Rock-työläisen päiväkirja - Elämää viihteen eturintamassa!

Päiväkirjat 15.1.–31.1.2007

Maanantai 15.1.2007

Käyn kuluttamassa. Ostan taulutelkkarin ja vitun kalliin digiboxin. Miksiköhän mie muuten ostan taulutelkkarin, vaikkei siinä vanhassa rotiskossakaan ole mitään vikaa?

Salilla kuntopyörää 40 minuuttia. Pulssi ravaa väliä 120-170.

Nilkkaa kolottaa. Taitaa se eilinen pieni lenkki vaikuttaa sittenkin. Vittu, kun mie oon vanha! Yhtä sairaskertomusta koko saatanan elämä. Tänään huomaan, että olen unohdellut asioita viime aikoina ihan perkeleesti. Kaupassa pitää juosta monta kertaa päivässä, kun ei saa kerralla kaikkea ostettua. Valoja jää öisin päälle. Sammuttelen tietokonetta, vaikka siellä on muistipalikat kiinni. En uskalla vastata puhelimeen jos numero on vieras, koska en jaksa vastata tutuillekaan. Ei vaan pysty puhumaan kenenkään kanssa. Väsyttää koko ajan ihan vitusti. Kaikki ihmiset vituttaa. Oonkohan mie sekoamassa? Toivottavasti.

Tekstiä alkaa tulla. Vittu, nää on kyllä semmosia, ettei näistä biisejä saa. Nää on jotain vitun runoja. Hyi helvetti.

Tiistai 16.1.2007

Kiihkeä aamu. Ajan auton korjaamolle ja juoksen kuntosalille. Teen vatsaa, tissejä ja selkää. Maistuu ihan vitun paskalle. Kroppa on väsynyt. Teen silti hurjilla painoilla. Se auttaa väsymykseen. Neroutta.

Pokaalin "rundia" yritetään sitten rakentaa toukokuun lopulle. Eihän se mikään rundi ole, pyrähdys pikemminkin. Tarkoitus on tehdä korkeintaan viisi keikkaa. Vittu, mitähän siitäkin tulee? Hyrkäs laittaa tekstiviestin, että siitä tulee kanuunakuularalli. Päätämme hänen kanssaan saman tien, että siinä on kiertueen nimi. Eihän se tietenkään muille sovi. Tämä porukka ei pysty päättämään sovussa mistään. Kokoelmalevyä pitäisi alkaa suunnitella myös. Mie en taida jaksaa, pitäisi tehdä runko Kotiteollisuudenkin kokoelmalle. Ja siinä on aivan helvetillinen homma.

Hyyrynen soittelee lisää hommia. Hän on sitä mieltä, että Medialouhos on ainoa oikea taho tekemään Kummitusjuna -videon, jota tässä ollaan suunniteltu marraskuusta lähtien. Miulla on ollut tarkoitus soittaa Aleksi Mäkelälle ja kysyä siltä tarjousta, mutta kaiken muun sählingin takia en ole jaksanut olla innostunut koko videosta. Hyyrynen puhaltaa minuun virtaa jälleen kerran. Päätämme, että video tehdään. Innostun heti. Soitan Jarille, ja sekin innostuu. Nyt ei enää tarvitse innostaa kuin levy-yhtiö sekä Kotiteollisuus yhtye Oy. Rahaahan siinä poltetaan hukkaan. Totuus on se, että sitä ei näytetä missään, eikä sillä ole mitään virkaa enää levyn markkinoinninkaan kannalta. Mutta kulttuuri vaatii tekijänsä. Tämä on pakko tehdä.

Kasaan telkkarin ja digiboxin, viritän kanavat ja alan toljottaa ruutua. Siistiä. Nyt on kanaviakin, aikaisemmin niitä oli vain neljä. Mihin mie joudun kaikkien näiden kanavien kanssa? Helvettiin?

Teen yöllä sähköpostihaastattelun johonkin eestiläiseen lehteen. Hassuja kysymyksiä.

Ai niin. Aloitin eilen Henry Millerin elämäkerran.

Keskiviikko 17.1.2007

Teen aamukahvia hörppiessä yhden biisin. Nythän näitä näyttäisi olevan tuloillaan.

Katsastutan auton. Läpi menee.

Pikku askartelua himassa. Niiden lomassa kasaan Kotiteollisuuden koko tuotannon työpöydälle. Niistä pitäisi sitten jonkinlainen kokoelma laatia, jotta sitä päästäisiin työstämään. Runko syntyy aika nopeasti, mutta ei siitä sen enempää nyt.

