Etusivu      Bändit      Media      Info      Viestit      Kohti rokkia      Linkit      Festarielämää                                In English


 

 

FESTIVAALILIPUT

Ilosaarirockin ennakkoliput

Ilosaarirock on loppuunmyyty! Portilta ei myydä lippuja. 60 vuotta täyttäneet ja huoltajan seurassa olevat alle 12-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi. Vammaisille henkilöille, joilla on tarve avustajaan avustajan tuominen festivaalille on ilmaista.

Ilosaarirockin klubiliput

Kaikkiin klubitapahtumiin on omat erilliset liput eikä festivaaliranneke oikeuta pääsyyn klubeille. Ennakkomyyntipisteet eivät myöskään myy klubien lippuja. Perjantaina 16. 7. järjestettävien Töminäklubin ja Suloklubin liput myydään suoraan ovelta/portilta. Metelli- ja Rumbaklubin pääsyliput ovat myynnissä Ilosaarirockin infopisteessä festivaalialueella sekä Kaarihallin ovella. Kaikkien klubien liput maksavat 10 euroa. Lähtöklubin liput ovat saatavissa sunnuntaina festivaalialueen infopisteestä sekä Kimmelin vastaanotosta klo 19.00 asti sekä myöhemmin Kimmelin ovelta.


MAJOITTUMINEN ILOSAARIROCKISSA

 1. Ilosaarirockin tilapäinen leirintäalue raviradalla
 2. Joensuun virallinen leirintäalue Linnunlahti Camping Laulurinteen vieressä
 3. koulumajoitus keskustassa Lyseon koululla
 4. Joensuun hotellit palvelevat viikonlopun ajan

Joensuun Popmuusikot ry järjestää Ilosaarirockin yleisölle kaksi majoittumisvaihtoehtoa: koulumajoitus Lyseon peruskoulun tiloissa Joensuun keskustassa ja festivaalin tilapäinen leirintäalue raviradalla heti Laulurinteen vieressä. Näiden lisäksi palvelee normaaliin tapaan kaupungin virallinen leirintäalue Linnunlahti Camping ja kaupungin hotellit.

Luvatonta majoittumista leirintäalueiden ulkopuolella valvotaan Joensuun kaupungin, Ilosaarirockin järjestyksenvalvojien ja poliisin toimesta. TELTTAMAJOITTUMINEN VIRALLISTEN LEIRINTÄALUEIDEN ULKOPUOLELLA ON KIELLETTYÄ.

RAVIRADAN TELTTAILUALUE

Raviradan telttailualue on tilapäinen leirintäalue ja se on järjestetty palvelemaan Ilosaarirockin yleisöä festivaaliviikonlopun ajaksi. Leirintäalue aukeaa torstaina 15. 7. klo 18.00 ja on auki maanantaihin 19. 7. klo 12.00.

HUOM! Raviradan leirintäalue on tosiaan tarkoitettu ainoastaan festivaalivieraiden majoituspaikaksi. Alueelle pääsevät Ilosaarirockin rannekkeen tai pääsylipun omistavat festivaalivieraat. Leirintäalueen järjestelyistä vastaa Joensuun Popmuusikot ry:n valtuuttamana Linnunlahti Camping Oy.

Raviradan leirintäalueelle on järjestetty festivaalin ajaksi yleisöä varten vesipisteitä, nuotiopaikkoja, ruokamyyntikojuja ja wc-koppeja. Telttailualueen suihkut sijaitsevat Palloilukeitaassa, Linnunlahdentien varressa telttailualueen vieressä.


Tulosta majoittumiskaavake ennakkoon ja täytä se valmiiksi!

Raviradan telttailualueelle pääsemiseksi sinun tarvitsee täyttää majoittumiskaavake, jonka saat helpoiten jo ennen festivaaliviikonloppua Linnunlahti Camping Oy:n verkkosivuilta osoitteesta www.linnunlahticamping.fi sekä täältä. Voit ladata lomakkeen myös Word tai RTF-muodossa. Tulosta kaavake ja täytä se valmiiksi, jolloin leirintään saapuminen nopeutuu huomattavasti.

Raviradan telttailualueen aukioloajat ja hinnat

Leirintäalue avoinna torstaista 15. 7. klo 18.00 maanantaihin 19. 7. klo 12.00 saakka.

Pe 16. 7. - ma 19. 7. 10 € / henkilö
To 15. 7. - ma 19. 7. 15 € / henkilö

HUOM! Ajo-ohjeet Raviradan parkkialueille

Te ravileirinnässä majoittuvat, jotka saavutte Ilosaarirockiin omalla autolla, pääsette raviradalle helpoiten saapumalla ennen perjantaita klo 18, jonka jälkeen Linnunlahdentie suljetaan festivaalialueen osuudelta. Tämän jälkeen Raviradan paikoitusalueille pääsee autolla ainoastaan Heinäpurontien suunnasta, ks. kartta. Paikoitusalueet sijaitsevat aivan raviradan kyljessä Linnunlahdentien varressa. AJONEUVOISSA YÖPYMINEN ON KIELLETTY. Mikäli haluat majoittua ajoneuvossa, varaa paikka Linnunlahti Campingin leirintäalueen puolelta, jossa se on sallittua.

