Rokin 1929 talkoolaista

Lähes jokainen Ilosaarirockin 1929 talkootyöntekijästä käy festariviikonlopun aikana henkilöstön toimipisteessä. Kiireisen viikonlopun aikana pisteellä vastataan moniin kysymyksiiin, jaetaan lukuisia ruokalippuja, rannekkeita, passeja, paitoja tai myydään vaikka klubilippuja.
- Pääosin täällä käy tyytyväisiä ja innostuneita ihmisiä, Katri Einola kertoo. Katri Einola on itsekin yksi talkoolaisista. Hän osallistuu Ilosaarirockiin nyt toista kertaa, ensimmäinen talkoopesti oli kaksi vuotta sitten rannekkeidenvaihtopisteellä.
- Tämän kesän työ tuntuu tosi mukavalta. Vaikka ei tässä kyllä helpolla pääse, Katri nauraa ja näyttää samalla, kuinka pitkä jono perjantaina oven takana oli.
- Perjantai oli aika rankka päivä, tein 12 tunnin työvuoron yhteen putkeen.

Henkilöstön pisteellä tapaa monenlaisia ja monenikäisiä ihmisiä. Nuorimmat Ilosaarirockin talkoolaiset ovat syntyneet 1990-luvun alkupuolella, vanhimmat hipovat eläkeikää.
- Joukossa on sekä ensikertalaisia että monta kertaa mukana olleita, Katri kuvailee.

Tänä kesänä testauksessa oleva talkoolaisten tietokanta tuntuu toimivan hyvin, ja Katri on muutenkin tyytyväinen rokkipestiinsä. Suunnitelmissa on tulla Ilosaarirockiin myös ensi vuonna.
- Mielelläni tulisin tähän samaan työpisteeseenkin. Työ on mukavaa ja silti pääsee kuuntelemaan bändejä ja nauttimaan festaritunnelmasta, Katri hymyilee.

Teksti: Milla Laaksonen