: Ilosaarirock 2005
 

  MYLLÄRIT (RUS)

Petroskoilainen Myllärit -yhtye sai alkunsa 1990-luvun alkupuolella, kun muutama kansanmuusikko kyllästyi valtionyhtye Kanteleen jähmeään byrokratiaan. Sen jälkeen yhtye onkin uudistanut Venäjän Karjalan musiikkielämää reippain ottein.

Suomessa Myllärit nousi valtakunnalliseen tietoisuuteen vuonna 1997 julkaistuaan debyyttialbuminsa suomalaiselle levymerkille. Levyn nimikappale Eta pravda voitti levyraadin. Sen jälkeen yhtye on heittänyt Suomessa ja muualla maailmassa kymmeniä keikkoja.

Mylläreiden musiikki on kehittynyt perinteisestä kansanmusiikista nykyaikaiseen folkrockiin. Sopivana vertailuna kävisi vaikka Karjalan Värttinä. Seitsenhenkisen yhtyeen sointi on niin purevaa, että Mylläreiden genreä voisi luonnehtia stadionfolkiksi. Ainoa asia joka erottaa yhtyeen rockista on se, että sähkökitara ei kuulu bändin muuten laajaan soitinvalikoimaan.

Ne, jotka ovat bändin lavalla nähneet tietävät, että meno on parhaimmillaan raivoisan energistä. Nyt on Ilosaarirockyleisön vuoro saada alkuvoimaista karjalaista "munaa".

myllarit.onego.ruTakaisin