Iso hali!

ihmiset_halaajat_tp05.jpgHalipula saa kyytiä festareilla, kun kaverit, rakastavaiset ja jopa tuntemattomat innostuvat halaamaan toisiaan jälleennäkemisten, ilon ja joskus surunkin merkeissä. Lahtelainen farmaseuttiporukka kerääntyy tiiviiseen kimppahaliin.
- Jonkun verran on tullut halailtua, mutta me kyllä halaillaan muutenkin paljon. Ja ollaan halattu täällä myös tuntemattomien kanssa, kertovat porukan tytöt.

ihmiset_halaajat_tp01.jpg Kiteeläinen kihlapari, 17-vuotias Eve ja 18-vuotias Eemeli ovat halannmeet paljon viikonlopun aikana. - Varsinkin eilen halattiin kyllä muitakin! Minä halasin tuntematontakin, Eemeli ei, Eve kertoo.

ihmiset_halaajat_tp02.jpgViinijärveltä festaroimaan ovat saapuneet Helmi ja Esko Varis. - Me olemme olleet 37 vuotta naimisissa, joten meillä kyllä halataan päivittäin, Helmi kertoo. Pariskunta on Ilosaarirockissa ensi kertaa. - Lapset neuvoivat, että Viikate kannattaa katsoa, tosin se taitaa jo tuolla soittaa, hän jatkaa.
- Tällä kertaa meidän lapset eivät täällä ole, vaikka aiemmin ovat olleetkin. Eivät ehtineet ostaa lippuja. Kävivät he kyllä alkukesästä jo Provinssirockissa, pääsivät festareille.

Festarimeininki on ollut mukavaa, mutta jalkoja meinaa runsas kävely väsyttää, mistä lapset olivat kyllä etukäteen varoittaneetkin. - Ei uskottu että näin paljon tulisi käveltyä. Tuttuja ei ole kyllä hirveästi näkynyt, paitsi nuorimman lapsen opettaja näkyi olevan yhtä keikkaa katsomassa.

ihmiset_halaajat_tp03.jpgAntti ja Simo edustavat Etelä-Karjalaa. Lappeenrantalainen Antti on ollut rokissa on yhdeksän tai kymmenen kertaa, imatralaiselle Simolle kyseessä on ensimmäinen käynti. - Neljän hengen porukalla ollaan liikkeellä, majoitutaan tuolla kauempana kaverin luona, pojat kertovat.

ihmiset_halaajat_tp04.jpgJussilla on leppoisat oltavat, kun hän makailee Rentolavan liepeillä Marin halausotteessa. - Meidän porukasta melkein kaikki asuvat Helsingissä. Halailtu on, mutta tällä reissulla kukaan ei ole tainnut vielä tuntematonta halata.

Teksti: Salla Brunou
Kuvat: Tomi Palsa