16.7.2005 - 22:30 Astetta kosteampi Aavikko

Menevää disco-elektronikaa soittava Aavikko aloitti settinsä tällä kertaa entistäkin nopeammilla biiseillä. Meininki oli alkuun niin kovaa, että toisella kosketinsoittajalla Tomi Kososella näytti kunto loppuvan välillä kesken. Syykin oli selvästi nähtävissä. Mies oli vetänyt ennen keikkaa perseet olalle.

Rekkalava oli yhtyeelle selvästi liian pieni. Päälavalta kantautuvan bassomölyn takia läheskään kaikki halukkaat eivät mahtuneet siedettävän kuuntelualan sisäpuolelle. Ensi vuonna rekkalavalle toivottavasti hankitaankin hieman isompi äänentoisto. Niillä, jotka mahtuivat etualalle oli kuitenkin todella hauskaa. Toinen kosketinsoittaja Paul Staufebiel ja rumpali Tomi Leppänen pistivät parastaan. Erityisesti Leppänen oli kovassa vedossa. Kosonen haparoi välillä ja sössötti välispiikit mikrofoniin. Loppupuolella rumpali yrittikin paikata tilannetta koittamalla hoitaa puhepuolen, mutta Kosonen senkun möhelsi päälle.

Kaikesta huolimatta kokonaisuus toimi hyvin ja itsekin jo ottamaan ehtinyt yleisö piti hauskaa. Meininki kohosi kattoon keikan loppupuolella Viitostie ja Torpedo Boys -hittien kajahtaessa ilmoille. Yleisömassa tanssi olan takaa, mutta lavalla vallitsi vaivaantunut tunnelma. Kososella kyllä oli kivaa, mutta Staufebiel ja Leppänen selvästikin häpesivät yhtyetoverinsa ylimielistä toikkarointia.

Kosonen on ennenkin nähty keikoilla kännissä. Jos se meininki ei lopu, uskallan ennustaa, että tämä omintakeinen yhtye hajoaa ennen pitkää. Kososelta on päässyt unohtumaan, että ilman yleisön kunnioittamista, se ennen pitkää kaikkoaa. Esiintymisalalla pääasia on, että yleisöllä on hauskaa. Ja kyllähän sillä tänäänkin oli. Yhtyeen fanina olen kuitenkin hyvin pettynyt.

Markus Heikkilä
Kuvat: Minna Pahkin

Takaisin