Meillä on valomies-ongelma. Miksaajamme Virtanen on sitä mieltä, että Pikku-Ville saisi huilata vähän aikaa. Tätä puidaan päivän aikana puoleen ja toiseen. Vittumaisia asioita, ei jaksaisi nyt säätää, kun väsyttää muutenkin.

Sovin levy-yhtiön kanssa, että video tehdään. Pistetään omia rahoja likoon jos ei muuten. Kyselen saman tien näyttelijäkavereita avuksi. Halukkuutta tuntuu olevan.

Käyn salilla tekemässä vatsaa, ojentajia ja hauista. Tuntuu vähän paremmalta kuin eilen. Samalla teen yhden haastattelun tyngän STT:lle.

Ajoissa nukkumaan, jo ennen yhtä. Aamulla pitää pyörähtää Helsingissä. Se matka tehdään tällä kertaa selvin päin.

Torstai 18.1.2007

Aaltosen Miitri tulee meille kahdeksan jälkeen aamulla. Hyppäämme miun autoon ja ajamme Helsinkiin. Aaltonen käy tekemässä Musiikki-TV:n haastattelun ja mie käyn moikkaamassa tuttuja King Foon toimistolla. Ja hakemassa kadoksissa olleita tavaroitani sieltä.

Tämän jälkeen menemme Kiasmaan kuuntelemaan Emma -ehdokkuuksia. Kotiteollisuuden Iankaikkinen on ehdolla Vuoden metallilevyksi. Aaltonen on ehdolla Vuoden tuottajaksi. Karjala jyrää muutenkin, sillä myös Mokoma ja Stam1na ovat ehdolla Vuoden metallilevy -kategoriassa. Aika siistiä, tulee kivat juhlat maaliskuussa. Nämä julkistamisbileet puolestaan on aika vitun tylsät. Joudun kieltäytymään Seiskan ja Oho!n haastatteluista. Tekisi mieli kieltäytyä myös Iltasanomista, mutta se nyt vielä menee. Se toimittaja on vaan niin vitun vouhka että ahistaa.

Käymme Finnvoxilla moikkaamassa Karmilaa ja Jussilaa. Tämän jälkeen mie käyn YleX:n Kulmalan kanssa tekemässä yhden haastattelun nauhalle. Tämän jälkeen kaasu pohjaan ja Karjalaan. Ei tänne uskalla jäädä, hyvä viinalakko katkeaisi kuitenkin dramaattisesti.

Ai niin. Kuulen päivän aikana, että Rumban vuosiäänestys on mennyt Kotiteollisuuden osalta putkeen. Vuoden bändi, Vuoden levy, Vuoden video ja mie olen Seksisymboli nro 1! Vittu, mikä noita naisia vaivaa? Aaltonen on saman äänestyksen 9. Nauramme, että nyt on Hynysen autossa aika helvetisti suomalaista rock-erotiikkaa.

Perjantai 19.1.2007

Käyn aamulla hakemassa lisää remonttirojua. Uusia stereoitakin käyn katsomassa, mutta en osaa vielä päättää minkälaisia tarvitsen. Jätän hautumaan.

Käyn salilla tekemässä vatsaa, jalkoja ja vähän hauiksia. Kulkee.

Puhun pitkään puhelimessa Pikku-Villen kanssa. Sovimme, että meidän täytyy pitää bändin ja tekniikan kanssa joku yhteinen kokous, jossa selvittelemme asioita. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että tarvitsemme ainakin joksikin aikaa uuden valomiehen.

Buusterin Isa-Erika soittaa ja kosii meitä Buusterin vieraaksi helmikuun alussa. En mie voi kieltäytyä, kun se kerta itse kysyy.

Löhöilen sohvalla koko illan. Yöllä kasaan alustavan rungon Kotiteollisuus -kokoelmasta.

Näin toimii Seksisymboli!

Rakas Päiväkirja, tuo oli sitten ironiaa.

Lauantai 20.1.2007

Lepäilyä himassa. Käyn moikkaamassa vanhempia. Ne sen kun vain vanhenee. Ja minä nuorrun.

Rykäisen 40 minuutin juoksulenkin. Kulkee jo vähän paremmin kuin viime kerralla.

Eipä sitten muuta tällä kertaa.

