Vauvan kanssa festareilla

aitivauva_em01.jpgKirsikkakuvioiseen leninkiin pukeutunut nuori nainen viilettää pitkin festarialueen pääväylää. Huomion kiinnittää hänen rinnuksilleen sidottu kantoliina, jonka pääpuolelta pilkistävät pienet pinkit kuulosuojaimet ja alapuolella ilmaa harovat vaaleat vauvan jalat.Oululainen Anna on saapunut Ilosaarirockiin miehensä lisäksi kuuden kuukauden ikäisen Taika-vauvan kanssa. Pieni tyttö nukkuu tyytyväisen oloisenä äitinsä rintaa vasten ympärillä kuhisevasta väestä välittämättä. -Helposti, Anna vastaa hymyillen kun häneltä utelee miten festarin vietto sujuu pikkuvauvan kanssa.Perheen nyt kolmivuotias Benjamin-poika oli kolmen kuukauden ikäinen vieraillessaan ensimmäistä kertaa Ilosaarirockissa. Ilosaarirockikin on jo Taika-vauvalle jo kesän toinen festeri, perhe on nimittäin ehtinyt tämän kesän aikana jo piipahtamaan Provinssissakin.

Ilosaarirock saa perheelliseltä festarikävijältä erityistä kiitosta.

- Tämä on lasten kannalta mukavampi festari kuin Provinssi, tämä rauhallisempi ja täällä on enemmän tilaa. Tuossa Rentolavan rannalla on mukava laittaa vauva ruoholle kellimään, tyttö tuntuisi tykkäävän kun saa maata nurmikolla ja musiikki tuntuu maan kautta, Anna kertoo.
Isoveli jätettiin sateen pelossa tällä kertaa mummin huomaan Parikkalaan, mutta muu perhe aikoo nähdä sekä lauantain ja sunnuntain esiintyjät HIMiä myöten. Telttamajoitukseen vauvan kanssa ei kuitenkaan jäädä, vaan yöksi ajetaan anoppilaan.
-Lasten kanssa on mukava olla festereilla. Viime vuonna olimme miehen kanssa kahdestaan, mutta koko ajan oli hirveä ikävä Benjaminia ja halusin vaan kotia, Anna hymyilee.

Yleensä ihmiset suhtautuvat positiivisesti vauvan kanssa festareilla liikkuvaan, mutta joskus tulee kummasteleviakin kommentteja.
-Lapset kuitenkin viihtyvät ja ovat tyytyväisiä. Taikakaan ei ole itkenyt kertaakaan, vaan nukkuu rauhassa tässä sylissä, Anna huikkaa jatkaessaan matkaa katsomaan Saran keikkaa.

Teksti: Kaisu Parviainen

3 vastausta artikkeliin “Vauvan kanssa festareilla”

 1. aha kirjoittaa:

  minusta taas on aika vastutonta ottaa pienokainen rokkiin mukaan. mitäs jos humalainen kaatuu tai lyö etkä kerkeä pois edestä? ja eikö pienten lapsien pitäisi olla kotona nukkumassa,eikä katsomassa HIM:n keikkaa ja tuhansittain dokuja? IKÄRAJAT JOKA ROKKIIN!!!!

 2. Anna kirjoittaa:

  Vauvan kanssa voi ihan hyvin olla festareilla kun on oikea asenne. Eli tungokseen ei pidä mennä, pitää varoa humalaisia ja lapset voi nukkua liinassa tai vaunuissa. Ja paikaltahan voi aina poistua jos lapsi niin haluaa. Tosin sunnuntaina Benjaminille tuli itku kun piti lähteä pois festreilta :)

  Tässä jutussa on btw ihan jonkun muun äidin ja lapsen kuvan ;)

  -Anna, Taika ja Benjamin

 3. hannele kirjoittaa:

  no kaupungilla liikkuessakin voi humalainen kaatua tai jäädä auton alle tai… joo-o ulkonaliikkumiskielto, kunnes lapsi täyttää 18. ärrsyttäviä tollaset vastuuttomuuskommentit. eiköhän äiti parhaiten tiedä ja lapset on sopeutuvaisia ja kun on vanhemman lähellä niin on turvassa ja kun äiti on selvänä nii ei oo hätää. vaistot on ku leijonalla ja tilanteisiin reagoidaan tehokkaasti.