Rock-työläisen päiväkirja

HYNYSEN PÄIVÄKIRJAT 9.2.–15.2.2006

Torstai 9.2.2006

Treenasin vatsaa, olkapäitä ja hartioita. Ei ongelmia. Pian olen lihaksikas kuin Hulk. Ellen taas ratkea ryyppäämään kahdeksi vuodeksi. T: Nimim. Kokemusta on.

Soittelin tietokoneelle bassot kappaleisiin 20-23. Sen verran on siis uusia biisejä kasassa. Ja kenen pitikään olla lomalla? Olenkohan mie hullu?

Illalla muistin, että tänäänhän on Seepran pakinan deadline (ei nyt äkkiä tule suomenkielistä vastinetta mieleen, olisikohan se "viimeinen jättöpäivä"), joten tuli vähän kiire. Puoli tuntia ja juttu oli kasassa. Tuli aika hyvä. Kävin välillä anoppilassa kahvilla, täyttelin ristikkoa ja sen jälkeen parantelin juttua vielä hieman. Katsoin Lostin, jota pidän varsin siedettävänä. En tosin niin hyvänä kuin Shieldiä. Deadwood on tietysti PARAS! Milloin mie olen tuollaista paskaa ruvennut katselemaan? Ennen riitti Kotikatu. No, väkivalta toimii aina. Sitä paitsi Deadwoodin Doc on ihan Mokoman Annalan näköinen.

Yöllä valmistelin Isoahon ja Hirnin aloittamaa NO SORIN tiedotetta Finnish Metal Expoa silmällä pitäen. Tai Finnish Mental Urpo sopisi varmaan paremmin. Sinnekin pitäisi viikon päästä lähteä. Tuntuu hieman vaikealta. Voisikohan siitä jotenkin luistaa?

Perjantai 10.2.2006

Jalat ja vatsa treenivuorossa. Kulki kivasti. Tein vähän hauistakin kaupan päälle.

Mentiin illalla Sinkkosen kanssa treenikämpille vähän virittäytymään tunnelmaan. Meillä on keikka huomenna! Hongiston ja miun vanha yhteiskuntaopin opettaja pyysi meitä nimittäin keikalle hänen kurssinsa järjestämään bändi-iltaan. Tarkoitus on kerätä rahaa johonkin Firenzen matkaan, ja meidän tehtävämme on toimia rahasampona. Ilmaiseksi Lappeenrannan monitoimitalolle soittamaan! Vau, edellisestä kerrasta taitaakin olla jo yli 10 vuotta. Rakas opettajamme ei taida ymmärtää, että meillä on perheet elätettävänä ja talot maksettavana. Kuinka monia muita ammattimiehiä pyydettäisiin tekemään työtään ilmaiseksi?

Kokeiltiin paria vanhaa ja siirryimme suoraan aivan uusien biisien pariin. Olin aamulla kahvia juodessani tehnyt pari riffiä, ja kehittelimme niistä saman tien kaksi uutta biisiä. Homma toimii entiseen tapaan siis. Vai pitäisiköhän sanoa etniseen tapaan?

Oli muuten helvetin mukava soitella jonkun muun kuin tietokoneen kanssa pitkästä aikaa. Pitäisiköhän ottaa ihan tavaksi? Hongisto lupasi liittyä seuraan huomenna iltapäivällä.

Lauantai 11.2.2006

"Kottaraisen" tai "Kottareitten" ensimmäiset treenit moneen kuukauteen. Biisit kulkivat kuin taukoa ei olisi ollutkaan. Soitettiin Sinkkosen kanssa Hongisolle eilen kasatut pari biisiä, ja mies klaarasi ne helposti. Tämä kertoo joko biisiemme yksinkertaisuudesta tai Hongiston ylivertaisuudesta. Luultavasti ensin mainitusta. Naureskeltiin, että jokohan tässä pitäisi ruveta varaamaan studioaikoja levyä varten. Että on vissiin lomailtu jo tarpeeksi.

Kamat kasaan ja keikkapaikalle. Aika hämmentävää roudata itse. Oikeastaan ihan mukavaa. Mutta tästä ei tule tapaa, sen voin vannoa. Tämän jälkeen pistäydyin kotona siistiytymässä lapsia varten. Se tarkoittaa sitä, että lyhensin hieman viiksikarvoja. Muuten olin oikein tyytyväinen groteskiin olemukseeni.

Kuulin, että Manniselta oli mennyt yhdistetyssä hapot pitkin reisiä. Manasin Torinon tapahtumat alimpaan helvettiin.

Keikka kulki yllättävän hyvin. Lopussa petti ääni, ja sanat meinasivat unohtua, mutta ne voin antaa itselleni anteeksi. Soitto kulki moitteettomasti. Jätkät oli iskussa.