Lisätietoja täältä:

www.linnunlahticamping.fi
info@linnunlahticamping.fi
p. (013) 126 272

ylös^   

LINNUNLAHTI CAMPING

Linnunlahti Camping on Joensuun virallinen leirintäalue, joka sijaitsee Laulurinteen kyljessä Linnunlahdentien ja Länsikadun kulmauksessa. Leirintäalueella on mahdollisuus teltta- ja karavaanarimajoittumiseen. Mökkejä ei enää ole saatavilla. Telttailijat otetaan sisään tulojärjestyksessä. Nopeuttaaksesi sisäänkirjautumista täytä majoituslomake valmiiksi. Majoituslomakkeen löydät täältä. Vuonna 2003 alue täyttyi perjantaina klo 24.

Alueella sijaitsee ruokapisteitä, kahvio sekä pienimuotoinen elintarvikekioski, jossa on myös oluen vähittäismyynti.

Alueelle saa tuoda auton (20 €/viikonloppu), jossa voi myös yöpyä. Auton parkkeeraukseen suositellaan kuitenkin raviradan parkkipaikkaa. Caravan-auton/vaunun paikka sähköllä maksaa 50 € viikonloppu (huom! henkilöhinnan lisäksi)

Linnunlahti Campingin majoitushinnat

To 15. 7.-ma 19. 7. klo 12.00 asti30 €/hlö
Pe 16. 7.-ma 19. 7. klo 12.00 asti25 €/hlö
La 17. 7.-ma 19. 7. klo klo 12.00 asti20 €/hlö

Ajo-ohjeet Linnunlahti Campingiin

Linnunlahti Campingin leirintäalueelle autolla saapuvat asiakkaat pääsevät alueelle keskustan suunnasta (Länsikadun suunnasta) Linnunlahdentien kautta perjantai-illan ajan. Linnunlahdentien ja Länsikadun risteyksessä on järjestyksenvalvojia neuvomassa ja ohjaamassa liikennettä. Lauantaina ja sunnuntaina autoliikenne Linnunlahdentiellä on täysin katkaistu. Mikäli saavut Linnunlahti Campingiin autolla, huomioi että ajoneuvoa EI SAA välillä pois, vaan vasta sunnuntaina klo 18.00 jälkeen.

Auton pysäköinti Linnunlahti Campingin leirintäalueella maksaa 20 €/viikonloppu.

Lisätietoja ja varauksia

www.linnunlahticamping.fi
info@linnunlahticamping.fi
p. (013) 126 272

ylös^   

KOULUMAJOITUS

Koulumajoitus on tarkoitettu vain Ilosaarirockin asiakkaille.

Lyseon peruskoululla (Koskikatu 10, entinen keskustan yläaste) järjestettävä koulumajoitus on edullinen tapa majoittua Ilosaarirockissa. Koulumajoitus alkaa perjantaina klo 15.00 ja loppuu maanantaina klo 12.00.

Majoituksen hinta on 8 €/hlö/yö. Hintaan sisältyy pehmoinen patja ja suihkumahdollisuus. Majoittujia palvelee kahvila, jossa on mahdollista nauttia myös aamupuuroa. Festivaalialueella tarpeettomat tavarat voi jättää vartioituun maksulliseen narikkaan.

Varauksia koulumajoitukseen otetaan vastaan Popmuusikoiden toimistolla 28. 6. alkaen maanantaista perjantaihin klo 9-17. Ilosaarirockin infonumerossa (013) 225 550. Varaukset tulee lunastaa koululta lauantaihin 17. 7. klo 17.00 mennessä. Koulumajoitukseen pääsevät vain festivaalin vieraat, joten varaudu esittämään festivaalilippusi tai -rannekkeesi paikalle saapuessasi.

Rautatieaseman ja Laulurinteen välillä liikennöivät rockbussit pysähtyvät koulumajoituksen kohdalla perjantaina sekä lauantaina aamupäivällä.

ylös^   

JOENSUUN HOTELLIT

Kaupungin hotellit täyttyvät nopeasti viikonlopun ajaksi, joten ole ajoissa liikkeellä. Yhteystiedot hotelleihin löydät helpoiten ja kootusti Karelia Expertin verkkosivuilta.

SUIHKU LÖYTYY PALLOILUKEITAALTA

Ilosaarirockin asiakkailla on mahdollisuus käydä suihkussa Raviradan vieressä sijaitsevalla Palloilukeitaalla. Lysti maksaa 2 euroa. Palloilukeitaalla palvelevat myös kahvio ja terassi.

ylös^   


ILOSAARIROCKIIN SAAPUMINEN

Rokkijunat

Helsinki - Joensuu - Helsinki vakiovuorojen aikataulut (PDF)
Turku - Joensuu - Turku vakiovuorojen aikataulut (PDF)

Joensuuhun saapuvien vakiovuorojen aikataulut (PDF)
Joensuusta lähtevien vakiovuorojen aikataulut (PDF)

Ilosaarirokkijunan P510 aikataulu:

ma 19.7. Joensuu0.01
 Onkamo0.25
 Kitee0.39
 Kesälahti1.01
 Saari1.17
 Parikkala1.30
 Simpele1.43
 Imatra2.14
 Joutseno2.27
 Lappeenranta2.41
 Kouvola3.38
 Lahti4.17
 Riihimäki4.55
 Hyvinkää5.11
 Järvenpää5.29
 Tikkurila5.46
 Pasila5.58
 Helsinki6.04

Riihimäeltä yhteys Tampereelle junalla 9615 klo 5.40 ja H-junalla klo 5.14
Riihimäeltä Helsingin suunnan väliasemille.

