16.7.2005 - 18:40 Children of Bodomin metalli-iskelmää selkä suorana

Alexi Laiholla on tunnetusti paljon sanottavaa, eikä laulaja-kitaristi häpeile sanoa sitä. Yhtye komppaa päämiestään määrätietoisesti etenevällä äärimetallilla. Kiroilu on kivaa! Alexi Laihon välispiikit ovat usein kiinnostavampaa kuultavaa kuin yhtyeen musiikki, mutta nolouksilta ne eivät säästä. Tällä kertaa tyypillisiä "te olette paras yleisö" -latteuksia ja voimasanakavalkadeja maustettiin kommentoimalla Joensuun katsojakuntaa paremmaksi kuin yhtyeen edellistä etappia, Vaasan Rock Perryn kuuntelijamassaa. Joku saattaisi olla sitä mieltä, että tällainen yleisöjen ja esiintymispaikkojen rankkaaminen on halpahintaista, mutta merkki ehdasta maailman meiningistä se joka tapauksessa on. Vain Joensuussa!

Lavalle hinatun autonromun ja tyhjien tynnyreiden keskeltä hieman poikkeavassa lava-asetelmassa (rumpali Jaska Raatikainen veti lavan oikealla reunalla) soittanut bändi oli energisempi kuin metsäpalo ja se soitto - niin, sehän toimi. Mitä muuta voi odottaa yhtyeeltä, joka jo ennestään vakuuttavien sormitaitojensa päälle on saanut kiinnitettyä joukkoonsa Roope Latvalan kaltaisen rytmi- ja tekniikkavirtuoosin. Uskollista kuulijakuntaa oli auringossa kylpeneen ja saunoneen päälavan edustalle kertynyt viljalti, ja suosionosoitusten määrästä pystyi päättelemään, että asian päälle sattuneet silmä- ja korvaparit tosiaan pitivät kuulemastaan - mikseivät myös näkemästään. Ensimmäisenä encorena tarjoiltu In Your Face -uutuus ei saane yhtyeen faneja kääntämään toista poskea. Hemmetinmoista kitarasiksakkia, syöksyilevää melodiaa ja aggressiivista laulua tarjoillut lyhyehkö viisu kertasi orkesterin tuttuja peruselementtejä kiihkeästi ja osaavasti. Syksyllä ilmestyvälle uudelle albumille lienee tuoreen kappaleen perusteella olemassa vahvat suuntaviivat. Ja miksei olisi, lapioihan yhtye jo Something Wild -debyytillään helposti tunnistettavan tyylillisen syvennyksensä metalligenrejen kentälle.

Heviä, sitä Ilosaarirock kaipaa, ja Children of Bodom tarjosi sitä halukkaille. Metalli-iskelmää selkä suorana, mieli enemmän tai vähemmän kirkkaana.

-Mikko Kuronen
Kuvat: Minna Veliheimo

Takaisin