Etusivu      Bändit      Media      Info      Viestit      Kohti rokkia      Linkit      Festarielämää                                In English


 

 

Lehdistötiedote rtf - muodossa

LEHDISTÖTIEDOTE 23.6.2004
JULKAISUVAPAA HETI

ILOSAARIROCK 2004 LOPPUUNMYYTY JO KAHDEKSANNEN KERRAN

Ilosaarirock 16.-18.7.2004 on loppuunmyyty. Heinäkuun toisena viikonloppuna järjestettävän festivaalin 19 000 lippua menivät jälleen ennakkoon kaupaksi puolessatoista kuukaudessa. Ilosaarirock on ollut loppuunmyyty jo kahdeksana vuonna. Nyt kyseessä on seitsemäs kesä, jolloin liput myytiin loppuun ennakkoon. Varsinaiseen festivaalitapahtumaan ei lippuja saa enää edes Laulurinteen portilta.

- Lippujen loppuunmyynti ennakkoon kertoo siitä, että festivaalivieraiden aiemmat kokemukset ovat olleet myönteisiä ja tapahtumalla on hyvä maine. Lippujen kysyntä ei ole kuitenkaan mikään itsestään selvyys, kertoo Joensuun Popmuusikoiden puheenjohtaja Markku Pyykkönen. Odotuksiin on pystyttävä vastaamaan tarjoamalla lippunsa lunastaneille viihtyisä ja turvallinen tapahtuma, jossa on laadukas ohjelmisto.

Rokkiviikon aloittaa Pop-katu Joensuun keskustassa. Kolmen päivän ajan kävelykeskustaa ja toria elävöittää koko perheen katukarnevaali. Sen järjestävät Joensuun Popmuusikot ry:n ja Popkatu Poppoon kanssa yhteistyössä Grand Old Rockers, Joensuun kaupunkikeskustayhdistys ry. ja Joensuun kaupungin kulttuuritoimi.

Ilosaarirock käynnistyy puolestaan perjantaina kahdella klubilla. Kello kuudelta aloittavat Töminä Ylex-teltassa ja Suloklubi Kaarihallissa. Lipunmyynti alkaa puolta tuntia aiemmin.

Klubitarjontaa riittää läpi festivaalin. Lauantaina Kaarihallissa jyrähtää Metelliklubi ja viikonloppu viimeistellään sunnuntai-iltana Ravintola Kimmelin Lähtöklubilla sekä Kaarihallin Rumbaklubilla. Liput klubeille maksavat 10 euroa. Niitä voi ostaa ovilta sekä lauantaista alkaen festivaalialueen infopisteestä.

Päälavalla, Ylex-teltassa, Kolmoslavalla ja uudella Rentolavalla esiintyviä ulkomaalaisia bändejä ovat Cradle of Filth (UK), Blood for Blood (US), Danko Jones (CAN), Auf der Maur (US), Nasum (SWE), The Soundtrack of Our Lives (SWE), Promoe (SWE), Gluecifer (NOR), Santtu Karhu & Talvisovat (RUS) ja Markscheider Kunst (RUS).

Kotimaisista nähdään muun muassa Scandinavian Music Group, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Maija Vilkkumaa, YUP, Rinneradio, Mariska, Don Johnson Big Band, The Crash, Sentenced, Apulanta, Egotrippi ja Kotiteollisuus.

Festivaalialueen neljällä lavalla ja viidellä klubilla esiintyy yhteensä yli kuusikymmentä bändiä.

Lisätietoja ja haastattelut:

JOENSUUN POPMUUSIKOT RY
Markku Pyykkönen
(013) 125 030, 050 354 9068
markku.pyykkonen@ilosaarirock.fi