Ville Leinonen ja rakkauden väri

Punainen Saab ohittaa torin. Punaisesta lompakosta kaivetaan rahat. Punainen Marlboro, kova aski vaihtaa omistaa. Uuden omistajan nimi on tietenkin ja itsoikeutetusti Ville Leinonen. Aski korkataan ja seurue siirtyy hektisen torikahvilan pöytään. Punainen sytkäri kaivetaan farkkujen taskusta, Ville tarjoaa kierroksen seurueelle. Seuraa keskustelu tupakan standardeista, mustastapippurista pizzassa, Marlboro-miehistä ja rakkauden olemuksesta.

Viisitoista vuotiaana Ville päätti, että jotain olisi tehtävä ja maalasi seinänsä punaisella - iskelmä prinssi oli syntynyt. Väri on siitä asti seurannut keskiyön cowboyn bootsin kannuksia, aina Savonlinnasta San Franciscoon ja takaisin. "Jos jostain yleensäkään kannattaa laulaa, olkoon se rakkaus".

Artistin mielestä on ikävää, kun ei voi ottaa olutta liikaa ennen keikkaa. Muuten saattaa kaatua. Unelmien prinssi ei voi tehdä sellaista saatika pudota valkoisen hevosen kultaisesta satulasta kesken kauneinta auringonlaskua. Se kaataisi samalla miljoonien teinityttöjen unelmat.

Varsinainen keikka tapahtui myöhemmin Kerubi klubilla ja se sujui mainiosti. Voimakkaasti elämää rakastava meininki voitaisiin hahmottaa luonnon mukaisesti. Kaikki vihreä on fotosynteesin kautta sitä, mikä pitää elämää yllä. Ville tietää sen. Todellisuudessa (vastavärit!) väri on punainen, punainen kuin Villen kova Marlboro-aski ja viini, punainen kuin veri. In vino veritas. Elämä.

JKL:n yöjuna, keskeltä ruusujen...


<<<