ILOSAARIROCK 2003 JULISTEKILPAILU

Suunnittele Ilosaarirock 2003 tapahtuman virallinen juliste

Ilosaarirockin järjestäjä Joensuun Popmuusikot ry käynnistää kaikille avoimen julistekilpailun, jossa osallistujan tehtävänä on suunnitella kesän 2003 Ilosaarirockin virallinen juliste. Voittaneen ehdotuksen ilmeestä ja ideasta muotoillaan koko ensi kesän Ilosaarirockin markkinointi- ja viestintäaineisto paidoista verkkosivuihin ja julisteesta pääsylippuihin. Voittaneesta julisteesta muotoillaan vuoden 2003 Ilosaarirock-festivaalin ilme.

Julistekilpailu käynnistyy maanantaina 16.9. ja kilpailuaika kestää marraskuun loppuun saakka. Voittajajuliste palkitaan 500 euron rahapalkinnolla.

Kilpailuaika, säännöt & palkinto

Kilpailuaika: 16.9.-30.11.2002

Kilpailutyön koko ja muoto: Noin A3, tekniikka vapaa, paperituloste

Palkinto: 500 euroa

Kilpailun raati muodostuu Joensuun Popmuusikot ry:n hallituksen, Ilosaarirockin verkkotoimituksen sekä markkinointi- ja tiedotustyöryhmän jäsenistä. Raati kokoontuu joulukuun alussa ja valitsee jatkokilpailuun idealtaan soveltuvimmat juliste-ehdokkaat. Jatkoon päässeistä ehdokkaista valitaan voittanut juliste. Kilpailun voittaja julkaistaan joulukuun aikana ja voittajalle on luvassa palkintorahana 500 euroa. Voittaja tullaan esittelemään myös Ilosaarirockin internetsivuilla.

Julistemateriaali tulee lähettää osoitteeseen
Joensuun Popmuusikot ry, PL 240, 80101 JOENSUU,

tai tuoda suoraan yhdistyksen toimistolle osoitteeseen Rantakatu 25 A 1. Merkitse kuoreen/pakettiin tunnus ”julistekilpailu”. JULISTE TULEE TOIMITTAA NIMETTÖMÄNÄ! Merkitse oma nimimerkkisi julisteen taakse ja liitä mukaan OMAT YHTEYSTIETOSI SULJETUSSA KIRJEKUORESSA. (nimi, postiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero). Töitä ei palauteta.

Julisteentekijä takaa, että on itse valmistanut kilpailuun osallistuvan julisteen ja että omistaa materiaaliin kaikki oikeudet. Voittaneen ehdotuksen ilmeestä ja ideasta muotoillaan koko ensi kesän Ilosaarirockin markkinointi- ja viestintäaineisto paidoista verkkosivuihin ja julisteesta pääsylippuihin, toisin sanoen vuoden 2003 Ilosaarirock-festivaalin ilme.

Lisätietoja kilpailusta osoitteesta asko.piiparinen@ilosaarirock.fi tai puhelimitse (013) 125 030.

Terveisin,

JOENSUUN POPMUUSIKOT RY
Asko Piiparinen

Pohjia julisteen suunnitteluun

Olennaista Ilosaarirockissa on se hyvä ja rauhallinen meininki, jonka yleisö, artistit ja järjestäjät yhdessä synnyttävät. Tätä kollektiivista hyvää fiilistä tulee kuvata myös kaikki Ilosaarirockin graafinen ja muu aineisto. Julisteen ei pidä myydä tuotetta, vaan kuvata näitä tunnelmia. Aikaisempien vuosien voittajissa on hyvinkin viitteellisesti osattu kuvata näitä tunnelmia ja tuntoja. Mitään varsinaisia tyylisuosituksia ei ole, vaan toivomme osallistujien pyrkivän toteuttamaan ideansa omalla näkemyksellään, pitäen mielessä sen, että julisteen pohjalta toteutetaan graafisesti hyvin montaa erilaista tuotetta. Paljon on aina saapunut päteviä ja selkeästi osaavien ihmisten tekemiä ehdotuksia, mutta sopivuus on ollut huomattavasti harvinaisempaa. Onnistunut ehdotus osaa yhdistää graafisen osaamisen ja idean Ilosaarirockin olemukseen. Sekä pätevyys että sopivuus ovat siis kummatkin tärkeitä arvosteluperusteita..

Osoitteesta www.ilosaarirock.fi löytyy Festarielämää-osio, jossa on esillä Rokin fiiliksiä sanoin ja kuvin. Noiden festarisivujen välittömän hienon Rokkitunnelman toivomme siis löytyvän myös Ilosaarirock 2003 julistekilpailun ehdotuksista. Festarielämää-osiosta löydät paljon materiaalia myös viime ja toissakesän meiningistä. Mahdollisuuksien mukaan on hyvä myös lukea keväällä 2001 ilmestynyt Ilosaarirockin juhlakirja Rokin Kolme Vuosikymmentä. Varma tapa löytää niitä olennaisia piirteitä Rokista on tietysti myös omien muistojen kaivelu tai siellä käyneiden jututtaminen.

Taustaa Ilosaarirockista

Ensimmäinen Ilosaarirock järjestettiin vuonna 1971, tosin silloin nimellä Rockrieha, johon liput maksoivat 3 mk. Tästä katsotaan kuitenkin Ilosaarirockin alkaneen. Vuosien kuluessa festivaali on kasvanut yhdeksi maamme suurimmista rockfestivaaleista. Ensi kesänä Ilosaarirock järjestetään Joensuussa Laulurinteellä 11.-13.7.

Ilosaarirock on tunnettu suuresta talkootyömäärästä. Huolimatta festivaalin vuosittaisesta kasvusta Ilosaarirock hoidetaan edelleen pitkälti talkootyön voimin. Tavoitteena eivät ole suuret taloudelliset voitot vaan pyrkimys tarjota vuosi vuodelta elämyksiä rokkiväelle. Ilosaarirockin järjestäjänä toimiva Joensuun Popmuusikot ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka perustettiin vuonna 1971 tavoitteena elävöittää kaupungin musiikkielämää ja parantaa musiikin harrastajien asemaa.

Kuluneena kesänä Ilosaarirockissa esiintyivät mm. Suede (UK) ja Muse (UK) sekä kotimaiset HIM, Nightwish ja Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus. Festivaalin kasvaessa vuosien mittaan pienestä kylätapahtumasta valtakunnalliseksi nuorisotapahtumaksi, sen alkuperäistä hardcorepunk -meininkiä on edelleen haluttu vaalia tuomalla festivaalilla, ja varsinkin Töminäklubilla esille myös pienempiä ja paikallisia yhtyeitä. Ilosaarirock tunnetaankin vahvasta vaihtoehtomusiikin tarjonnastaan.

KANNATTAA PEREHTYÄ: www.ilosaarirock.fi


<<<