: Ilosaarirock 2005
 

HYNYNEN NEUVOO FESTARIASUSTEIDEN VALINNASSA

Nyt on viimeiset hetket käsillä ennen Ilosaarirockin alkua. Isi antaa vielä viime hetken neuvot teille, rakkaat lapsukaiset, ennen kuin nolaatte itsenne parinkymmenentuhannen ihmisen edessä. Minä teen sitä työkseni, kuunnelkaa siis tarkasti kokemuksen kirkasta falsettiääntä.

Miesten/poikien pukeutuminen ja olemus:

 1. Sandaalit ja tennissukat, vaihtoehtoisesti mahdollisimman paljon hikoilevat saappaat tai maihinnousukengät, joiden nauhoja pidetään auki. Tyttöön tekee vaikutuksen kun kaivat hikoilevat jalkasi esiin teltan kuumuudessa ennen kiihkeän sekunnin kestävän ähinän alkua.
 2. Ns. Uuno Turhapuro -verkkopaita. Vaihtoehtona käy värikäs T-paita, jossa on Che Guevaran kuva. Se on muotia, se osoittaa, että olet symppis ja heikon ja köyhän ihmisen asialla. Tytöt tykkää. Se ei haittaa, että et edes tiedä kenen kuva paidassa on. Ei ne tytötkään tiedä.
 3. Joku vitun kiva kampaus, joka herättää mahdollisimman paljon huomiota. Rastat on tosi kivat, irokeesi taas on out. Nykyiset tytöt eivät pidä kiljupunkkareista, mutta pilveä pössöttelevät hampputukat on tosi jees. Ne ovat niin kokeneita, tietävät paljon elämästä.
 4. Olkalaukku, jossa on hygieniatarvikkeita, viinan kanniskelu on auttamattomasti pois muodista. Olkalaukun tulisi olla jotain kivaa luonnonmateriaalia - hamppu on paras - ja siihen voisi ommella muodikkaita merkkejä, esim. hampunlehden tai jonkun vitun Greenpeace -merkin.
 5. Risuparta toimii teiniviiksiäkin paremmin, mutta sen on syytä olla vain leuassa.
 6. Farkkujen pitää lököttää. Niittivyö löysälle siis. Vertikaalihymy esiin, työmiehen hymystä te vitun pennut ette tiedä vielä mitään.
 7. Puhu rauhallisesti, älä möykkää. Näyttele olevasi vitun syvällinen, lausu välillä runo. Tytöt eivät pidä öykkäreistä.
 8. Tiukka pipo kruunaa kokonaisuuden. Satoi tai paistoi.

Naisten/tyttöjen pukeutuminen ja olemus:

 1. Tiukat farkut, sellaiset, että etupyllykin näkyy läpi. Housujen tulee olla alhaalla, jotta alushousut näkyvät. Lahkeiden tulee loppua heti polven alapuolelle tai sitten ne kääritään. Jotkut naurettavan värikkäät nilkka- tai puolipitkät sukat. Linttaan astutut lenkkarit. HOUSUISSA TÄYTYY OLLA JOKU VÄRIKÄS, MIELUUMMIN VAALEANPUNAINEN KANGASVYÖ! Sellainen, joita tytöt käyttivät jo joskus 80-luvulla, ja joita Hynynen jo silloin vihasi.
 2. Hamekin käy, mieluummin farkkukankainen. Sen tulee olla myös niin alhaalla, että pömppömaha näkyy. Tämän lyhyehkön hameen kanssa tulee myös käyttää värikkäitä sukkia ja ehdottomasti lenkkareita, se on eleganttia. Säärystimet ovat myös tosi jees, varsinkin jos sinulla on se naurettava kangasvyö.
 3. Tiukka, värikäs T-paita. Kirkkaat värit ovat nyt in. Keltainen, vihreä, jopa vaaleanpunainen. Joku hassu kuva tai teksti paidassa kruunaa kokonaisuuden. Jos kuvaa ei ole, isot tissit riittävät.
 4. Jos olet jo hieman iäkkäämpi, mutta haluat silti hengata nuorten parissa (omia lapsiasi kyttäämässä kenties, tai etsien kadonnutta nuoruuttasi) voit hieman irroitella ja pukeutua tiukkoihin (mieluummin mustiin, olemmehan rock-tapahtumassa) trikoohousuihin, tennissukkiin, avokkaisiin ja ex-miehesi prätkärotsiin, joka lusikoita jakaessa jäi vahingossa sinulle. Pistä vielä huivi päähän ja olet rock! Oma lapsesikaan ei tunnista sinua.

Että näin. Tytöt kirkuvat aina kun näkevät jonkun rokkarin, pojat mörähtelevät ja osoittelevat sormella. Rohkeimmat pojista huutavat: "Hynynen perkele, anna nimmari!" Rohkeimmat tytöistä puolestaan kävelevät hipin eteen, räpyttelevät silmiään ja sanovat vienolla äänellä pää kallellaan: "Voisitsie antaa nimmarin, pliis? Ja tuutsie miun kanssa samaan kuvaan?"

Tonteilla nähdään. Olkaa kiltisti, älkää tapelko.

Hynynen


Takaisin Kohti Rokkia -sivulle