2007

2006

2005

2004

2003

2002

2001

2000

1999

1998

1997

Suunnittele Ilosaarirockin ilme kesälle 2008!

Perinteinen Ilosaarirockin ilmekilpailu on käynnissä. Rokki tarvitsee jälleen sen kaikista hyvätuulisimman ja kauneimman ilmeen vuodeksi eteenpäin. Mieti miltä sinun mielestäsi näyttää kesän 2008 Ilosaarirock, raapusta se A3-kokoiselle paperille ja lähetä teos edelleen Popmuusikoiden toimistolle. Tyyli on vapaa. Alta löytyy tarkemmat ohjeet ja niihin kannattaa perehtyä huolella. Voittaneelle teokselle on luvassa 2000 euron palkinto Ilosaarirockin vip-paketin kera. Kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan myös pääsyliput ensi kesän Ilosaarirockiin.

Tuumasta toimeen!

Ilosaarirockin ilmekilpailu alkaa maanantaina 1.10. Osallistujan tehtävänä on suunnitella A3-kokoiselle julisteelle kesän 2008 Ilosaarirockin ilme ja lähettää se 30.11. mennessä Ilosaarirockin toimistolle. Kilpailu on avoin kaikille ja tekniikka vapaa.

Graafisen yleisilmeen tulisi luonnollisesti kuvastaa sitä mikä Ilosaarirockissa on olennaista, hyvää ja kaunista. Jokainen näkee tapahtuman oman suodattimensa läpi ja sinulla voikin olla tarjota juuri se näkemys jota tietämättämme etsimme. Ilmeen ei siis tarvitse olla markkinointiväline vaan tuntojen tulkki.

Voittaneen teoksen pohjalta muokataan ja toteutetaan monta graafisesti erilaista tuotetta. Teoksesta saavat ilmeensä festivaalin kaikki markkinointimateriaalit ja mediat (mm. mainokset ja verkkosivut), painotuotteet (esim. käsiohjelmat, flyerit ja julisteet), oheismateriaalit ja myyntituotteet.

Ilmekilpailun ohjeet ja säännöt

 • teokset tulee lähettää A3-kokoisina paperitulosteina. Sähköisesti lähetettyjä ei käsitellä.
 • tekniikka on vapaa
 • kilpailuaika on 1.10.—30.11.2007
 • Teokset lähetetään osoitteeseen

  ILMEKILPAILU
  Joensuun Popmuusikot ry
  PL 240
  80101 JOENSUU

Huom! Lähetä työsi nimettömänä. Merkitse teoksen kääntöpuolelle nimimerkki. Laita yhteystiedot mukaan suljetussa kirjekuoressa. Tähän kirjekuoreen myös nimimerkkisi. Näin tiedämme mikä teos kuuluu kellekin.

 • tarvitsemme sinulta nämä yhteystiedot: Nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.
 • kilpailuun osallistuneita teoksia ei palauteta tekijöille.
 • voittajan palkkio on 2000 euroa ja se maksetaan joko verokortilla tai laskua vastaan sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen ilmoitetulle pankkitilille.
 • teoksen tulee olla tekijän/tekijöiden itsensä suunnittelema ja valmistama. Osallistujan tulee omata teoksen materiaaliin kaikki oikeudet. Voittajan kanssa allekirjoitettavalla sopimuksella kilpailun järjestäjänä toimiva Joensuun Popmuusikot ry lunastaa voittaneen teoksen omistusoikeuden itselleen. Popmuusikot ja sitä edustava mainostoimisto muokkaa teoksen materiaalista lopullisen kesän 2008 Ilosaarirockin ilmeen.
 • Joensuun Popmuusikot ry pidättää itsellään oikeuden jättää voittaja valitsematta kilpailuun osallistuneiden teoksien joukosta.

