohjoiseen päin yöllä puoli kahden aikaan," toteavat pojat yhdestä suusta.

Leirimajoituksen saloihin kaverukset eivät tutustu, vaan viettivät ensimmäisen yönsä kaverin luona. "Seuraavaksi yöksi mennään minun vanhempien luo," kertoo Antti. "Räyhäkät pippalot," kiteyttää Marko.

Tuula


<<<