Ilosaarirock ja VR tarjoavat festivaalivieraille kyydityksen rautatieasemalta koulumajoitukseen tai suoraan festivaalialueelle. Bussit liikennöivät rautatieaseman ja Laulurinteen väliä sitä mukaa kun kyytiläisiä riittää. Bussit liikennöivät perjantaina 16. päivä myöhemmin ilmoitettavasta ajankohdasta alkaen ja lauantaina aamupäivän aikana saapuvien junien ajan.

Sunnuntaina on myös järjestetty kyyditys Laulurinteeltä rautatieasemalle klo 18.00 ja sen jälkeen lähteville junille. Rokkibussien parkkipaikka sijaitsee Joensuun Tiedepuiston edessä Länsikadun varressa. Ole ajoissa, paikalla vähintään 20 min ennen junan lähtöä, ettet myöhästy kyydistä. Sunnuntaina liikennöivät bussit eivät pysähdy koulumajoituksessa, vaan matkaavat suoraan Laulurinteeltä rautatieasemalle.


ROKKIBUSSIT

Rokkibussit liikennöivät rautatieaseman ja Laulurinteen välillä kuljettaen junien saavuttua festivaaliyleisöä rautatieasemalta festivaalialueelle ja sunnuntaina festivaalialueelta takaisin asemalle/paluujunille. Perjantaina ja lauantaina kohti Laulurinnettä ajavat bussit pysähtyvät myös koulumajoituksessa. Kyyditys on ilmainen.

Rokkibussit lähtevät rautatieasemalta junien saavuttua ja bussien täytyttyä.

HUOM! Sunnuntaina paluujunille kulkevat bussit eivät kierrä koulumajoituksen kautta, vaan ajavat suoraan rautatieasemalle. Festivaalialueen päässä rokkibussien pysäkki sijaitsee Joensuun Tiedepuiston edessä Länsikadun varressa, katso kartalta

Rokkibussien lähtöajat,

Perjantaina 16.7. seuraavilta junilta Laulurinteelle:

Junatuloaika Joensuuhun klo
H85113.55
IC315.11
H85317.20
P518.19
IC720.59
IC922.49
P85523.05

Lauantai 17.7. seuraavilta junilta Laulurinteelle:

Junatuloaika Joensuuhun klo
P8356.53
H8608.59
IC21112.17
H85113.55

HUOM! Bussit lähtevät kohti Laulurinnettä ja koulumajoitusta bussien täytyttyä, ole siis ajoissa paikalla. Bussipysäkki sijaitsee näkyvällä paikalla rautatieaseman parkkialueella junalaiturin läheisyydessä.

Kyydistys paluujunille sunnuntaina 18.7. Laulurinteeltä:

JunaJunan lähtöaika Joensuusta klo
IC1218.00 (bussien lähtöajat festivaalialueelta Tiedepuiston edestä noin klo 17.00 ja 17.30)
H85418.00 (bussien lähtöajat festivaalialueelta Tiedepuiston edestä noin klo 17.00 ja 17.30)
H86318.30 (bussien lähtöajat festivaalialueelta Tiedepuiston edestä noin klo 17.30 ja 18.00)
P80223.07 (bussien lähtöajat festivaalialueelta Tiedepuiston edestä noin klo 22.00 ja 22.30)
P51000.01 (bussien lähtöajat festivaalialueelta Tiedepuiston edestä noin klo 23.00 ja 23.30)

MUUTTUNEITA LIIKENNEJÄRJESTELYITÄ ILOSAARIROCKIN AIKANA

Liikennejärjestelyjen tarkoituksena on helpottaa ja turvata yleisön liikkumista ja pyrkiä rauhoittamaan lähialueita. Suosittelemme saapumaan alueelle kävellen tai pyöräillen. Pääportin edustaa kulkeva Linnunlahdentie katkaistaan Ilosaarirockin ajaksi Länsikadun ja Palloilukeitaan väliseltä osuudelta moottoriajoneuvoliikenteeltä perjantai-iltana klo 18 (ks. kartta). Tie pyhitetään kävelykaduksi festivaalivieraiden käyttöön ja avataan jälleen autoille sunnuntaina klo 24. Heinäpurontien suunnasta saapuvat autot käännytetään Palloilukeitaan kohdalla takaisin tulosuuntaansa.

Länsikatu suljetaan sekä moottoriajoneuvoilta että kevyeltä liikenteeltä perjantaina klo 18 Papinkadun ja Eteläkadun väliseltä osuudelta. Tie pysyy suljettuna maanantaihin klo 6 saakka. Jotta liikenne toimisi ilman suuria ruuhkia, NOUDATA PYSÄKÖINTIKIELTOJA! Pysäköintiä valvoo järjestyksenvalvojien lisäksi poliisi. Katso kartoista muutokset ja kulkuohjeet.