Vinkkejä työhön

 • tutustu Ilosaarirockiin. Festivaalin verkkosivuilta löytyy edellisten Ilosaarirockien ulkoasut. Tarkoitus ei ole kopioida menneitä ilmeitä, mutta on hyvä miettiä mikä kuvastaa Ilosaarirockia parhaiten. Usein kilpailuun osallistuvat teokset ovat laadukkaita ja tyylikkäitä, mutta idealtaan rockfestivaalille vähemmän sopivia. Myös verkkosivujen Festarielämää -teksteistä ja kuvista voi löytyä oikean tunnelman ilmeen ideointiin.
 • nuotit, nuottiavaimet ja soittimet ovat ehdotuksissa hyvin yleisesti näkyviä elementtejä. Niiden käyttäminen ei ole kiellettyä, mutta harkitse kuitenkin tarkkaan, sillä niiden käyttö lipsahtaa helposti kliseen puolelle.
 • Tarkoitus ei ole tehdä valmista ilosaarirockin julistetta. Tärkeintä on hyvä idea ja sen soveltuvuus eri käyttötarkoituksiin. Teoksen pohjalta muokataan monta erilaista tuotetta. Siitä saavat ulkoasunsa Ilosaarirockin verkkosivut, eri painotuotteet ja festivaalialueen somistus.
 • Kilpailutyötä varten voit hakea Ilosaarirockin logon WinZip-tiedostona tai StuffIt-tiedostona.

Kilpailun raati

Kilpailun raadin muodostavat Joensuun Popmuusikot ry:n edustajat. Raati kokoontuu joulukuun alussa. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti joulukuun aikana. Uusi ilme julkaistaan Sulon päivänä 13.2.2008.

Lisätietoa kilpailusta

Joensuun Popmuusikot ry:n toimisto
sähköpostitse: katriilosaarirock.fi, askoilosaarirock.fi
puhelin: (013) 125 030

Viime kesän Ilosaarirockin tunnelmaan voit tutustua festarielämää-osion kuvien kautta.

Joku sananen Ilosaarirockin historiasta

Ensimmäinen Ilosaarirock järjestettiin keskustan kupeessa sijaitsevassa Ilosaaressa kesällä 1971. Liput tuohon konserttiin maksoivat 3 markkaa ja paikalliset bändit soittivat rekan lavalta. Yli 30 vuoden aikana Ilosaarirock on kasvanut paikallisten yhtyeiden konsertista valtakunnalliseksi rockfestivaaliksi.

Kesällä 2008 Ilosaarirock kerää jälleen Laulurinteelle miltei 25 000 musiikin ystävää. Esiintymässä on likimain 90 yhtyettä. Bändit soittavat viidellä esiintymislavalla, joiden lisäksi käytössä on festivaalialueen viereinen jäähalli. Musiikillisesti Ilosaarirock on monipuolinen läpileikkaus eri musiikkityyleistä.

Nykyisellään Ilosaarirock tavoittaa ihmisten arkielämän Joensuussa monimuotoisesti festivaaliviikon aikana. Kävelykadulla sekä eri baareissa ja kuppiloissa soiva elävä musiikki virittää ihmisiä viikonlopun henkeen ja perjantain klubeilta alkava festivaalielämä sytyttää kauniin kesäkaupungin täyteen loistoonsa. Edelleen pitkälti talkoovoimin järjestettävä festivaali työllistää eri tehtävissä yli 1500 talkoolaista ja tarjoaa mielekkään kosketuksen työelämään usealle paikalliselle nuorelle. Ilosaarirockin taustalla toimiva Joensuun Popmuusikot ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka perustettiin Ilosaarirockin tavoin vuonna 1971. Päämääränä yhdistyksellä on edistää ja tukea popmusiikin harrastusta Pohjois-Karjalassa sekä kohottaa sen taiteellista tasoa järjestämällä konsertteja ja seminaareja sekä jakamalla apurahoja. Tämä pätee edelleen. Ilosaarirock on yhdistyksen toiminnan kulmakivi ja sen tuloista jaetaan avustusta paikallisille musiikintekijöille.

Tulevana kesänä Ilosaarirock järjestetään Joensuussa 11.—13.7.


< etusivulle

Joensuun Popmuusikot ry, PL 240, 80101 Joensuu — infoilosaarirock.fi