Etusivu      Bändit      Media      Info      Viestit      Kohti rokkia      Linkit      Festarielämää                                In English


 

 

Lehdistötiedote rtf - muodossa

LEHDISTÖTIEDOTE 8.6.2004
JULKAISUVAPAA HETI

ILOSAARIROCKIN 2004 OHJELMA VALMIS - YUP JA LÄHTÖKLUBI KRUUNAAVAT KOKONAISUUDEN

Joensuun Laulurinteellä 16.-18.7.2004 järjestettävän Ilosaarirockin ohjelma on valmis. Viimeisimpinä festivaaliohjelmaan ovat liitetty lauantai-illan viimeiseksi päälavan esiintyjäksi YUP, Kolmoslavalle Santtu Karhu & Talvisovat ja klubitarjontaan sunnuntai-illalle uusi klubi, nimeltänsä Lähtöklubi. Kokonaisuudessaan ohjelma on luettavissa Ilosaarirockin nettisivuilta www.ilosaarirock.fi bändit-osiosta.


Yup:n kesän ainoa keikka Ilosaarirockissa

Ilosaarirockin lauantai-illan päälavan viimeiseksi esiintyjäksi varmistuneen YUP:n keikka on orkesterin ainoa tänä kesänä. - Alkuperäisten kaavailujemme mukaan ajattelimme, että emme esiintyisi julkisesti kesä-, syksy- ja talvikausina 2004 yhtään missään, vaan keskittyisimme uuden albumin laulujen työstämiseen. Ilosaarirock-väki kuitenkin lähestyi uusitulla esiintymispyynnöllä vielä kerran, ja koska kyseessä on jonkin sortin "kotiinpaluu", suostuimme lopulta, YUP yhtyeen vokalistikitaristi Jarkko Martikainen kommentoi.

Ilosaarirockissa orkesteri on esiintynyt aikaisemmin yhdeksän kertaa. Bändin jäsenien suhde festivaaliin juontaa juurensa miesten teinivuosiin. - Yhteinen taipaleemme on ollut pitkä ja vastavuoroinen; Ilosaarirockille festivaalina, meille yhtyeenä. Olemme viihtyneet niin vieraina kuin soittajinakin kyseisissä juhlissa jo kaukaisesta 1980-luvusta saakka, ja uskomme että tunnelma on tänäkin vuonna, perinteiden mukaisesti, yhtä positiivinen, Martikainen miettii.


Karjalankielistä etnorockia Petroskoista

Kolmoslavalle esiintymään kiinnitetty Santtu Karhu & Talvisovat saattaa olla monelle uusi ja outo nimi. Yhtye on kuitenkin esiintynyt Ilosaarirockissa ensimmäisen kerran jo vuonna 1990. Karismaattisen Santtu Karhun johtama petroskoilainen Talvisovat on maailman ainoa karjalan kielellä esiintyvä etnorock-yhtye, jonka Hyvästit Karjala -pitkäsoiton suomalainen Hot Igloo -levy-yhtiö julkaisi edellisvuonna. Yhtyeen nettisivut löytyvät osoitteesta talvisovat.onego.ru.


Lähtöklubi saattelee kotimatkalle

Festivaalin klubitarjontaan tulee lisäystä yhden klubin verran. Uusi Lähtöklubi järjestetään sunnuntai-iltana 18. heinäkuuta Joensuun rautatieaseman vieressä sijaitsevassa Sokos Hotel Kimmelissä. Lähtöklubilla soittavat Peer Günt, Melrose ja paikallinen Runaway Boys. Muita Ilosaarirockissa järjestettäviä klubeja ovat perjantaina 16. heinäkuuta Töminä (Ylex -teltta) ja Suloklubi, lauantaina 17. heinäkuuta Metelliklubi ja sunnuntaina 18. heinäkuuta Rumbaklubi.


Ennakkolippujen myynti edistyy tasaista vauhtia

Ennakkolippujen myynti on edistynyt tasaisen varmaa tahtia. Ilosaarirockiin aikovan kannattaa hankkia liput hyvissä ajoin, sillä festivaali on ollut loppuunmyyty jo seitsemänä vuonna. Kuutena edellisenä kesänä liput myytiin loppuun jo ennakkoon. Kahden päivän pääsylippuja on myynnissä edellisvuoden tapaan 19 000. Ennakkoon ostettuna pääsyliput maksavat 45 euroa. Perjantai-illan Töminä- ja Suloklubien pääsylippuja myydään ainoastaan ovelta. Lista myyntipisteistä kautta maan löytyy Ilosaarirockin verkkosivuilta osoitteesta www.ilosaarirock.fi.


Lisätietoja ja haastattelut:

JOENSUUN POPMUUSIKOT RY
Markku Pyykkönen
(013) 125 030, 050 354 9068
markku.pyykkonen@ilosaarirock.fi