Baariin Mokoman Kuisman ja Stam1nan poikien kanssa. Aluksi puhuttiin asiaa, lopuksi kieliä. Sattui aika hämmentävä välikohtaus. Istuin nurkkapaikassa ikäänkuin turvassa, junttimagneetti kun olen. Eräs puolituttu naisihminen tuli paikalle, ja yritti jutella kanssani. Oli oikeasti niin kova meteli, etten kuullut sanaakaan mitä naisella oli asiaa. Stam1nan rumpali sanoi naiselle jotain, ja nainen totesi kovaan ääneen miulle: "Olen kyllä ihan helvetin pettynyt siihen, että siulla on noin moukkamaisia kavereita." Nainen suuttui siis MINULLE siitä, että samassa pöydässä ollut kolli, jonka hädin tuskin tunnen, sanoi hänelle jotain ilkeää. Vittu, naisista ei saa mitään tolkkua. Jätin asian lojumaan, ongelma ei ollut minun.

Vedin perseet.

Sunnuntai 12.2.2006

Hirveä krapula, saatana. Makasin sohvalla koko päivän. Kosken pronssi ja Hautamäen hopea piristivät hiukan, mutta vitutti Ahosen puolesta. Italia on paska maa. Telkkarista tuli iltapäivällä joku dokkari jostain jätkästä, joka harrastaa autojen tuunausta. Se oli ihan vitun hauska. Ukot seisoivat sateessa parkkipaikalla ja vertailivat, että kenellä on komeimmat puskurit ja vanteet autossaan. Toimii!

Maanantai 13.2.2006

Kuntopyörällä 40min reipasta. Pulssi pyöri siinä 100-167 välissä, joten lopussa tuli lykittyä jo aika kovaakin. Illalla irtokarkkeja ja telkkaria. Tietokone pysyi kiinni iltaan asti. Hirvitti avata se muutaman päivän tauon jälkeen. Syystäkin. Viestejä oli pitkälti toista sataa. Spameja suurin osa. Tuli hiki siivotessa.

Yöllä kirjoittelin kotisivujen vastauksia sekä Ilosaarirockin sivujen alustusta tästä päiväkirjasta. Valmista piti olla jo tänään, mutta taiteilija ei muistanut. NO SORI!

Tiistai 14.2.2006

Aamulla salille. Rääkkivuorossa vatsa, tissit ja selkä. Meinas lähteä henki. Viikonloppu tuntuu vielä. Närästi ihan vitusti. Kotona Somacia huuleen ja piimää perään.

Autokuuntelussa on Mokoman uusin, Monsteriserin tulevaa tuotantoa sekä Soul Tattoon uusin. Kaikki pistävät suun hymyyn. Varsinkin Soul Tattoo. Sydänmäen äänestä tulee nuoruus mieleen. Mokomasta tuli itse asiassa itku. Kuu saa valtansa auringolta -biisin kuuleminen toista kertaa pisti ukon poraamaan kuin akan.

Kävimme illalla katsomassa Imatralla tulevaa treenikämppäämme. Muutto on maaliskuun alussa. Kämppä on vielä remontin alla, mutta hyvältä näyttää. Siellä tulee luultavasti ensi kesänä vietettyä runsaasti aikaa. Suunnitelmissamme on nimittäin treenata ennen seuraavan levyn äänityksiä ihan kuin ennen vanhaan. Eli kerran. Tähän pitäisi laittaa hymiö.

Keskiviikko 15.2.2006

Miulla on tänään kuulemma synttärit.

Aamulla kaksi isoa kuppia kahvia, ja samalla kahteen demobiisiin demosanat. Toisen kertosäkeestä tuli ihan siedettävä, jos siitä vaikka säästäisi muutaman rivin lopulliseenkin versioon. Kassellaan syssymmällä.

Salilla vatsaa, hauikset ja ojentajat. Kulki perkeleen hyvin. Sen jälkeen hain Amorphiksen uuden. Mannhaitakin kyselin, mutta tänne maalle se tulee postivankkureilla vasta huomenna. Lisämaksusta ja apinapostia hyödyntäen sen olisi saanut nopeammin. No, hyvä näinkin.

Laulaa rykäsin biiseihin 20 ja 21 aamulla tekemäni demosanat. Tein joutessani stemmatkin kertosäkeisiin. Ne lauloin tietysti epävireisesti pitkin reisiä. No, demoissa pitää ollakin vähän roiskimisen meininkiä.

Muistin (lausutaan: haistoin), että olen ollut viikon ilman deodoranttia. Paitaa en tietenkään ole vaihtanut koko aikana. Stam1nan logossa on nyt mukana myös haju. No, nyt päätin kuitenkin käydä hakemassa uuden dödön. Otin emännän mukaan. Se oli virhe, älkää koskaan tehkö vastaavaa erehdystä. Kauppalasku oli vähän yli 50 euroa, deodorantti kattoi siitä vitosen. Axe saa luvan kestää tämän vuoden loppuun, saatana.

 

< takaisin