Ympäristöohjeita festivaalivieraalle

Ilmastonmuutos ja muutkin ympäristöämme uhkaavat muutokset ovat sellaisia asioita, että niitä vastaan on pyrittävä taistelemaan kaikkialla, myös rockfestivaaleilla. Sanat ovat yksi asia, mutta näissä asioissa teot ratkaisevat. Siksi Ilosaarirock on oman luontonsa mukaisesti lähtenyt rakentamaan kokonaisuudestaan mahdollisimman ympäristöystävällistä. Siihen työhön toivomme kaikkien osallistuvan.

Ilosaarirock kerää pienessä ajassa suuren määrän ihmisiä yhteen ja kaiken hauskan mukana se tietää myös ympäristöhaittojen kasvua. Mutta ei hätää! Jokainen festivaalivieras ja -työntekijä voi pienillä teoilla vaikuttaa ympäristön hyvinvointiin. Samalla me kaikki voimme paremmin.

Vähennä päästöjä, tapaat uusia tyyppejä

Kimppakyydit ovat nykyaikaa. Kerätkää samalta paikkakunnalta lähtevä Rokväki yhteen ja pakatkaa autot täyteen. Joukkoliikenne on myös mainio keksintö. Edullisen kyydin lisäksi saat myös helposti uusia rokkiystäviä ja vähennät luontoa kuormittavien päästöjen määrää. Muista hyödyntää myös Rokkibusseja Joensuussa!

Evästys

Viisas festivaalivieras pakkaa reppunsa täyteen eväitä. Suosi ruuan pakkaamisessa uudelleen käytettäviä astioita kertakäyttöisten sijaan. Kotimaiset hedelmät ja paikalliset tuotteet maistuvat hyvältä ja tainnuttavat nälän. Festivaalialueelta löytyy Reilun Kaupan kahvila, josta voit ostaa muun muassa reilua kahvia.

Roskat pönttöön

Festivaalialueella roskapönttöjä riittää. Niihin voit sijoittaa tuottamasi roskat ja ruuan tähteet vaivattomasti. Tämä käytäntö helpottaa huomattavasti omaa ja muiden viihtymistä Rokissa. Pakkaa reppuusi luontaisesti hajoavia pusseja, joihin keräät roskasi. Festivaalialueelta ja raviradan telttailualueelta löytyy kierrätyspisteitä, joissa lajitellaan sekajäte, pahvi, lasi ja metalli.

Tupakoitsija! Kerää tumpit kippoon tai muuhun rasiaan, josta ne on helppo kipata isompaan roskikseen. Joku ne tumpit joutuu maasta noukkimaan kuitenkin.

Vesi

Muista pitää nestetasapainosi kunnossa. Festivaalialueelta löytyy monta vesipistettä, joista tuleva vesi on takuulla paikallista, pohjavedestä tulevaa vesijohtovettä ja saat tyydytettyä janosi luontoa sen enempää kuormittamatta. Käytä juoma-astiana kertakäyttöisten sijaan muovipulloa ja tai uudelleen käytettäviä astioita. Muista kuitenkin ettei alkoholipulloja saa tuoda alueelle.

Bajamajat

Juodessa nestettä kertyy paikkoihin, joista se täytyy aika ajoin tyhjentää. Festivaalialueelta löytyy monin paikoin ympäristöystävällisiä bajamajoja, joita voit käyttää tässä tarkoituksessa. On sekä maaperälle että festivaaliväelle mukavampaa, että tarpeet tuotetaan niille osoitettuihin paikkoihin.

Festivaalin jälkeen

Muista, että otat mukaasi kaiken tavaran mitä tuot festivaali- ja leirintäalueelle. Ilosaarirock järjestetään puistoalueella eikä sen maisemaan kuulu sohvat tai teltanriekaleet. Varustaudu festivaaliin niin että jaksat kantaa saman verran tavaraa myös kotiin.


< takaisin

Joensuun Popmuusikot ry, PL 240, 80101 Joensuu — infoilosaarirock.fi