17.7.2005 - 17:18 Helvetin paljon paremmin menee

PMMP on Nylon Beatin manttelinperijä tinkimättömänä, asennetta pursuavana ja vahvasti omaa juttuaan tekevään bändinä. Mikä parasta, se ei ole mikään Naikkari-kopio vaan aivan oma itsensä. Sunnuntaina päälavan ensimmäisen keikan heittänyt PMMP otti yleisönsä rajusti kuin Holmesin John vastanäyttelijänsä.

Etteikö Popstarsista muka seuraisi mitään hyvää. Onhan tämä kisa tuottanut yhden valtavan hienon ja omaperäisen bändin: PMMP:n Paula ja Mira tutustuivat kisan karsinnoissa ja löivät musiikilliset hynttyynsä yhteen. Ilosaarirockissa ensi kertaa esiintynyt kaksikko veti orkestereineen energisen ja mukaansatemmanneen setin, joka upposi yleisöön kuin se sinne.

Kovemmat kädet -biisillä aloittaneet Paula ja Mira ovat kaiken tuotteistamisen vastakohtia lähes huvittavalla tavalla. Tänä aikana, kun levy-yhtiöt ja laulukilpailut koettavat tyrkyttää Suomen kansalle puleerattuja ja puunattuja, silikonilla pumpattuja ja sanojaan varovia tyttösiä, ovat PMMP:n naiset tässä seurassa kuin mehevä ruisleipä nahistuneiden voileipäkeksien seassa. Paula näyttää pikkuenkeliltä mutta on sisältä täyttä rautaa, Miralla puolestaan on levottomat jalat ja tahallisen provosoiva ulkoasu ja käytös. Hyvä tytöt!

Yleisö eli keikan mukana alusta asti, mutta kolmantena biisinä esitettty Mummola pisti hedelmäpelin pyörimään isolla teholla. Samaan syssyyn tulivat upea Päiväkoti sekä hillittömällä virralla vedetty Matoja. Kesähittiosastoakaan ei unohdettu, vaan Rusketusraidat ja Kumivirsi saivat festarikansan tanssijalan vipattamaan hiekalla ja ruohikolla. Lisäksi kuultiin vielä mm. Joutsenet, Matkalaulu ja Isin pikku tyttö. Coverina tytöt vetivät Pelle Miljoona -potpurin, joka sopikin tunnelmaan mahtavasti.

Heikki Kytölän, Juho Vehmasen ja Mikko Virran muodostama bändi hoiti oman osuutensa hienosti putkeen, mutta kaiken kaikkiaan show oli hyppivien, pomppivien, nukkeja polkevien ja niitä yleisöön joukkoon heittelevien, kieriskelevien ja pogoavien Paulan ja Miran. Rockkansa huusi kiitosta siihen malliin, ettei voi kuin todeta että ihanaa hirvet ja ihanaa leijonat, PMMP on voittaja.

Salla Brunou
Kuvat: Heidi StrengellTakaisin