Uusia kontakteja järjestöalueella

jarjestostandit_mh03.jpgMonelle järjestölle festarit ovat yksi vuoden tärkeimmistä tiedotus- ja jäsenhankintamuodoista. Toiselle ärjestölle oman alueen suuri kesätapahtuma on mahdollisuus luoda kontakteja toiminta-alueen väestöön, joku toinen hankkii uusia jäseniä valtakunnallisesti ja saa samalla nimensä uusien ihmisten tietoisuuteen.

Ilosaarirockin järjestöalue saa järjestöiltä kiitosta sekä sijaintinsa että mallinsa puolelta.
- Täällä on hyvä tunnelma ja mukavan laaja yleisöpohja, Dodo ry:n puheenjohtaja Aleksi Neuvonen kiteyttää.
Dodolle Ilosaarirock on yksi kesän kohokohdista, eri ikäisten ihmisten kanssa keskustelu tuo valtakunnallisen ympäristöjärjestön toimintaan mukaan uusia aktiiveja. - Meidän tehtävänämme on paitsi jakaa tietoa ja mainostaa tulevia tapahtumia, myös kerätä asiasta kiinnostuneiden yhteystietoja. Tärkeäähän on sitten keskittyä siihen, miten toimimme tämän jälkeen, Aleksi Neuvonen hymyilee.

Suomen Aseistakieltäytyjäliitto kiertää aktiivisesti eri rokkitapahtumia ympäri Suomea.

jarjestostandit_mh02.jpg- Festarit ovat Aseistakieltäytyjäliiton kesän suurimpia tapahtumia, Hanne Hirsikoski kuvailee. Festareilla jaetaan tietoa, myydään järjestön tuotteita ja otetaan vastaa uusia jäsenyyksiä.
- Heti päivän aluksi keskustelimme apua tarvitsevien kanssa esimerkiksi totaalikieltäytymisestä reservikieltäytymisestä, Elina Harju jatkaa. Festareita tiiviisti kiertävälle kaksikolle on ehtinyt muotoutua tuttuja myös muiden järjestöjen aktiiveista. Ilosaarirockiinkin saavuttiin yhteisellä kyydillä Helsingistä.
- Samaa porukkaahan tässä ollaan, Elina Harju naurahtaa.

jarjestostandit_mh01.jpgPaikallista väriä järjestöalueelle tuo Joensuun seudun Seta eli Hobiles.
- Mehän edustamme täällä paitsi paikallista toimintaa, myös valtakunnallista järjestöä, Hobilesin puheenjohtaja Aliisa Puntola kertoo.

Hobiles on perustamisestaan saakka osallistunut Ilosaarirockiin. Kokemukset ovat olleet myönteisiä ja niinpä tänäkin vuonna järjestetään myös perinteikäs piknik sateenkaarilipun alla palloilukeitaalla sunnuntaina.
- Ilosaarirockissa on paikalla paljon joensuulaisia ja esimerkiksi opiskelijoita. Ihan paikallisestikin tämä on siis tärkeä tapahtuma.

Järjestöalueen sijainti takaa sen, että se on helposti löydettävissä. Järjestöt ovat myös helposti lähestyttävissä.
- Festareilla on sopivan matala kynnys tulla juttelemaan ja kysymään neuvoa, Hanne Hirsikoski Aseistakieltäytyjäliitosta toteaa.
- Kynnys saattaa illan lähestyessä jopa madaltua, Aliisa Puntola Hobilesista miettii hymyillen.

Teksti: Milla Laaksonen