Radio-ohjelmaa Rokista

radio01.jpgRokin tunnelmia on kuultavissa myös paikallisen radiokanava Oi Fm:n taajuudelta festareiden jälkeen. Luvassa on raskaamman musiikin edustajien haastatteluja ja yleisiä tunnelmapaloja. Aleksi Ahonen ja Jelena Leppänen ovat kiertäneet haastattelemassa artisteja ja yleisöä.
Tammikuussa 2007 Joensuussa aloittanut Oi FM on yhteisöllinen radiokanava, jota pyöritetään vapaaehtoisvoimin. Kanava toimii osin mainosrahoitteisesti, ja hanketta rahoittaa EU:n aluekehitysrahasto. Erilaisten yhteisöjen tuottamat ohjelmat ovat pyörineet kesäkaudella hieman pienemmän porukan turvin. Suurin osa ohjelmista on musiikkipainotteisia ja kanavalla on myös ennenkuulumattomia musiikin erikoisohjelmia. Suurin osa ohjelmien tekijöistä osallistuukin Rokkiin joissakin talkootehtävissä.

Ohjelmien tekemiseen keskittynyt Aleksi on kiertänyt myös muilla kesän festareilla kokoamassa materiaalia raskaan musiikin Korroosio-ohjelmaansa. Tällä kertaa mukaan saatiin Porcupine Treen haastattelu. Aleksi tosin huomauttaa, että tässä tapauksessa käsite raskaus on hieman suhteellinen. Bändin tapaaminen oli erittäin positiivinen kokemus. -Opethin aikataulu oli valitettavan kiireellinen, mutta jotain muuta on luvassa. Lisäksi kanavalla kuullaan pätkiä festivaalikimarasta, jonka Aleksi kokosi muita ohjelmia varten.

Teksti: Terhi Lilja