: Ilosaarirock 2005
 

  Club Kasettiasema Kerubin Kuppilassa 15. – 17.7.!

Kohtuullinen osa viime kesän Ilosaarirockin tähtihetkistä koettiin Kerubin Kuppilassa, missä Club Kasettiasema kosketti yleisöä useilla häikäisevillä audiovisuaalisilla elämyksillä. Näin tapahtuu myös armon vuonna 2005. Club Kasettiasemalla on paras yleisö, parhaat artistit, parhaat biisit ja paras tunnelma! EIPÄ, EIPÄ! Koskettavia trubaduureja, vastustamatonta elektronista groovea, raivoisaa rock'n'roll-eläytymistä ja hämmästyttävää deejii-toimintaa on jälleen luvassa.


Perjantai 15.7.

TWISTED KRISTER
Kannettavalla tietokoneella ja sähkörummuilla aseistautunut musiikkiyksikkö pistää päät nytkymään, puntin vippasemaan ja vielä päälle päätteeksi kouraisee sydänalasta. Alati uudistuva artisti saattaa tarjoilla eteeristä puksuttelua tahi ankaraa bassomätkettä. Joka tapauksessa Krister on Twisted. Hyvät on saundit ja tosi kova meno, lavalla ei oo mikkään Brian Eno.


ARTTU TOLONEN SOLO
Muun muassa Giant Robot –yhtyeestä tuttu multi-instrumentalisti Tolonen esittäytyy voimakkaana laulajana ja tulkitsijana. Setissä on kaikkea kaunista ja pateettista! Arttu on sekä kieli-instrumenttien moninaisten kielten että tunteiden tulkki! Juuri näissä asioissa, näillä alueilla, moni meistä tarvitsee usein jonkinlaista tulkkausta ja käännösapua. Tunteiden ja kielisoitinten asioissa ja alueilla! Nyt sitä saa! Tunteiden tulkkauspalvelua! Kasettiasemalta!


CUSTOM DRUMMER
Custom Drummer Tomi Leppänen tunnetaan kautta maailman mm. Aavikon ja Circlen hengittävänä metronomina. Harvinaisempaa herkkua ovat miehen soolobisnekset Custom Drummerina. Tiukkaa biittiä, vankkaa vääntöä yhdestä monolinjasta ja ällistyttävää perkussiivista virtuoositeettia. Siilinjärven Ponnistuksen sumea soundi. Hyvä ryhti ja varmat otteet. Aivan kuten Siilinjärven Ponnistuksen pesiskoulussa opetettiin. Näillä spekseillä vedetään, on se kumma jos ei kaikki tykkää. Meno sykkii kuin urheilukoulun jälkeisessä diskossa Siilinjärven Huvikummussa! Siili-a-go-go all night long!
Lauantai 16.7.

8 BITS HIGH
Kolme miestä ja kuusi Commodore 64-tietokonetta tuottavat parhaimpia ääniä. Yhtä aikaa primitiivinen ja futuristinen soundi pakottaa tanssilattialle. Kuulokuva siirtää meidät yhtä aikaa sekä menneisyyteen että tulevaisuuteen. Kuinka tämä on mahdollista? 64:n kilotavun kokonaismuistilla? Ehkä siksi että kasibitit eivät tyydy esittelemään hupsuja retrosaundeja, vaan soittavat oikeita biisejä. Vahvat sävellykset väijyvät toiminnan ytimessä. Meno on kuin Daley Thompson's Decathlonissa. Eli hemmetin kova meno.


VECTORS featuring BLACK PEIDER
Vectors feat. Black Peider Vectors feat. Black Peider on täyttä rautaa. Konekomppi jauhaa taustaa basson ja kitaran kuumalle agenttidiskolle. Jännityksen ääniä armottomassa groovessa! Show-orkesteria kuunnellessaan nousee seitsemännen aallon harjalle! Sen kaikkein suurimman! Ja sillä aallonharjalla pysyy viikkokausia vielä elämyksen jälkeenkin! Naispuolisille Vectors feat. Black Peider tarjoaa unohtumattoman kuumia elämyksiä tanssilattialla. Miehille miehisiä samaistumiskohteita. Keikalla on lupa painia jos rohkenee. Miksi ei rohkenisi?


