: Ilosaarirock 2005
 

MUUMI HAISTAA PELON

Kevät on tullut.

On siis aika puhua spurguista eli densoista, puliukoista, rantojen miehistä, muumeista, viinatontuista ja mitä näitä nimiä nyt onkaan. Noista hilpeistä otuksista vartalonmyötäisissä ihoissaan. Alkuasukkaista, jotka pukeutuvat aina ja kaikkialla heimonsa ikivanhoihin asusteisiin.

Tämä ihmislajike on keväisin kaikkein aktiivisimmillaan. Lämpimien kelien myötä he ryömivät luolistaan ihmisten ilmoille. Epävarmoin askelin mutta silti määrätietoisesti he saapuvat. He kulkevat muutaman yksilön laumoissa kokoontuen aamuvarhaisella paikallisen alkoholiliikkeen edustalle. Liikkeen edessä käy iloinen hyörinä. Lauma odottaa malttamattomana kaupan avautumista. Innokkaimmat huutavat kiimaisia ulvahduksia ympäristöön kutsuen muitakin lajitovereitaan paikalle. Kun ovet viimein aukeavat, käy sillä hetkellä varakkain lauman yksilö metsästämässä lajitovereilleen aamiaista. Hyväksyvä murahtelu saattelee hakijaa tämän saapuessa liikkeestä saalis mukanaan. Kaikki ovat tyytyväisiä, ystävyys ja toveruus ovat ylimmillään.

-Reiska, sie oot vitun hyvä jätkä, ystävä! saattaa joku jopa tunnustaa.

Muutamien sekunttien kuluttua aamiainen on jo kiertänyt jokaisen huulilla ja yhteinen iloittelu on valmis alkamaan. Alkoholi kutsuu seikkailuun.


Spurgu hauskimmillaan. Tämä yksilö kuuluu heimoon Muusikot.
Tunnetaan jossain päin myös nimellä Taiteilijat.

Lauma etsii istumapaikan, yleensä mahdollisimman näkyvän (ainakin lappeenrantalaisheimot tekevät näin, muualla saattaa olla sivistyneempää). Pullo kiertää ja laulu raikaa. Laulutaitoisimmat lauman jäsenet osaavatkin homman todella hyvin. Kova, vahva ja elämää kokenut lauluääni kaikuu betoniseinistä. Sanatkin osataan, onhan kyseessä yleensä jokin ikivihreä, jo äidinmaidon mukana suomalaisen elimistöön pesiytynyt tango, valssi tai iskelmä (ainakin Kultainen nuoruus on top 10:ssä). Muut lauman jäsenet kuuntelevat kiinnostuneina ja kertosäkeisiin osallistuen. Naaraspuoleiset katsovat laulavaa urosta ihaillen kutsuen hampaattomilla ikenillään miestä seikkailuun. Seikkailuun, jossa vain kaiken kokenut nainen voi toimia kyllin pätevänä oppaana. Seikkailuun, jossa mies saa tilaisuuden oppia lemmen salat.

Pian porukka alkaa hiljentyä ja osa väsähtää joko ruohikolle tai penkeille. Tässä vaiheessa on tapana suorittaa ns. elimistön tyhjentäminen. Se tapahtuu housuun tai rinnuksille, monesti molemmille. Hereillä olevat lauman vahvimmat yksilöt lähtevät hortoilemaan eri suuntiin. Tarkoituksena on etsiä muiden laumojen edustajia ja tehdä heidän kanssaan tuttavuutta. Pienessä kaupungissa (lue: Lappeenrannassa) tämä ei ole mikään ongelma. Lajitoverit tuntevat toisensa ja mitään esittelyjä ei kaivata. Voidaankin siirtyä suoraan viinan pummaamiseen tai vaihtoehtoisesti tappeluun tai ainakin rähinöintiin.

Tämä ns. hortoiluvaihe on meille sivistyneille ja kunniallisille kansalaisille se kaikkein vaarallisin. Yksin liikkuessaan tohtori sykerö, tenari, pulitappi, rölli ja mitä näitä nimiä taas olikaan, ottaa mieluusti kontaktia kaikkiin vastaantuleviin. Tavallisimpia repliikkejä ovat:

- Onks siulla heittää yhtä röökii?
- Hei, poju! Onks siulla heittää huikkaa?
- Hei, jätkä! Heitä pari euroo ni mie pääsen linja-autolla käymään miun äidin luona, joka ei ole nähnyt miuta vuoteen.
- Hei, tyttö! Tuu tänne sedän viereen istumaan! Ai, et tuu? Vitun huora, saatana!

Hynynen onkin pohtinut erilaisia keinoja, joilla voisi välttää nämä kieltämättä aivan mielenkiintoiset, mutta ehkä kuitenkin pitemmän päälle hieman epämiellyttävät tuttavuudet.

  1. Älä koskaan katso vastaantulevaa denaria silmiin! On tieteellisesti todistettu fakta, että se antaa spurgulle luvan aloittaa kontaktin luominen.
  2. Älä näytä epävarmuuttasi/pelkoasi. MUUMI HAISTAA PELON ja luo takuulla pummauskontaktin.
  3. Jos vain ajatteletkin, että kohta tuo lähestyvä spurgu tulee minua häiritsemään, niin se tulee. Denso aistii aivovärähtelysi, se tuntee ajatuksesi magneetin tavoin luokseen vetävänä voimana.
  4. Kävele itsevarmana, jonnekin kaukaisuuteen katsoen röllin ohi teidän sattuessanne vastakkain. Spuge ymmärtää, ettet halua olla kontaktissa hänen kanssaan, mutta luultavasti hän kuitenkin huutaa jotain perääsi. Ainakin hän murahtelee jotain omalla, vain harvojen tuntemalla kielellään.
  5. Tärkein sääntö on kuitenkin tämä: SINULLA EI OLE OIKEASTI MITÄÄN KEINOJA VÄLTTÄÄ KONTAKTIA SPURGUN KANSSA! Sinulla ei ole mitään toivoa nauttia kahviasi rauhassa. Tämä on tosiasia, joka on syytä hyväksyä lähtiessäsi viettämään kaunista kevät- tai kesäpäivää kaupungille.

Hyväksy tämä, asennoidu siihen ja elämäsi helpottuu huomattavasti.

Palataan taas asiaan. Hynynen lähtee nyt paskalle.

Hynynen


Takaisin Kohti Rokkia -sivulle