16.7.2005 - 14:30 Töminä

Edellisvuosista poiketen töminä oli siirtynyt jättimäisestä kakkosteltasta jäähallin klubitiloihin.

Kyllähän siellä jäähallissa meininkiä oli, mutta ainakin neljäntenä veivanneelle Funille oli halli aivan liian iso. Lavan edusta oli kyllä täyttynyt innoikkaista nyrkinheiluttajista ja kovalla yrityksellä saatiin pieni moshpittikin aikaan. Kitaramelun aikaansaannista siivitettiin kitaristin välillä kitaristin takataskusta löytyneellä rumpukapulalla ja välillä vain kitaraa nyrkillä hakkaamalla.

Jos discoa ei olisi 70-luvulla keksitty, niin Suomen maakunnissa ympyrää ajavien autojen stereoissa pauhaisi Anal Thunder. Nopeatempoisen huumoripunkin kännihoilauskertsit saivat yleisön hurmioon. Showpuolesta vastasivat Güntherin näköinen yleisölle vittuileva kitaristi ja tatuoitu, kaljamahainen vaaleanpunaisiin bikineihin puettu "ringsidegirl." Tämä biisien aikana lavalle kavunnut mies yllätti biisien mukaan vaihtuvilla pahvikylteillä. Varsinkin bändin hulvattomat punkversioinnit klassikoista nostivat hymyn huulille.

"Joensuun jäähallissa on varmasti maailman isoin lava, jossa on juotu Gambinaa," Rytmihäiriön laulaja julistaa, grindcore räjähtää soimaan ja ihmisruhot iskeytyvät toisiinsa suurilla nopeuksilla. Kyse on varmaan jonkinlaisesta ennätyksestä kun lavan edustalle muodostuu lähes koko yleisömeren kokoinen moshpit. Kun Otan Niin tapan ja Saatana On Herra veisujen aikana yleisöstä katoaa loputkin järjen rippeet eläimellisen riehumisen vallatessa massan. Mieletön keikka loppuu "Juon viinaa, Gambiinaa" -yleisöhuudatukseen ja tuon punaisen nektarin suihkuttamiseen eturivin päälle.

+heikki niiranenTakaisin