Lähialuekartta (PDF)
Joensuun kartta (PDF)


PARKKIALUEET JA AJO-OHJEET

Ilosaarirockin parkkialueet sijaitsevat Laulurinteen ja raviradan vieressä. Varsinaisten hiekkaparkkialueiden lisäksi parkkialueina toimivat festivaalin aikana raviradan autokatsomo ja kavioura. Suosittelemme Ilosaarirockiin autolla saapuvia tulemaan paikalle ennen perjantaita klo 18.00. Tämän jälkeen Linnunlahdentie katkaistaan moottoriajoneuvoliikenteeltä ja parkkialueille/raviradan leirintäalueelle pääsee ainoastaan Heinäpurontien suunnasta.

Auton pysäköinti raviradan valvotuilla parkkialueilla maksaa 5 € / pysäköintikerta.

Lähialuekartta, jossa näkyvät pysäköintialueet

Ajo-ohje raviradan leirintäalueelle

Autolla saapuvat, raviradan leirintäalueella majoittuvat festivaalivieraat, pääsevät raviradan vieressä sijaitseville parkkialueille helpoiten saapumalla ennen perjantaita klo 18, jolloin Linnunlahdentie suljetaan festivaalialueen osuudelta. Tämän jälkeen alueelle pääsee autolla ainoastaan Heinäpurontien suunnasta, ks. kartta.

Ajo-ohje Linnunlahti Campingin leirintäalueelle

Linnunlahti Campingin leirintäalueelle autolla saapuvat asiakkaat pääsevät alueelle keskustan suunnasta (Länsikadun suunnasta) Linnunlahdentien kautta perjantai-illan ajan. Linnunlahdentien ja Länsikadun risteyksessä on järjestyksenvalvojia neuvomassa ja ohjaamassa liikennettä. Lauantaina ja sunnuntaina autoliikenne alueelle on täysin katkaistu. Mikäli saavut Linnunlahti Campingiin autolla, huomioi että ajoneuvoa EI SAA välillä pois, vaan vasta sunnuntaina klo 18.00 jälkeen.

Auton pysäköinti Linnunlahti Campingin leirintäalueella maksaa 20 €/viikonloppu.

PYÖRÄPARKKI

Jäähallin parkkialueella, festivaalialueen pääportin tuntumassa, sijaitsee vartioitu pyöräparkki. Jos saavut polkupyörällä, jätä pyöräsi sinne. Pyöräparkki on avoinna festivaaliviikonloppuna lauantaina klo 11-1.30 ja sunnuntaina klo 11-23.30. Polkupyörän jättäminen parkkiin maksaa 1 €/kerta. Muista noutaa pyöräsi ajoissa ennen parkin sulkemisaikaa.

TAKSITOLPPA

Tilapäinen taksitolppa toimii Ilosaarirockin aikana Länsikadulla Joensuun Tiedepuiston edessä. Ula-taksin puhelinnumero on (013) 100 41 (klo 8-21 0,82 €/puh + pvm, klo 21-8 1,64 €/puh + pvm).

ylös^   


FESTIVAALIALUE

Ilosaarirock järjestetään Joensuussa Laulurinteellä ja sen lähiympäristössä. Pääfestivaalialueena toimivat Laulurinne ja Linnunlahden uimaranta sekä Joensuun raviradan varikkoalue. Muita Ilosaarirockiin liittyviä alueita ovat Linnunlahti Camping, raviradan telttailualue, jäähallin paikoitusalue ja Joensuun vapaa-aikatalo eli Kaarihalli, jossa järjestetään Ilosaarirockin klubeja.

Lähialuekartta (PDF)
Joensuun kartta (PDF)

ESIINTYMISLAVAT ILOSAARIROCKISSA

Ilosaarirockissa on tänä kesänä neljä esiintymislavaa. Lavojen sijainnit näet festivaalialueen kartasta. Päälava on Joensuun Laulurinteet sydän, joka on suunniteltu suurtapahtumia varten. Päälavan ympäristöön on vuosi vuodelta panostettu enemmän, joten päälava onkin kaikkine valoineen sekä somisteineen odotettu näky festivaaliviikonlopun lauantaina viimeisen artistin aloittaessa. Ylexlava, Kolmoslava ja Rentolava sijaitsevat eri puolilla festivaalialuetta. Festivaalipäivien musiikkinautinnon aloittaa päälava. Päälavan artistin esiintymisen jälkeen aloittavat Ylexlavalla, Kolmoslavalla ja Rentolavalla seuraavat esiintyjät.


Päälava

Päälava sijaitsee Laulurinteen keskinurmella. Päälavan alue on suurin lava-alue Ilosaarirockissa. Päälavan eteen sopii tanssimaan kaikki festivaalivieraat.


Ylexlava

Ylexlava sijaitsee Laulurinteen laidalla raviradan varikkoalueella. Ylexlavan isännöintiä juontajineen hoitaa tuttu radioasema Ylex, joka myös äänittää osan lavan artisteista radioitavaksi. Ylexlavan yhteydessä toimii perinteikäs Töminäklubi perjantaina 16. 7.

Ylexlavan teltta on alumiiniprofiilinen teltta, joten teltan sivunyöreihin kompastumisen vaaraa ei festarikävijällä ole. Tämä teltta on tällä hetkellä Suomen suurin täysin pimennettävä juhlateltta. Teltta on 70 metriä pitkä ja 40 metriä leveä. Kokonsa puolesta tähän telttaan sekä raviradan varikkoaluelle sopii tanssimaan suuri osa festivaalivieraista.