Sunnuntai 21.1.2007

Lepopäivä. Elvyn himassa. Sen verran saan aikaiseksi, että pikkutarkkana pilkunnussijana laitan Etelä-Saimaan kulttuuritoimitukselle vähän palautetta Emma -uutisoinnista. Perjantain otsikko oli, että "Hynynen tavoittelee Emma -patsasta". Kerron palautteessa, että Etelä-Saimaan kulttuuritoimitus ei osaa rock-uutisoinnissa erottaa kyynärpäätä perseestä. Hynynen ei ole yhtäsuuri kuin Kotiteollisuus. Ja suurin uutinen, se, että Etelä-Karjala on muutenkin helvetin hyvin edustettuna — siitä ei tietenkään ole sanaakaan koko uutisessa. Siis siitä, että Aaltonen on ehdolla Vuoden tuottajaksi. Ja se, että Vuoden metallilevy -Emmaa tavoittelevat myös Mokoma ja Stam1na. Saatana, kun välillä vituttaa tää pikkukaupungin uutisointi.

Tässä kävi kuten arvelin. Twin Peaks alkaa maistua paskalta. Tabun toisen jakson unohdan tyylikkäästi, nukutan tyttöä siihen aikaan. Eka jaksokin jäi väliin. Miksi miuta ei edes harmita?

Päivitän yöllä kotisivuja. Vastailen läjään fanikysymyksiä. Osaan mie näköjään tehdä sitä selvänäkin. Elämä alkaa siis maistua taas.

Sen kunniaksi laitan sievän sähköpostin TV 2 Luokkakuva -ohjelmaan. Kieltäydyn kunniasta olla vieraana siinä. En mie halua tavata ketään vanhaa koulukaveria, Hongistossa ja Sinkkosesssa on ihan tarpeeksi kattelemista.

Maanantai 22.1.2007

Puran aamulla taas posteja. Etelä-Saimaan kulttuuritoimitus on pahoillaan. Hyvä niin.

Vittu, mikä helvetin kyykyttäjä miusta on tullut? Nyt iski hirvee morkkis. Pitääkö miun puuttua joka asiaan, saatana?

Teen salilla vatsaa, olkapäitä ja hartioita. Kulkee ihan vitun hyvin. Mahtava olo.

Ministry on päivän sana. Kuuntelen autossa Filthpigiä ja ostan Levymusiikista myös jonkun toisen niiden levyn, joka on alennuksessa. Yhtä masentavalle kuulostaa sekin. Melodioista ei ole tietoakaan, mutta jotenkin tuntuu hyvälle. Sounditkin on ihan paskat. Eli siinä ei pitäisi olla mitään hyvää. Jotain kuitenkin on. Tulee idea, että olisi aika asiallista tehdä tuollaista ameriikan meininkiä Suomessa. Promokuvissa olisi vähäpukeisia lyylejä ja pari partajätkää, joilla olisi bootsit ja stetsonit. Poseerattaisiin jollain kuistilla keinutuoleissa. Tehtäisiin homma ihan vitun tykeillä soundeilla. Ei keikkoja. Ja taivaalliset kertosäkeet. Perkele, tekisiköhän Aaltonen? Ja Stam1nan Hyrdeä vois kysyä mukaan kanssa.

Kerron ideasta emännälle. Ensin se on messissä. Sitten se kysyy, että milläköhän ajalla herra meinaa projektinsa toteuttaa. On oikeassa. Kirottua.

Aaltonen soittelee hämmästyneenä, että nyt ne on Etelä-Saimaasta käyneet haastattelemassa sitä. Aaltonen ihmettelee, että miten se nyt niin meni, perjantaina kun ei oltu huomioitu sanallakaan. Kerron, että tuli vähän vihjaistua asiasta. Kai ne olivat Aaltoselle sen kertoneetkin, ei kai se muuten olisi miulle soittanut.

Juttelen Leppäsen kanssa puhelimessa tovin. Leppänen julkaisi aikoinaan Hynnisen Karin kanssa Pronssista pokaalia. Sain aamulla postissa Pokaalin kaksi ekaa levyä kuunneltaviksi, itse kun en niitä enää omista. Nyt omistan. Vielä kun jaksaisi kuunnella ne joskus. Tai kyse ei oikeastaan ole jaksamisesta. Kyse on uskaltamisesta.

Huomaan illalla, että Scharinin Aki on laittanut tekemänsä Tuonelan koivut -singlen kannen miun sähköpostiin. Kannessa on seksisymboli — Minä! Aika hieno. Jos siitä tykkää. Laitan sen jätkille eteenpäin. Tuskin ne ovat asiasta mitään mieltä. Niille tuntuu olevan aina aivan sama vaikka kannessa olisi norsun vittu.

No, aika lähelle sitä tässä nyt mennään...

