Heittäytyvää ilottelua Emma Salokoski Ensemblen keikalla

01emma_mp02.jpgYleX-teltan sunnuntain ohjelman avannut Emma Salokoski Ensemble ei päästänyt yleisöään helpolla. Jazzia, poppia, laulelmaa ja eteläamerikkalaisia rytmejä yhdistävä yhtye laittoi kuulijansa pysähtymään ja keskittymään. Vastalahjaksi yleisö sai hienon, heittäytyvän ja antautuvan keikkaelämyksen.

Keikan edetessä energiataso sekä lavalla että yleisössä nousi ruokkien toinen toistaan yhä enemmän. Keikan loppuessa niin esiintyjät kuin kuuntelijat olivat vilpittömän onnellisia yhteisestä ajastaan. Emma Salokosken kirkas ja heleä ääni oli omiaan avaamaan toisen festaripäivän annin. Mikko Kososen kitara, Ako Kiisken basso, Tuomo Prättälän koskettimet ja Marko Timosen perkussiot loivat Salokosken ympärille eheän ja esiintyessään riskejä ottavan Ensemblen, jonka soolot olivat toinen toistaan huikeampia huipentuen Mikko Kososen yhdistettyyn laulu- ja kitarailotteluun.

Teltta täyttyi asialle omistautuneista ihmisistä. Tasaisesti kielistä toiseen vaihtuva, eri maailman kolkkia esittelevä ja sekä uutta että tuttua materiaalia sisältävä setti sai yleisön osallistumaan musisointiin laulamalla, taputtamalla ja huutamalla. Kesäisen kepeä keikka loi aurinkoisen väläyksen pilviseen sunnuntai-iltapäivään.

Teksti: Milla Laaksonen

Kuva: Minna Pahkin