: Ilosaarirock 2005
 

POIKA IKUISESTI

Hynynen elää vaikeita aikoja. Hän täyttää perjantaina 15.2.2002 kolmekymmentäkaksi vuotta.

Neuvolaikä on siis ohitettu.

Hynynen haluaisi olla mies. Oikea mies. Hän aloittaa päivänsä syömällä raakaa lihaa ja juomalla verta vihollisten pääkalloista. Ennen töihin lähtöä hän valelee kainalonsa dieselillä varmistaakseen miehisen vetovoimansa. Suihkussa hän ei käy. Eihän hän mikään tyttö ole vaan mies. Oikea mies. Rankan työpäivän jälkeen hän menee joko punttisalille tai lenkille. Mitään vitun verryttelyjä hän ei tietenkään tee vaan aloittaa heti täysillä. Ja lopettaa vasta sitten kun on pakko. Juuri ennen kuoleman saapumista.


Hynynen. Mies.

Vältettyään kuoleman Hynynen nauttii kunnon aterian. Siihen ei kuulu mitään salaatteja tai muita epäilyttäviä, joidenkin mielestä muka terveellisiä, elementtejä.

Ruokaunilla Hynynen uneksii nopeista autoista ja kauniista naisista. Herättyään hän onkin halukas tutustumaan lemmen saloihin. Nainen saa kyytiä. Mitään naurettavia esileikkejä ei suoriteta vaan ohjelmassa on raakaa toimintaa. Toimintaa, joka kestää noin 7 sekunttia. Ja siinä ajassa on jo käyty suihkussa, poltettu sikari ja sytytetty takkaan tuli.

Illalla Hynynen nauttii konjakkia ja katsoo videonauhoilta vanhoja Remontti-Reiskoja ja Ostos-TV:n autovahamainoksia.

Ulkoiset puitteet miehuuteen ovat siis kunnossa.

Mutta muuten asiat ovatkin päin helvettiä. Äiti saattaa pirautella ja kysellä, että mitäs POJALLE kuuluu. Emäntä puolestaan kyselee, että mitäs kakkuja ja torttuja POJALLE tehdään syntymäpäiväksi. Saatana, eikö se ymmärrä, että ainut torttu, joka Hynystä kiinnostaa on karvainen? Eikä Hynynen edes halua pitää mitään syntymäpäiviä. Ne kuitenkin pidetään. Häneltä ei kysytä! Miehen mielipidettä ei arvosteta! Anoppi, appi ja vanhemmat on ruokittava! Nälkäiset vanhukset huutavat muuten kostoa ikuisesti.

Kaikki tämä on yhtä tuskaa. Mutta pahin on vasta tulossa: baariin menokin on Hynyselle nykyisin yhtä helvettiä. Niissä hän törmää aina väkisinkin vanhoihin Mustolan sataman työkavereihin (ovat vielä kovempia juoppoja kuin Hynynen). Hynynen tuhlasi pitkän ajan nuoruuttaan satamajätkänä ja saa kuulla siitä yhä: "Mitäs POJALLE kuuluu?" Tai vielä pahempaa: "POIKA! Siehän olet nykyisin niin rikas, että voit pistää meille tuopit. Kipi, kipi."

Ja poikahan kipittää.

Se syö miestä.

Palataan aiheeseen. Hynynen lähtee nyt paskalle.

Hynynen


Takaisin Kohti Rokkia -sivulle