Stopteltat Oy - www.stopteltat.fi

Kolmoslava

Kolmoslava sijaitsee heti pääportin tuntumassa ennen Laulurinteellä sijaitsevaa pääanniskelualuetta sekä myyntipaikkoja. Kolmoslava on Ylexlavan tavoin telttalava, jonne mahtuu tanssimaan vain osa festivaalivieraista.


Rentolava

Linnunlahden uimarannalle nousee uusi ulkolava, joka kantaa nimeä Rentolava. Rentolava jatkaa rannan soundsystem -perinteitä ja keskittyy rytmimusiikkiin. Rentolava tuo oivaa sykettä uimarannalla lekotteleville sekä Pyhäselässä puljaajille. Rentolavan ympäristöön sopii tanssimaan jonnii verran festivaalivieraita. Tanssitilaa löytyy niin nurmena kuin samettisena uimarantana.

ylös^   

KLUBIT

Ilosaarirockin klubit järjestetään jäähallin vieressä sijaitsevassa kaarihallissa perjantaista sunnuntaihin. Kaarihalli sijaitsee n. 100 metriä Ilosaarirockin pääportilta. Kaarihallin klubien lisäksi perjantaina 16. 7. Ylexlavalla järjestetään perinteiseen tapaan Töminäklubi.

Perjantaina kaarihallilla soi suomirockiin keskittyvä Suloklubi, lauantaina raskaamman musiikin Metelliklubi ja sunnuntaina päätösklubina toimiva Rumbaklubi. Esiintyjät on lueteltu verkkosivujen ohjelmaosiossa.

ANNISKELUALUEET

Ilosaarirockin festivaalialueella on tänä vuonna entiseen tapaan kaksi yleisölle tarkoitettua anniskelualuetta. Suurempi Laulurinteen anniskelualue sijaitsee päälavaa vastapäätä. Toinen anniskelualue rakennetaan YleX-teltan yhteyteen. Näiden lisäksi Kaarihallissa järjestettävillä klubeilla on oma anniskelualueensa. Kaikkien anniskelualueiden ikäraja on 18 v. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi, toisin sanoen, pidä mukanasi jokin virallisista henkilöllisyystodistuksista (kuvallinen henkilökortti, passi tai ajokortti).

Anniskelualueilla on myynnissä olutta, siideriä, virvoitusjuomia ja tupakkaa. Maksuvälineenä suosittelemme käteistä ja tietysti mahdollisimman tasarahaa. Pankkikortit käyvät, Visa Electron ei. Luottokortit EIVÄT käy anniskelualueilla maksuvälineiksi.

Alkoholin kuljettaminen anniskelualueiden ulkopuolelle on kielletty.

Anniskelualueiden aukioloajat:

Laulurinteen anniskelualueLauantai 17.712.00 - 23.30
 Sunnuntai 18.712.00 - 22.30
YleX-teltan anniskelualuePerjantai (Töminä)18.00 - 01.30
 Lauantai12.00 - 22.30
 Sunnuntai12.00 - 21.30
KlubitPerjantai (Sulo)18.00 - 01.30
 Lauantai (Metelli)21.00 - 02.30
 Sunnuntai (Rumba)21.00 - 02.30

Hinnasto:

Alkoholit:  
Koff III 4,5%0,4l3,5€
Golden Cap Classic 4,7%   0,33l3,5€
Kurko Grape 4,7%0,33l3,5€
   
Limut:  
Coca-Cola0,5l2€
Coca-Cola Light0,5l2€
Sprite0,5l2€
Fanta Orange0,5l2€
Fanta Light0,5l2€
Fanta Shokata0,5l2€
BonAgua0,5l2€
Battery0,33l?€
   
Vesipullo0,5l1€UIMARANTA

Linnunlahden uimaranta kuuluu festivaalialueeseen nyt kolmatta kesää. Uimarannan alue suljetaan kaupunkilaisten käytöstä ennen Rokkiviikonloppua. Linnunlahden uimaranta avataan kaupunkilaisten käyttöön viikonlopun jälkeen. Lisätietoja uimarannan sulkemisesta annetaan piakkoin. Länsikadulta eikä Linnunlahti Campingin leirintäalueelta ole kulkua uimarannalle.

Uimarannalla sijaitsee Rentolava ja mm. Reilun Kaupan kahvila. Uimarannan alue suljetaan festivaaliasiakkailta lauantaina klo 23 ja sunnuntaina klo 22 päivän viimeisen esiintyjän aloittaessa soittamaan päälavalla.

Muista käyttäytymissäännöt vedessä!

Linnunlahden uimarannan turvallisuutta ovat valvomassa järjestyksenvalvojien lisäksi hengenpelastaja, ensiapupäivystäjät ja veneissä päivystävät Joensuun Järvipelastajat. Jokaisen on silti syytä pitää huolta kaveristaan. Jos epäilet, että kaverisi on jäänyt uimareissulle, ilmoita siitä välittömästi rannan järjestyksenvalvojille. www.vesiturvallisuus.net.

