Calexico

CALEXICO (USA)

Veranta keskellä preeriaa, savuinen jazz-luola New Orleansissa, helteinen toriaukea Tijuanassa... Paahteisen Arizonan Tucsonista tuleva Calexico antaa terveelliset välineet päänsisäiseen matkailuun. Parhaimmillaan yhtyeen musiikki onkin kuin elokuvan katselemista silmät kiinni. Joey Burnsin ja John Convertinon kipparoiman yhtyeen täysosumana pidetään vuoden 1998 albumia The Black Light, joka on herkullinen sekoitus film noir -tunnelmointia, americanaa ja kaikkea niiden väliin mahtuvaa.

Syvät tunnelmat ovat olleet Calexicon valttikortti sen yli vuosikymmenen mittaisen taipaleen ajan. Kuusihenkisenä kiertävältä bändiltä luonnistuu tarvittaessa niin melankolinen valssi kuin kiivas mariachi-soitanta, rajoituksille nauraen ja genrejaottelut välttäen. Bändin keskusduo on työskennellyt muun muassa legendaarisen Nancy Sinatran sekä Gotan Projectin kaltaisten tyylittelijöiden kanssa. Calexicosta löytyykin ymmärrystä klassikoiden päälle, mutta myös kokeilunhalua ja näkemystä nykyhetken soundiin. Vuoden 2006 Garden Ruin -albumi osoitti, ettei bändi epäröi ottaa kantaa kotimaansa yhteiskunnallisiin epäkohtiin.

Ilosaarirockin tiimellyksessä Calexico tarjoaa oivan tilaisuuden raukeaan jäähdyttelyyn tai intohimoiseen fiilistelyyn. Kunhan vain et missaa tätä tilaisuutta.


www.casadecalexico.com
myspace.com/casadecalexico


< takaisin

Joensuun Popmuusikot ry, PL 240, 80101 Joensuu — infoilosaarirock.fi