HC Ilotytöt pöllyttävät lunta MM-kisahangilla

Ilosaarirockin naisjalkapallojoukkue matkaa helmikuun toisena viikonloppuna Kainuun perukoille taistelemaan Umpihankifutiksen maailmanmestaruudesta. Kisakokoonpanossa on kolmetoista voitonnälkäistä pelaajaa, joista suurin osa sai arvokisakokemusta jo Rockfutiksen SM-kisoista Vaasasta.

Umpihangen mestaruudesta kisataan Hyrynsalmen Ukkohallassa Syväjärven jäällä. Stadionin puuterilumella pelataan hankipotkupalloa nyt viidettä kertaa. Mimmiliigassa on mukana kymmenen iskukykyistä joukkuetta, joista oululainen FC Stray Cats tuli Ilotytöille tutuksi jo Rockfutisturnauksesta.

Hankifutiksen saloihin Ilotytöt ovat perehtyneet ulkotreeneissä Kirkkopuiston lumilla. Joukkueen kapteeni Tiina Sotkasiira luonnehtii kuningaslajin pohjoista ulottuvuutta uuvuttavaksi.

- Upottavassa hangessa pelaaminen on fyysisesti sangen raskasta. Pallon liikkeiden ennakoiminen on myös vaikeampaa kuin nurmella, Sotkasiira toteaa. Lumen kovuus, kosteus tai pakkanen tuo peliin yllättäviä käänteitä, mutta harjoitus tekee maailmanmestarin, kapteeni naurahtaa ja kiittelee joukkueen treeni-intoa.

FC Ilotytöt ovat asettaneet tavoitteensa korkealle. Tarkoitus on yltää palkintosijoille, kenties saavuttaa jopa mitaleista kirkkaimmat.

Umpihankifutiksen MM-2006 pelataan Ukkohallan lomakeskuksessa 11.–12.2.2006.


Lisätietoja: Katja Koivisto 050 560 7851Takaisin etusivulle