18.7.2005 - 10:33 CMX nähtiin jälleen Ilosaaressa

Tätä päivää ei moni uskonut enää Ilosaarirockissa näkevänsä, CMX kun soitti kuuluisan ”viimeisen” keikkansa juuri Ilosaaressa vuonna 1999. Kuitenkin yhtye nousi sunnuntai-iltana vielä päälavalle ja villitsi vannoutuneimmat kuuntelijansa melankolisella ja aggressiivisella setillään.

Yhtye antoi odottaa itseään ja alussa kuultiinkin kymmenen minuutin edestä hämmentävää ulkolaista radiojuontoa, joka huipentui hokemaan Cloaca Maxima, jolloin yhtye viimein taputusten saattelemana saapui helteiselle Ilosaaren päälavalle.

Yhtye oli valinnut soitettavat kappaleensa runsaan tuotantonsa ns. raskaammasta päästä. Ilosaaressa kuultiin mm. Vainajala, Surumurhaaja, Ei yksikään ja yleisöä erityisesti laulattanut Vallat ja väet. Yhtyeellä on oma kuulijakuntansa, joka osoitti keikalla, että CMX on rock, ja sitä voi myös tanssia. Vannoutuneimmat fanit, erityisesti pojat jopa muistuttivat pukeutumiseltaan ja olemukseltaan A.W. Yrjänää. Monet joutuivat varmasti pettymään siinä suhteessa, että odotuksista huolimatta CMX ei soittanut tällä kertaa vanhoja kauniita balladejaan, kuten Pelasta Maailma ja Ruoste.

Eija S.

Kuvat: Matti ImmonenTakaisin