: Ilosaarirock 2005
 

KYLLÄ KEIKKABUSSI AINA KOTIOLOT VOITTAA

Kotiteollisuuden viettäessä nyt pitkää keikkataukoa sitä on huomannut kaipaavansa yhtä asiaa. Nimittäin keikkabussissa istumista. Periaatteessahan se on vitun tylsää. Istua nyt tunti- ja päiväkausia paskaisessa autossa, mutta yllättäen siinä on hyviäkin puolia. Valoitan niistä teille nyt muutamia.


1. Keikkabussi on älyvapaa vyöhyke.

On helvetin mukavaa välillä olla ajattelematta mitään, tekemättä mitään järkevää ja ennen kaikkea olla varomatta sitä mitä suustaan sattuu päästämään. Sillä ei ole mitään merkitystä, koska keikkabussissa älyn käyttäminen on kiellettyä. Saa piereskellä, röyhtäillä, kiroilla ja vittuilla muille täysin vapaasti pelkäämättä joutuvansa halveksunnan tai väkivallan kohteeksi. Joskus joku saattaa yrittää lukea jotain kirjaa tai katsoa jotain taide-elokuvaa videolta, mutta pian sen huomaa mahdottomaksi. Ei keikkabussissa voi keskittyä muuhun kuin tyhmänä olemiseen. Ja tämän porukan ollessa kyseessä se ei edes vaadi minkäälaista keskittymistä.


2. Keikkabussi on naisvapaa vyöhyke.

Akkojen raahaaminen keikkabussiin on ankarasti kielletty. Keikkabussissa ei saa/tarvitse hokea sitä iänikuista mantraa, että "joo, niin miekin rakastan siuta, anna suukko hanipupuli". Naisten poissaolo takaa myös ykköskohdan täydellisen toteutumisen. Ja ennen kaikkea kukaan ei ole nipottamassa hajusta, hampaiden pesemättömyydestä ja muusta hygieniasta, ei tarvitse koko ajan olla antamassa seksuaalipalveluja, eikä kukaan ole kerjäämässä jatkuvaa huomiota ja hellyyttä. Paitsi Hongisto.


3. Keikkabussissa aika menettää merkityksensä.

Jatkuva reissaaminen ja naisten puuttuminen takaavat sen, ettei kukaan huolehdi ajasta. Että paljon se kello on, nyt pitäisi mennä jo nukkumaan, tai nyt ollaan jo 15 minuuttia myöhässä tarkoin etukäteen suunnitellusta aikataulusta. Ajan ja suunnitelmien puuttuminen on totaalisen rentouttavaa.


4. Keikkabussia ei siivota.

On helvetin mukava olla kaiken kaaoksen, paskan ja roskien seassa huolehtimatta siitä, että milloin on siivouspäivä. Kyllähän sen bussin joku silloin tällöin siivoaa, mutta se ei ole taiteilijapoppari. Tiskejäkään ei tule, sillä keikkabussissa ravinto nautitaan pääasiassa nestemäisessä muodossa pullosta ja savun muodossa savukkeesta.


5. Keikkabussi on puhelinvapaa vyöhyke.

Keikkabussissa puhelimeen puhuminen on kovan metelin takia lähes mahdotonta. Tämän takia sitä on antanut itselleen luvan olla vastaamatta kaikkiin puheluihin. Se vapauttaa taiteilijan ulkopuolisesta maailmasta täydellisesti.

Tämän kaiken voisi kiteyttää yhteen lauseeseen: Keikkabussissa saa olla oma itsensä. Ei tarvitse olla sosiaalinen (se kertoo muuten bändin helvetin hyvästä yhteishengestä ja -ymmärryksestä), ei tarvitse välittää kenestäkään muusta kuin itsestään ja siitä, että jaksaa pysytellä selvänä siihen saakka kunnes työt on tehty.

Tai eihän se mitään oikeaa työtä ole. Se on lomailua suomalaisessa maisemassa. Sen takia Hynynen sitä kaipaakin.

Hynynen


Takaisin Kohti Rokkia -sivulle