INFOPISTE, LÖYTÖTAVARAT JA FANITUOTTEET

Pääportista alueelle sisään tullessa löytyy Infopiste, jossa on myynnissä Ilosaarirock-paitoja ja Kaarihallin klubien ennakkolippuja. Infopiste päivystää alueella lauantaina ja sunnuntaina. Öisin ja maanantaiaamupäivällä Infopiste toimii pääportin vieressä sijaitsevassa Poppikopissa. Perjantai iltana Töminäklubin aikaan infopiste sijaitsee raviradan portin vieressä.

Infopisteessä voit myös puhaltaa alkometriin 3 euron hinnalla. Maanantaina puhaltaminen on ilmaista. Puhalluttajat kertovat ainoastaan sen, oletko ajokunnossa vai et.

Festivaalin aikana löytötavarapiste toimii Infopisteessä. Kysy kadottamiasi tavaroita siis sieltä, samoin toimita sinne löytämäsi tavarat. Poliisilaitoksen löytötavaratoimisto ei viikonloppuna ole auki. Festivaalin jälkeen maanantaina klo 12 jälkeen kaikki arvotavaraksi luokiteltavat löytötavarat toimitetaan Joensuun poliisilaitokselle, josta tavaroita voi kysellä numerosta (013) 245 5249. Muu kadonnut omaisuus päätyy Joensuun Popmuusikot ry:n toimistolle, Rantakatu 25 A 1. Numerossa (013) 225 550 päivystää festivaalin jälkeen löytötavarainfo maanantaista perjantaihin klo 9-17.

Ilosaarirockissa esiintyvien artistien paitoja ja muita fanituotteita voit ostaa Infon vieressä olevasta Merchandise-teltasta. Maksuvälineenä suosittelemme käteistä ja tietysti mahdollisimman tasarahaa. Pankkikortit käyvät, Visa Electron ei. Luottokortit EIVÄT käy maksuvälineiksi.

NARIKAT JA VIINANARIKAT

Narikat sijaitsevat raviradan portin läheisyydessä pääportin vastapäätä olevan jäähallin parkkipaikalla. Narikkoina toimivat isot kontit. Tavalliset vaatenarikat maksavat 1 euron, viinanarikat ovat ilmaisia. Jos pystyt hoitamaan maksun tasarahalla, helpotat työtämme huomattavasti ja jonotusajat lyhenevät. Vaatenarikoiden aukioloajat: la klo 12-01, su klo 12-23.

Alkoholijuomien tuominen festivaalialueelle on kielletty. Myöskään tyhjiä tai vettä tms. sisältäviä alkoholipulloja ei saa tuoda alueelle. Tämä siksi, että järjestyksenvalvojan on vaikea tietää, mitä pullosi sisältää, onko siellä itse alkoholia vai jotain muuta juomaa. Alkoholit tulee jättää niille varattuihin viinanarikoihin. Viinanarikat ovat ilmaisia!

Viinanarikoiden aukioloajat: pe 17-02, la 11-02, su 11-24. Huolehdi, että käyt noutamassa tavarasi ennen sulkemisaikaa!

PORTIT JA RANNEKKEENVAIHTO

Festivaalialueelle on saapumassa sinun lisäksesi 18 999 henkilöä, jotka myös vaihtavat lippunsa rannekkeeseen. Työntekijöiden suuresta määrästä ja ahkeruudesta huolimatta ajoittain rannekkeenvaihtokopeille syntyy pitkiäkin jonoja, koska ihmisillä on tapana saapua festivaaleille jokseenkin samaan aikaan. Varaudu siis jonottamaan. Suurimmat jonot ovat klo 11 - 14 välillä.

Ennakkolippuja vaihdetaan rannekkeisiin lauantaina Linnunlahdentien varrella sijaitsevissa vaihtopisteissä klo 9-18 välisenä aikana sekä pääportilla klo 10-23. Kaupungista päin tullessa sinun ei välttämättä tarvitse jäädä ensimmäiselle kopille, jonka näet. Usein jonot ovat lyhyemmät muilla kopeilla. Sunnuntaina lippuja vaihdetaan rannekkeisiin vain pääportilla klo 12-20.

Rikkinäisellä rannekkeella ei pääse festivaalialueelle, joten huolehdi omastasi ja TARKASTA VÄLITTÖMÄSTI saantihetkellä, että ranneke on kiinnitetty hyvin ja se pysyy kädessäsi! Jos ranneke on huonosti kiinni tai se jäi liian löysälle, niin mainitse asiasta VÄLITTÖMÄSTI henkilökunnalle, jotta välttyisit jatkossa ongelmilta porteilla. Ranneke tarkastetaan joka kerta sisään tullessasi. Olet ITSE vastuussa rannekkeestasi ja hävinneen/rikkoutuneen rannekkeen tilalle emme anna uutta ranneketta eli PIDÄ HUOLI RANNEKKEESTASI!

HUOM! LIPUN JA/TAI RANNEKKEEN VÄÄRENTÄMISESTÄ SEURAA RIKOSSYYTE.

RUOKA-, KORU- JA VAATEMYYNTI ILOSAARIROCKISSA

Ilosaarirockissa on yhteensä parisenkymmentä ruokamyyjää ja kymmenkunta koru- ja vaatemyyjää. Ruokamyynti on sijoitettu kootusti yhteen päärivistöön Linnunlahti Campingin leirintäalueen aidan viereen. Korumyyntikojut sijaitsevat Laulurinteen ja uimarannan välissä. Lisää tietoa myyntipaikoista päivitetään kevään mittaan. Ks. kartta.

