Etusivu      Bändit      Media      Info      Viestit      Kohti rokkia      Linkit      Festarielämää                                In English


 

 

Lehdistötiedote rtf - muodossa

LEHDISTÖTIEDOTE 7.10.2004
JULKAISUVAPAA HETI

ILOSAARIROCKIN ILMEKILPAILU KÄYNNISTYY

Ilosaarirockin ilmekilpailu käynnistyy torstaina 7. lokakuuta. Kilpailussa osallistujan tehtävänä on nimen mukaisesti suunnitella kesän 2005 Ilosaarirockin ilme. Ilosaarirock järjestetään ensi kesänä Joensuun Laulurinteellä 15.-17. heinäkuuta.

Lisätietoja ilmekilpailusta löytyy Ilosaarirockin verkkosivuilta www.ilosaarirock.fi, jonne on myös koottu esille menneiden kesien Ilosaarirockin ilmeitä. Kilpailun voittanut ehdotus palkitaan 1000 euron suuruisella palkkiolla.

Tärkeintä on hyvä idea

Ehdotukset tulee lähettää A3-kokoisena paperitulosteena Joensuun Popmuusikot ry:n toimistolle postitse marraskuun loppuun mennessä. Tekniikka on vapaa, eikä varsinaisia tyylisuosituksia ei ole. Osallistujan on kuitenkin hyvä muistaa, että työn pohjalta muokataan ja toteutetaan monta graafisesti erilaista tuotetta. Voittaneen ehdotuksen ilmeestä saa ulkoasunsa koko festivaalin painotuote- ja markkinointimateriaali; mainokset, julisteet, lehdet, flyerit ja verkkosivut ym.

Olennaista Ilosaarirockissa on se hyvä ja rauhallinen meininki, jonka yleisö, artistit ja järjestäjät yhdessä synnyttävät. Tätä kollektiivista hyvää fiilistä tulee kuvata myös kaikki Ilosaarirockin graafinen ja muu aineisto. Julisteen ei tarvitse myydä tuotetta, vaan kuvata näitä edellä mainittuja tunnelmia. Onnistunut ehdotus osaa yhdistää graafisen osaamisen ja idean Ilosaarirockin olemukseen. Sekä pätevyys että sopivuus ovat siis kummatkin tärkeitä arvosteluperusteita.

Kilpailuun osallistujan on hyvä tutustua festivaaliin, sen historiaan, tunnelmaan ja yleisöön, mikä nyt omasta mielestä tuntuu oleelliselta. Ilosaarirockin verkkosivuilla on selattavissa viime Ilosaarirockien internetsivut, joista käy ilmi ainakin kulloisenkin kesän ulkoasu. Ei ole tarkoitus plagioida menneitä kesiä, mutta ennen työhön alkamista on hyvä pohtia, millainen on Ilosaarirock ja miten oma ehdotuksesi kuvastaa tätä parhaiten. Kannattaa perehtyä: www.ilosaarirock.fi.

Kilpailuaika: 7.10.-30.11.2004

Lisätietoja kilpailusta:

Joensuun Popmuusikot ry:n toimisto, PL 240, 80101 JOENSUU
asko.piiparinen@ilosaarirock.fi, pop@ilosaarirock.fi
puhelin: (013) 125 030