Arkisto: 'Musiikki'

Sunnuntain bassoannos Fat Beatin tarjoilemana

Sunnuntaina 15. heinäkuuta 2007

13fatbeat_mk04.jpgHelsinkiläisen Fat Beat Sound Systemin materiaali on todellakin paksua: rytmien ytimen muodostavat todellä läskit rumpubassolinjat, joiden päälle nakellaan perkussioita, efektejä ja mystisiä melodioita. Tähän palettiin kun vielä lisätään liuta taitavasti englanniksi esiintyviä vokalisteja, ei ole ihme että Fat Beat Sound System on kerännyt kehuja laajalti myös Suomen ulkopuolella.Lue koko artikkeli »

Tunnelmamusiikkia sateensuojassa

Sunnuntaina 15. heinäkuuta 2007

Brittiläisen The Cinematic Orchestra -yhtyeen elokuviin viittaava nimi on hyvin kuvaava. Bändin erittäin jazzahtava crossover-musiikki liikkuu rauhallisista ambient-tunnelmista tiukkoihin funkrytmeihin.Lue koko artikkeli »

Dalindéo tarjosi jazzia rokkiväelle

Sunnuntaina 15. heinäkuuta 2007

DalindéoDalindéo kuuluu kehuttuun ja menestysekkääseen uuden polven helsinkiläiseen fuusiojazz-sukupolveen. Yhtye tarjoili sunnuntai-iltapäivänä täydessä kolmoslavan teltassa rytmikästä, lattarivaikutteista musiikkiaan. Sekstetin kappaleet ovat suhteellisen nopeatempoisia, joten ne sopivat myös festivaaliyleisölle chillailuun rokkibändien välissä.Lue koko artikkeli »

Vihreä Maa ottaa festarilavat haltuunsa

Sunnuntaina 15. heinäkuuta 2007

20vihreamaa_mk_02.jpgOmien sanojensa mukaan raikasta ja positiivista musiikkia soittava joensuulaisyhtye Vihreä Maa teki vuosi sitten 12-kuukautissuunnitelman, jonka huipennukseksi suunniteltiin esiintyminen Ilosaarirockissa.Lue koko artikkeli »

Vihreä maa väritti sateisen päivän

Sunnuntaina 15. heinäkuuta 2007

20vihreamaa_mk_01.jpgRekkalavan ohjelma sai erittäin pirteän päätöksen joensuulaisen Vihreän maan muodossa. Keikka oli tunnelmaltaan paikallisväritteinen, mutta tämän näytön perusteella bändiin kannattaa muutenkin tutustua. Soitto yllytti yleisöä piiritanssiin asti.Lue koko artikkeli »

Risto kostaa ja muita festaritarinoita

Sunnuntaina 15. heinäkuuta 2007

22risto_em01.jpgNyrjähtäneen popmusiikin lähettiläs Risto villitsi kolmoslavan luo ahtautuneen festivaalikansan täyteen hysteriaan intensiivisellä esityksellään. Sekä mainstream- että kulttipiireissä ylistäviä arvioita kerännyttä Aurinko aurinko plaa plaa plaa -pitkäsoittoa toki korostettiin voimakkaimmin kappalevalinnoissa, mutta myös aiemmille tuotoksille annettiin sopivasti puheenvuoroja.Lue koko artikkeli »

Tundramatiks - suurella sykkeellä!

Sunnuntaina 15. heinäkuuta 2007

10tundramatiks_pk01.jpgNykypäivänä yhtyeiden musiikkityylin kategorisointiin suhtaudutaan kovin penseästi; johonkin karsinaan kuulumista pidetään enemmänkin häpeällisenä kuin ylpeänä musiikillisena valintana. Levyarvosteluita selaillessa silmät toiveikkaana etsivät usein lausetta “tälle bändille sopivaa genreä on vaikea löytää”. Oli miten oli, juuri kuulemani ja katselemani yhtye Tundramatiks on tyylilajin etsinnässä mahdoton saalis.Lue koko artikkeli »

Yleisö kuin marionetti The Slackersin hyppysissä

Sunnuntaina 15. heinäkuuta 2007

23theslackers_pk04.jpgKuusi ryhdikästä ja karismaattista jäsentä tartuttivat koko mehukkaan keikan kestävät hymynsä heti ensi metreillä yleisöön. Newyorkilainen yhtye oli ensimmäistä kertaa Suomessa ja kaukana kotoaan. Yhteinen sävel oli kuitenkin selvillä. ”Puhumme samaa kieltä: reggaeta!” vokalisti Glenn villitsee.Lue koko artikkeli »

Opeth päätti pitkän keikkataukonsa

Sunnuntaina 15. heinäkuuta 2007

19opeth_tp02.jpgProgressiivisen kuolonmetallin lähes salonkikelpoiseksi musiikkityyliksi
nostanut Mikael Åkerfeldt valitteli yhtyeensä ruosteista keikkakuntoa, sillä
edellisestä esiintymisestä oli vierähtänyt tovi jos toinenkin. Lue koko artikkeli »

Journeymenin epäkiitollinen osa

Sunnuntaina 15. heinäkuuta 2007

03journeymen_mh01.jpgSunnuntai-päivän ensimmäisen esiintyjän paikka on jo itsessään epäkiitollinen, ja kun soppaan lisätään kolea sää ja taivaalta tihuttava vesi, lähtökohdat eivät liene kaikkein ihanteellisimmat. Tämän sai kokea Pietarsaaresta festarikansan iloksi saapunut Journeymen, joka avasi Rentolavan sunnuntaipäivän.Lue koko artikkeli »