Hameväkeä

ihmiset_hameet_tp01.jpgSää kuin sää, mies tai nainen, hame toimii kuin tauti festivaalipukeutumisessa.

Joensuulainen Tarja on pukeutunut liehuvaan, oranssiin hameeseen. - Ilosaarirockissa olen ties kuinka monetta kertaa. Tämä hame on ostettu Espanjasta parisen vuotta sitten.

ihmiset_hameet_tp02.jpgHämeenlinnalainen Heidi puolestaan on kolmatta kertaa rokkaamassa. Violetti mekko on löytynyt aikoinaan Helsingistä kierrätyskeskuksesta. - Olen korjaillut tätä paremmaksi, tässä oli alunperin pitkä rimpsuhelma. Korjasin tätä sitten vähän lyhyemmäksi.

ihmiset_hameet_tp03.jpgHeli Oulaisista taas on hankkinut skottikuosisen hameensa Haaparannasta pari vuotta sitten. Festareilla aina ajankohtainen ja tyylikäs skottikuosi on suosittua niin miesten kuin naisten keskuudessa.

Tässäkö syy asunvalintaan?
- Ei! nauraa Heidi. - Nappasin tämän mukaan, koska tämä on riittävän lyhyt!

ihmiset_hameet_tp04.jpgJoensuulaiset kaksostytöt Tiina ja Niina ovat todellisia “tekstiilikaksosia”. Yhtenevä tyyli syntyy Tiinan farkkuhameesta ja Niinan vakosamettihameesta. - Tämä on ostettu ulkomailta ainakin kolme vuotta sitten, kertoo Tiina. - Ja tämä on ihan vaan Henkkamaukasta, sanoo Niina. Festarivierailu on Joensuun tytöille kolmas.

Teksti: Salla Brunou
Kuva: Tomi Palsa