Tiistai 23.1.2007

Tutkin aamulla uutta Soundia. Vuosiäänestykset on taas kohdillaan. Mokoma, Stam1na, ja ehkä hieman yllättäen, Kotiteollisuus, hallitsevat. Mukavata.

Hyyrynen soittelee, että NO SORIn paskaluurin sim -kortti pitäisi löytää. Jätkät ovat avaamassa NO SORIn kotisivuja tuota pikaa, ja paskaluuri täytyy saada toimintaan. Lupaan kysellä sitä Hirniltä ja Hongistolta.

Salilla kuntopyörää 40 minuuttia. Meneehän se aika näinkin. Vitunmoinen hiki.

Käyn hoitamassa vähän remonttiasioita. Tilauksessa olleet rojut alkavat olla kasassa, kohta voin ruveta tekemään olohuonetta.

Saan viimein tulostettua kaikki miun kirjoittamat pakinat. Helvetillinen pinkka paperia. Nyt pitäisi vielä lukea nuo läpi, että ilkeääkö niistä parhaimpia kustantajalle edes laittaa. Tuskin.

Karmila soittaa ja kertoo miksaavansa paraikaa viimeistä Iankaikkisen session kappaleta. Se tulee Tuonelan koivut -singlelle "bonukseksi". Lupaan kysellä Jussilalta masterointia perjantaiksi, kun muutenkin olen silloin Helsinkiin menossa. Pitää tehdä vähän levy-yhtiölle kuuluvia hommia, kun Rikala on Cannesissa tämän viikon. Kirjoitetaanko se noin?

Rauhallista himassa makailua ja pikkuisen kanssa telmimistä. Hiki tulee siinäkin.

Keskiviikko 24.1.2007

Soitan Jussilalle. Se köyhä kävelee juuri Cannesin rantabulevardia. Sekin kirottu on siis siellä. Esitän työasian nopeasti, ja mies lupaa hoitaa sinkun masteroinnin perjantaina. Ehkä. Jos selviää.

Käyn salilla tekemässä vatsaa, selkää ja tissejä. Joo, kyllä tää nyt alkaa maistua.

Voisin aloitella remonttia, mutta en jaksa. Aloittaminen on aina vaikeinta.

Hietalahti laittaa viestin, että hän, Rasilan Jukka ja Knihtilän Ellu ovat mukana videossa, jos se kuvataan 10.2. Mahtavaa. Sain postissa myös ihan helvetin hienot Tervis -paidat tänään.

Katson yöllä Listan Musiikki -TV:stä. Viikate on ykkösenä. Aika vitun asiallista. Laitan Kallelle tekstiviestin. Mies kehuu juovansa Lahdessa Kimmon kanssa Bloody Maryja. Näin toimii listaykköset!

Puran sähköpostit myöhään yöllä. Videon käsikirjoituksen ensimmäinen versio on tullut. Olen siihen ihan vitun tyytyväinen, Hyyrynen on tehnyt hyvää työtä jälleen kerran. Tästä tulee hyvä! Laitan käsiksen jätkille eteenpäin. Täytän samalla Teoston ohjelmistoilmoituksia. Saan homman vasta aluilleen, päätän jatkaa huomenna.

Kohta tulee kolme viikkoa ilman viinaa. Hämmentävää. Näin pitkä tauko oli viimeiksi lähes kaksi vuotta sitten toukokuussa. Silloin olikin pakko levätä vähän. Miulla ei ollut silmissä valkuaisia enää. Ne olivat keltuaiset. Seiskan teko ja sen jälkeinen rundi oli aika raskasta aikaa. Maksa-arvot putosivat todella korkealta todella hyviksi kuukaudessa. Mutta nyt on syytä muistaa, että olin silloin pari vuotta nuorempi. Luulen, että nyt siihen menisi vähän kauemmin.

Pillua tekisi mieli, vaikka aika hyvin sitä on ollut saatavilla viime aikoina muutenkin. Aika lupaavaa. Totuus on nimittäin se, että mies alkaa olla kunnossa silloin, kun kulli alkaa elää itsenäistä elämää ilman isäntänsä tahtoa.

Torstai 25.1.2007

Pääsen lumitöihin. Siistiä. Edellisestä kerrasta onkin jo aikaa.

Päivittelen kotisivuja heti aamusta. Kevään keikat on kaikki näköjään ilmestynyt Dex viihteen sivuille. Ilmoitan ne meidän webmestarille. Juon kolme isoa kuppia kahvia ja kirjoittelen näitä. On jäänyt muutama päivä taas väliin. Kirottua. Teen loput ilmoitukset Teostolle. Meinaa tulla hiki.