WC-ALUEET

Wc-alueita on useita festivaalialueella. Niihin on sijoitettu wc-koppeja sekä pisulaareja. Katso wc-alueiden sijainti kartasta.

ENSIAPU

Festivaalialueen ensiapupiste on avoinna koko festivaalin ajan aina perjantaista klo 17 maanantaihin klo 10 saakka. Ensiapupiste sijaitsee Poppikopin vieressä pääportin välittömässä läheisyydessä (ks. kartta). Ensiapuohjeita täältä.

KRIISIKESKUS PÄIVYSTÄÄ

Ilosaarirockin aikana kriisikeskus päivystää Laulurinteellä molempina päivinä klo 10-24 EA-pisteen yhteydessä. Kriisikeskuksen päivystäjillä mukana myös kännykkä, puh. 050 4641 644.

Kriisikeskus on avoinna joka päivä klo 10 - 21 omassa toimipaikassaan, puh. 013-316244

Kriisikeskus:

 • palvelee äkilliseen elämäntilannekriisin joutuneita henkilöitä, perheitä ja yhteisöjä
 • tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua ja auttaa tarvittaessa hakeutumaan muiden palvelujen piiriin
 • toiminta on kriisiasiakkaille maksutonta
 • asioida voi halutessaan nimettömänä
 • kriisityöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhoitoalan ammattihenkilöitä ja kriisityöhön koulutettuja tukihenkilöitä

Toimintamuodot:

 • puhelinpäivystys sekä sovitusti asiakastapaamiset Kriisikeskuksella
 • ryhmätoiminnat
 • koulutus ja konsultointi
 • työnohjaus

Lisätietoja: www.kotikartanoyhdistys.fi/kriisikeskus.html

VESIPISTEET

Festivaalialueella sekä raviradan telttailualueella on useita vesipisteitä. Niiden sijainnit löydät kartasta. Muista huolehtia nestetasapainostasi juomalla riittävästi vettä!

ylös^   


YLEISTÄ INFOA

Varustaudu Rokkiin oikein

Kun ottaa oikeita tavaroita mukaan, saa viikonlopun kulumaan mutkattomammin ja niin sanotut maalliset huolet jäävät vähemmälle. Mukavuutta lisää oikea pukeutuminen ja ennen kaikkea oikeiden kenkien valitseminen. Hyvät rokkikengät ovat sisäänajetut, kestävät ja mukavat kävellä. Alueella kun tulee ihan huomaamatta vaelleltua kilometritolkulla ja rakot jaloissa ovat suorastaan este festivaalista nauttimiselle. Viime vuosien Ilosaarirockit ovat opettaneet festivaalin kävijöille myös nestetasapainon huolehtimisen tärkeydestä. Suositeltavaa on ottaa reppuun kirkas vesipullo (ei lasi- tai alkoholipullo), jota voi täyttää festivaalialueen vesipisteissä.

Ohessa muutamia festivaalitarvikkeita, joita suosittelemme mukaan otettavaksi:

 • sadevarusteet tai jätesäkki repun pohjalle
 • lämmin pusero
 • päähine
 • rahaa
 • pyyhe/uikkarit
 • hammasharja
 • ruokaa (hyvin säilyvää)
 • vessapaperia
 • laastaria pienien haavereiden varalle
 • korvatulpat
 • särkylääkettä ja aurinkorasvaa
 • paperille tärkeitä puhelinnumeroita, kännykkä kun voi hävitä
 • kynä ja paperia nimikirjoitusten tai tärkeiden puhelinnumeroiden varalta

Kierrätys ja roskat

Festivaalialueella ja raviradan telttailualueella on kierrätyspisteitä, joissa lajitellaan pahvi, sekajäte, lasi ja metalli. Pidetään festivaalialue ja kaupunki siistinä. Muista Jukkaa eli roskat roskikseen!

Kamerat ja nauhurit

Esitysten luvaton taltiointi on kielletty (tekijänoikeuslaki § 2 ja 45). Videokameroiden, nauhureiden ja ammattimaisten järjestelmäkameroiden tuominen festivaalialueelle on kielletty. Järjestyksenvalvojilla on tarvittaessa oikeus takavarikoida luvattomat tallennusvälineet ja tallenteet. Katso virallinen Rokkikamera täältä.

Eläimet

Eläinten mielestä kaikki Ilosaarirockin esiintyjät ovat äänekkäitä ja festivaaleilla on muutenkin liian rauhatonta. Toisin sanoen, Lemmikkieläinten tuominen festivaalialueelle on kielletty!

ylös^   


TURVALLISUUSOHJEITA

Turvallisuus ja viihtyisyys

Turvallisuus ja viihtyisyys kulkevat pitkälti käsi kädessä. Festivaalin sujuvuuden takaamiseksi kaikille osapuolille olemme koonneet muutamia aiheeseen liittyviä ohjeita ja suosituksia. Olipa vuoden 2004 Ilosaarirock sitten ensimmäinen tai kolmaskymmenes festivaalikokemuksesi, toivomme että luet huolella läpi tämän osion.

