Etusivu      Bändit      Media      Info      Viestit      Kohti rokkia      Linkit      Festarielämää                                In English


 

 

Lehdistötiedote rtf - muodossa

LEHDISTÖTIEDOTE 13.2.2004
JULKAISUVAPAA 13.2.2004 KLO 11.00

ILOSAARIROCK 2004, JOENSUUN LAULURINTEELLÄ 16.-18.7.

Ilosaarirock ajoittuu maan vilkkaimpaan festariviikonloppuun

Tulevan kesän Ilosaarirock järjestetään 16.-18.7.2004 Joensuun Laulurinteellä. Samana viikonloppuna festarikansan kiinnostuksesta ja kuumimmista bändeistä kilpailee ainakin seitsemän festivaalia eri puolella Suomea.

- Meille festivaalikilpailun jatkuva koveneminen tarkoittaa sitä, että Ilosaarirockin on vahvasta asemastaan, osaamisestaan ja maineestaan huolimatta jatkuvasti myös pystyttävä kehittämään itseään. Meillä on nuorekas, laadukas ja omanlaisemme ohjelma, jota tarjotaan tulevana kesänä neljältä lavalta höystettynä sujuvuudella ja turvallisuudella. Me emme halua sinällään muuttua, vaan tehdä sitä mitä teemme entistä paremmin, määrittelee Joensuun Popmuusikoiden puheenjohtaja Markku Pyykkönen festivaalin haasteita.

Festivaalialueella on uusi lava, joka on nimeltään Rentolava. Se sijaitsee festivaalialueella sijaitsevalla Linnunlahden uimarannalla. Ilosaarirockissa on myös uusi Ylex-lavana toimiva teltta, joka on kooltaan Suomen suurin täysin pimennettävä juhlateltta.
Ilosaarirock järjestetään jälleen talkoovoimin. Lähes tuhannen
vapaaehtoistyöntekijän voimin hoidetaan paitsi käytännön järjestelyt sujuvasti, myös luodaan sitä välitöntä ja viihtyisää ilmapiiriä, joka on yksi Ilosaarirockin perinteisistä valteista.

Ensimmäiset ulkomaiset esiintyjät on kiinnitetty

Ulkomaisista esiintyjistä on tähän mennessä kiinnitetty Cradle of Filth (UK), Danko Jones (CAN) ja Gang Starr (US). Viimeisin kiinnitys on Promoe (SWE). Ilosaarirockin kotimaisia esiintyjiä ovat Apulanta, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Kotiteollisuus, Mokoma, Viikate, 51koodia, Jukka Poika & Jenkkarekka, Jazzgangsters, Puppa J. & Tasottavat, Redrama ja I Walk The Line.
- Pyrimme siihen, että bändit, kuten myös yleisö ja tekijät, viihtyvät hyvin Ilosaarirockissa. Hyvä esimerkki omanlaisestamme viihtyisyydestä on toissa vuonna veneilleet brittipopparit. Sekä Sueden että Musen väki kävivät ihastelemassa Pyhäselkää veneillen, uiden ja onkien. Eivät ne piirit isossakaan maailmassa niin suuria ole ja näin se sana kiirii kansainvälisissä rockpiireissä, että meillä on mukavaa ja toimivaa, Pyykkönen miettii.
Perjantaina 16. heinäkuuta Ylex-teltassa järjestettävässä perinteikkäässä Töminässä esiintyvät Kapteeni Ä-ni, Spitfire (RUS), Oi Polloi (Skotlanti), Kumikameli, Hero Dishonest ja Kaucas. Töminän lisäksi perjantaina järjestetään suomirock-painotteinen Suloklubi. Muita Ilosaarirockin viikonlopun aikana järjestettäviä klubeja ovat lauantaina 17. heinäkuuta Metelliklubi ja sunnuntaina 18. heinäkuuta festivaalin päättävä Rumbaklubi.

Ilosaarirockin uusi ilme ja verkkosivut

Ilosaarirockin 2004 uusi ilme ratkaistiin kilpailulla, johon osallistui vajaat kaksisataa ehdotusta. Voittoisa ehdotus on jyväskyläläisen kuvataiteilijan Piia Myllyselän käsialaa. Uuden ilmeen pääväri on keltainen ja sen keulahahmoina seikkailevat Immiksi ja Tapsaksi ristityt piirroshahmot. Immi ja Tapsa tulevat näkymään kaikissa Ilosaarirockin tuotteissa lipuista T-paitoihin ja he laskevat aikaa rokin alkamishetkeen osoitteessa www.ilosaarirock.fi .

Ennakkoklubit

Ennakkoklubit polkaistaan käyntiin Töminällä, joka järjestetään Jyväskylän Lutakossa 13. maaliskuuta. Töminäklubin esiintyjäkaartiin kuuluu Aavikko, Lyijykomppania, Disco Ensemble, Herodishonest ja joensuulainen Monica’s Lips.
19. maaliskuuta järjestettävän Metelliklubin maana on Venäjä ja paikkana Pietarin Stary Dom -klubi. Lavalla nähdään Kotiteollisuus, Mokoma, Viikate sekä stadionluokan venäläinen orkesteri Korol I Shut.
Kohti rokkia -tapahtuma 2. huhtikuuta järjestetään Joensuun Huvitörmällä, jossa pääesiintyjänä on Apulanta.