Ekologisempi hörppy

tuoppi_em01.jpgIlosaarirock on tänä vuonna siirtynyt anniskelujärjestelmässään osalla lavoista ekologisempaan käytäntöön - pantilliseen tuoppijärjestelyyn. Liekö kyseisestä muutoksesta johtuvien iloisten ilmeiden ja pikagallupin perusteella uusi mekanismi näyttää myös toimivan!
Kaverukset Nina, Sylvia, Paula ja Jenna nauttivat useiden muiden lisäksi ensimmäiset panttituopillisensa YleX-lavan virvoikekarsinassa. Tuopit tulivat tarpeeseen paitsi juuri tanssitun Klaus Thunder & Ukkosmaineen keikan jälkeen myös ympäristöystävällisyyden kannalta. Tyttäret olivat mielissään uusien mukien hyvästä kestävyydestä, sillä se takaa paremmin kaikkien juomien päätymisen hiekkatatamin sijasta omaan nieluun.
- Tosi hyvä uudistus kerta kaikkiaan. Ei tule läheskään niin paljon roskaa, ja saahan tästä vielä rahaakin takasi!
Tosiaankin, tuoppiuudistuksessa on myös se hyvä puoli, että pantin saa tietenkin mukin tyhjennettyä takaisin. Tämä aspekti tuo myös uudet ulottuvuudet kupinpalautuksessa harjoitettavalle bisnekselle. Tyhjien ja oman onnensa nojaan unohdettujen tuoppien palautuksesta voinee rikastua kuka tahansa, kunhan metsästys- ja keräilyintoa riittää. Tyttöjen mielestä kupposesta maksettava pantti, 50 senttiä, on oikein sopiva. Ei liian iso juoman lisänä maksettavaksi, eikä myöskään turhan pieni välinpitämättömyyden välttämiseksi.

Mutta kaikkia tuntuu askarruttavan vielä yksi kysymys, tai paremminkin kaksi:
- Mikä tää on tässä tää Kalas? Grilfest Estonia??

Teksti: Siiriliina Riikonen

Kuva: Eetu Mononen