Isoissa yleisötapahtumissa tilanteet saattavat vaihdella hyvinkin nopeasti. Seuraavassa muutamia perusohjeita, joiden mukaan kannattaa toimia mahdollisissa vaaratilanteissa:

- noudata järjestäjien ja järjestyksenvalvojien antamia ohjeita

- vältä tiiviitä väkimassoja, jos tunnet olosi epämiellyttäväksi ahtaissa paikoissa. Lavanedustat, erityisesti päälavan, ovat paikkoja, joissa yleisömassan paine voi kasvaa nopeastikin ja tilanne kehittyä tukalaksi.

- jos kuitenkin joudut ruuhkaan tai paineeseen, säilytä malttisi. Älä vastusta liikettä, mutta tilanteen hellittäessä hetkeksi pyri poispäin. Yritä kaikin tavoin säilyttää tasapainosi. Käytä reilusti ääntäsi saadaksesi muiden huomio. Festivaalihenkilökunta ja muut festivaaliyleisössä auttavat sinua.

- ilmoita heti järjestyksenvalvojille, mikäli huomaat onnettomuuden tai jonkin turvallisuutta vaarantavan tekijän tai minkä tahansa ongelman koskien omaa tai muiden turvallisuutta

- jos tunnet suuren yleisömassan joukossa huimausta, pyydä lähintä henkilöä pitämään sinut jaloillasi. Pidä yllä kontakti sinua auttavaan henkilöön aina siihen saakka, kunnes tunnet olosi jälleen turvalliseksi.

- huolehdi aina itsestäsi ja kavereistasi ja muista, että heitteillejättö on rikos

Surffauskielto

Yleisön käsien varassa kelluminen eli surffaaminen, crowd surfing, on kiellettyä Ilosaarirockissa yleiseurooppalaiseen tapaan. Surffaaminen aiheuttaa liikaa vaaratilanteita ja lisäksi se haittaa mahdollista avuntarjoamista lavojen edustoilla. Kieltoa ei ole annettu vain huvikseen, vaan tarkoituksena on nimenomaan varmistaa yleisön turvallisuus ja taata mukava elämys kaikille festivaalivieraille. Järjestäjät pidättävät oikeuden poistaa festivaalialueelta henkilöt, jotka eivät noudata tätä määräystä.

Ei pulloja eikä aseita

Alkoholijuomien, lasitavaran ja myös tyhjien tai vettä tms. sisältävien alkoholipullojen tuominen alueelle on kielletty! Esineitä, joilla voi vahingoittaa toista ihmistä, ei saa tuoda alueelle. Ylimääräiset juomat voit jättää porttien ulkopuolella sijaitseviin ilmaisiin viinanarikoihin. Järjestyksenvalvojalain 8 §:n 4. momentin mukaan järjestyksenvalvojilla on oikeus tarkastaa festivaalivieraat. Alueella anniskellaan mietoja alkoholijuomia kahdella rajatulla anniskelualueella.

Poliisi

Festivaalialueen ensiapupiste on avoinna koko festivaalin ajan aina perjantaista klo 17 maanantaihin klo 10 saakka. Ensiapupiste sijaitsee Poppikopin vieressä pääportin välittömässä läheisyydessä (ks. kartta). Myös poliisi päivystää alueella, lisätietoja osoitteesta www.poliisi.fi/joensuu.


Suojaa kuuloasi

Kuulonhuoltoliitto on Laulurinteellä jakamassa sekä infoa kuulonsuojauksesta että myymässä korvatulppia hintaan 1 €/pari. Kuulonhuoltoliiton koju sijaitsee totuttuun tapaan infoa vastapäätä, noin 40 metriä alueelle sisään pääportilta. www.kuulonhuoltoliitto.fi

Muista käyttäytymissäännöt vedessä

Linnunlahden uimarannan turvallisuutta ovat valvomassa järjestyksenvalvojien lisäksi hengenpelastaja, ensiapupäivystäjät ja veneissä päivystävät Joensuun Järvipelastajat. Jokaisen on silti syytä pitää huolta kaveristaan. Jos epäilet, että kaverisi on jäänyt uimareissulle, ilmoita siitä välittömästi rannan järjestyksenvalvojille. www.vesiturvallisuus.net

ylös^   


 
FESTIVAALILIPUT
  Ennakkoliput
  Klubiliput

MAJOITTUMINEN
  Ravileirintä
  Linnunlahden leirintäalue
  Koulumajoitus
  Hotellimajoitus

SAAPUMINEN
  Rokkijunat
  Rokkibussit
  Muuttuneet liikennejärjestelyt
  Parkkialueet ja ajo-ohjeet
  Pyöräparkki
  Taksitolppa

FESTIVAALIALUE
  Esiintymislavat
  Klubit
  Anniskelualueet
  Uimaranta
  Infopiste ja löytötavarat
  Narikat ja viinanarikat
  Portit ja rannekkeenvaihto
  Myyntikojut
  WC-alueet
  Ensiapu
  Kriisikeskus
  Vesipisteet

YLEISTÄ INFOA
  Varustaudu Rokkiin oikein
  Kierrätys ja roskat
  Kamerat ja nauhurit
  Eläimet

TURVALLISUUSOHJEITA
  Surffauskielto
  Ei pulloja eikä aseita
  Poliisi
  Suojaa kuuloasi

KARTAT
  Aluekartta (PDF)
  Joensuun kartta (PDF)
  Ajoreittikartta (PDF)