Käyn salilla tekemässä vatsaa, hauiksia ja ojentajia. Kulkee hyvin. Paitsi, että ranteeseen koskee. Ei se näköjään treenaamalla parane, pitäisi huilata. Mutta se ei käy. Haluan kärsiä. Olen niin vitun taiteilija, ettei mitn järkee.

Aloitan olohuoneen seinäremontin viimein. Revin tapettia niin perkeleesti. Välillä käyn vähän kyläilemässä, illalla jatkuu sama rumba.

Huomenna pitäisi käydä Helsingissä hoitamassa asioita. Sieltä ajelen Mäntyharjulle ryyppäämään jätkien kanssa koko viikonlopuksi. Hirvittää. Ei huvittaisi katkaista tätä hyvää oloa näin pian. Olen tosissani.

Perjantai 26.1.2007

Päivä menee Helsingissä. Aamulla käyn Finnvoxilla singlen masteroinnissa. Kuulen samalla ensimmäistä kertaa siihen tulevan bonusbiisin valmiina. Ei valittamista, mutta kuulee kyllä miksi se ei mahtunut levylle. Se ei ole yhtä hyvä kuin muut. Tai ehkä sävellyksellisesti onkin, mutta sanoista miekään en ymmärrä mitään. Paitsi lopusta.

Käyn Radio Rockissa tekemässä muutaman haastattelun ja Voicella katselemassa, että mitä ne ovat saaneet niistä meidän keikkakuvauksista irti. Aika rajua katseltavaa. Tajuan, että Kotiteollisuus on oikeasti rokkibändi. Tarkastamisen ja sensuurin kannalta tämä miun kyttäyskeikka on kuulemma myöhäistä. Jaksot ovat jo kuulemma tulleet telkkarista. Olisi ollut kiva ilmoittaa niistä kotisivuilla, mutta eihän niitä pienen rokkarin toiveet ja halut kiinnosta.

Käyn moikkaamassa Scharinin Akia sen työpaikalla. Aika siisti mainostoimisto. Aki tarjoaa safkat miulle siellä. Mie annan sille KT -paidan. Ja Vuodon Mikan paidan annan myös Akille, se saa toimittaa sen perille.

Käyn ympyrätalon Alkossa ja ajan Mäntyharjulle. Olen perillä yhdeksän jälkeen. Muut jätkät ovat jo paikalla. Teen itselleni tervetuliaisryypyn ja villi leikki voi alkaa. Käymme saunassa ja sen jälkeen istun mökissä samassa tuolissa pelkissä kalsareissa sunnuntaihin saakka. Aika rentouttavaa.

Maanantai 29.1.2007

Se siitä viikonlopusta. Tämä päivä menee kotona makaillessa. Käyn tosin salilla tekemässä olkapäitä, hartioita ja vatsaa. Kulkee yllättävän hyvin, lisäilen jopa painoja ja vastuksia hieman. Kannattaa näköjään ryypätä pari päivää!

Tiistai 30.1.2007

Lähden aamulla seitsemän aikaan ajelemaan kohti Helsinkiä. Edessä on pari päivää Äijät -shown kuvauksia.

Tänä iltana aloitan hotellilla miun pakinoiden läpi käymisen. Aikamoista kuraa siellä on seassa. Osan raakkaan suoraan roskikseen ja osa täytyy kirjoittaa kokonaan uusiksi. Ei näitä tällaisina kehtaa Likelle viedä. Hups, nyt taisin sanoa sen mahdollisen kustantajan ääneen. Mutta olenhan mie aikaisemminkin sanonut, että Like julkaisee melkein mitä vain.

Keskiviikko 31.1.2007

Kuvaukset jatkuvat. Vitusti autoilua. Olen kotona joskus puoli kahdeksalta illalla. Tuliaisiksi tuon kolme piikkihaita ja ostereita. Nyt haisee porvari nokkaan.

Vaimo on nähnyt yöllä pahoja unia miusta ja on varma, että olen juossut vieraissa. Selitän, että ympärilläni leijuva kalan tuoksu johtuu autossa lojuneista tuliaisista. Vieraissa muka? Millä ajalla? Mie en kerkeä nähdä pimpsaa enää kuin unissani. En edes siellä, kun en enää muista miltä se näyttää.

Puran yöllä sähköposteja pari tuntia. Teen yhden sähköpostihaastattelun. Vittu, kun kiinnostaa nyt.


< takaisin

Joensuun Popmuusikot ry, PL 240, 80101 Joensuu — infoilosaarirock.fi