JANNE LAURILA
Janne Laurila Office Building –orkesterin laulaja/lauluntekijä on todellakin molempia. Sekä taitava, hienolla äänellä siunattu laulaja että siunattu lauluntekijä. Miehellä on taskut täynnä ässäbiisejä, jotka eivät vaadi ympärilleen ylimääräistä kuorrutetta. Tiivistyneimmillään ilmaisu on tietenkin soolokeikalla. Mies taipuu karusta kantriäijäilystä herkkään pop-runouteen ihan tuosta vaan. Ihme äijä. Taipuisa äijä. Lauluisa äijä. Ja komeakin on kuin nuori Tapsa Rautavaara. Vaikuttavaa, kerta kaikkiaan, täytyypä käydä tsekkaamassa.

www.theofficebuilding.net


Sunnuntai 17.7.

VILLE HÄRKÖNEN & VELVET
Herra Härkönen on Maryland-yhtyeen solisti ja soolokeikoillakin jo pitkään kierrellyt lauluntekijä. Velvet puolestaan koostuu myöskin Marylandista tutuista Petri Variksesta ja Tuomas Kinnusesta. Club Kasettiasemalla nähdään tämän uuden kokoonpanon ensimmäinen keikka, ja loppukesästä bändi suuntaa äänittämään syksyllä julkaistavaa debyyttilevyään. Kappaleet liikkuvat usein kantrin, kaihoiskelmän, nuotiorockin ja kaupunkifolkin muodostamalla suurten tunteiden ja pienten tarinoiden alueella, ja livenä ne kulkevat hiljaisista kuiskausherkistelyistä aina suoraa huutoa vaativiin sururokkeihin asti unohtamatta noiden ääripäiden tärkeää välimaastoa.

merceedees.fi/velvet/


ANSSI KASITONNI ja kovat piipussa
Anssi Kasitonni Suomen kiinnostavin nykytaiteilija ja nykymuusikko saapuu Kerubin Kuppilaan Sahalahdelta. Yhden miehen polkurumpuja, kitaraa ja harvinaisen komeaa lauluääntä hyödyntävä orkesteri on jo ehtinyt saavuttaa vankan kulttimaineen. Miehen koskettavasti ja kovaa rokkaavat keikat sekä klassikon asemaan jo julkaisupäivänään kohonnut debyyttiminialbumi "Sahalahti Shakedown" ovat nostattaneet Kasitonnin ympärille valtaisan suosiomyrskyn! Myrskyn silmässä kuitenkin operoi järkähtämättömän tyylikkäästi sama valloittava artisti kuten ennen maailmanmainettakin. Hillittömän ankara meno yhdistyy kunnollisiin sävellyksiin. Melodisuuden ja remellyksen vaikuttava liitto!


BLACK AUDIO
Black Audio Etelä-Intian suosituin suomalaisyhtye saapuu taas Kasettiasemalle tuodakseen festivaalille kauniin päätöksen. Musiikkia on monenlaista. On hipsuttelua, on mäiskettä, blues limittyy rokkiin ja elektrooniset vetkuttinet nakuttavat yhdessä banjon kanssa. Koko ajan on kaikilla mukavaa niin kuin mummolassa. Jossain kuuluu kantria ja lävähtääpä pöytään välillä pörisevää protohevisaundiakin. Keikka on timanttinen ja kaikki aivan kuralla. Tanssiaskellus on spastista ja vitsit eivät naurata. Näillä näkymin yhtye painottaa Ilosaarirockissa settinsä vahvasti musiikkihistoriasta lainailemiinsa huippupaloihin, eli soittaa niin sanottuja cover-versioita kaikenlaisesta ihan parhaasta musasta! Just hyvää rytmimusaa! Just hyvä hyvä!

www.blaudio.net


Aivan kuin nämä hienot esiintyjät eivät olisi tarpeeksi, löytyy Kasettiasemalta myös vakiolevyjukka DEEJII KARATE, jonka arvaamattomat levyvalinnat ja tönkkö DJ-action viihdyttävät yleisöä joka ilta. Spesiaalin levykeikan vetävät ainakin DJ ZACK B. SEXUAL ja ALF DE FOXX, joiden "A.O.R. HEAVEN" –esitys nostaa esiin monia laatuisia artisteja STYXISTÄ FOREIGNERIIN! Mukana menossa myös GREG ALFAN kitaraklinikka, jossa perehdytään multiefekteihin ja ns. "tapping" –tekniikan saloihin. Aloittelevat kitaristit, tässä lienee tilaisuutenne! Voi olla että myös DJ EDWARD II käy jossain vaiheessa viikonloppua asettamassa soittimeen itse polttamansa cdr-levyn, jolla on sietämättömän ärsyttävää musiikkia! Ankeat Sekalaiset –05! Eipä!

 

Juliste: Club Kasettiasema

Kerubin Kuppila
Niskakatu 16
puh. (013) 129 377
www.kerubi.fiTakaisin