Rock-työläisen päiväkirja - Elämää viihteen eturintamassa!

Päiväkirjat 18.3.–15.4.2007

Sunnuntai 18.3.2007

Nukun. Paljon. Koko päivän. Meillä käy vieraita. Nukun silloinkin.

Maanantai 19.3.2007

Teen aamusta jonkun Plazan sähköpostihaastattelun. Kirjoitan pari pakinaa puhtaaksi. Puran sähköposteja. Vieläkin heikottaa...

Heikotushan lähtee urheilemalla. Käyn salilla tekemässä vatsaa, olkapäitä ja yläselkää. Hikoilen kuin sika. Läskisika.

Illalla kirjoitan yhden biisin demosanat valmiiksi. Soitan vähän kitaroita yhteen demobiisiin. Jos vaikka tällä viikolla saisi pari niistä laulettua. Teen jonkun toisenkin sähköpostihaastattelun liittyen johonkin Arvorockiin. Ollaan kuulemma siellä keikalla joskus. Miulla ei ole aavistustakaan, että milloin.

Tiistai 20.3.2007

Kirjoitan pari pakinaa taas johonkin kuntoon heti aamusta. Käyn salilla tekemässä vatsaa ja koipia. Näen Hyyrysen torilla, hän tuo kopiot Kummitusjuna -videosta. Se on siis viimein valmis.

Homma alkaa kaatua niskaan. Kaikenmaailman kuvaussessioita ja haastatteluja alkaa kasautua ensi- ja seuraavalle viikolle, jolloin vietän muutaman päivän Helsingissä. Perkele, pitää vissiin opetella käyttämään kalenteria. Olen nimittäin kusessa. Haastiksia tulee paljon. Ja osasta joudun kieltäytymään jo suoralta kädeltä.

Käyn tilaamassa Hongiston bassovahvistimeen uudet putket. Nyt pitäisi vielä hakea se vahvistin Imatralta ja viedä huoltoon. Miksi minä? Olisi vähän muutenkin hommia.

Keskiviikko 21.3.2007

Aamu alkaa taas komiikalla. Kirjoittelen pari pakinaa puhtaaksi. Toimin kuin kone, tunne puuttuu. No, yritän saada nämä johonkin kuntoon, laitan sitten Likelle ja siellä saa kustannustoimittaja sanoa, että mitä niille pitää oikeasti tehdä. Vai pitääkö mitään. Luultavasti aika paljonkin.

Käyn salilla tekemässä vatsaa, tissejä ja selkää. Nyt kulkee taas. Närästää vaan ihan vitusti.

Käyn Imatralta hakemassa Hongiston vahvistimen. Haen siihen putket Lappeenrannan musiikista ja vien koko pinon huoltoon.

Illalla käyn pitkän puhelun levy-yhtiön Rikalan kanssa. Ne ovat siellä päässä ihan ihmeissään meidän toukokuun julkaisusta. Että tuleeko siitä nyt ep vai DVD. Minä en osaa vastata. Sovitaan, että nukutaan yön yli ja soitellaan syssymmällä.

Huomenna lähden kuitenkin Joensuuhun katsastamaan vuoden takaisen Kiteen keikan kuvamateriaalin läpi, että saisiko siitä mitään matskua irti. Jään sinne yöksi. Se tarkoittaa alkoholia. Ja sitä, että palaan pariisi, rakas Päiväkirja, vasta joskus ensi viikolla. Saattaa mennä viikkokin, sillä miun pitää olla alkuviikosta Helsingissä.

Ja siltä varalta, ettei enää nähdä: hyvästi.

Tiistai 3.4.2007

Kymmenen päivää elämästäni on kadonnut jonnekin. On ollut vähän kiirettä. Jos joku haluaa, hän voi käydä keräilemässä palasia osoitteessa www.kotiteollisuus.com.

Olen turvonnut muodottomaksi ihmishyytelöksi. On ollut kalja maitilla, enkä ole kerennyt urheilla ollenkaan. Eilen kävin salilla ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin.

Kohta lähden taas. Illalla pitäisi ajella Helsinkiin K-Rappu -ohjelmaan. Tulen yöksi takaisin, nyt on röpöttelykiintiö täynnä.

Hommat kaatuvat niskaan, pitäisi olla rundilla, kirjoittaa pakinoita ja ylläpitää kotisivuja samaan aikaan. Haastatteluita on niin perkeleesti. Ja kaikenlaisia kuvauksia. En uskonut, että se vitun Äijä-ohjelma sotkisi miun kuviot ihan täysin.

Sinkkonen meni vielä murtamaan peukalonsa kaatuessaan. Koodien Olli-Matti oli tuuraamassa viime viikonlopun, nyt tällä viikolla remmiin hyppää veljeni Janne. Varmaan aika mukava treenailla täpötäydellä Tavastialla. Huh, huh.

Palailen kunhan kerkeän. Nyt pitää tehdä kaksi puhelinhaastattelua pois jaloista.

Keskiviikko 4.4.2007

Vittu, en mie kerkee nyt siun kanssa peuhaamaan, rakas päiväkirja. Aamu alkoi heti jollain perkeleen Kalevan kuvauksilla. Kuntosalilla kerkesin sentään käymään. Poljin kuntopyörää 40 minuuttia ja hikoilin kuin sika.

Huomenna aamulla aikaisin kohti Helsinkiä, jossa on parit kuvaussessiot. Ja KT:n pääsiäisen keikat alkavat Tavastialta. Aika epävarma olo Sinkkosen onnettomuuden takia. Treenaamaan emme ole uuden rumpalin kanssa kerenneet tietenkään. Ajattelimme tehdä sen huomenna alkuillasta.

Holopainen tekee Tavastian keikan myös, koska kaupungissa majailee tällä hetkellä.

Ai niin. Kaiken tämän kiireen keskellä olen jotenkin onnistunut tekemään kolme uutta kertosäettä. Ovat hyviä. Hämmentävää... Palataan joskus.

Sunnuntai 15.4.2007

Anteeksi, rakas. On ollut vähän kiireitä, enkä ole kerennyt uhrata aikaa sinulle. Tämä viikko on mennyt lomaillessa. Se tarkoittaa seuraavaa. Olen tehnyt kasan polttopuita, karsinut pihan omenapuita talven jäljiltä, kirjoitellut pakinoita puhtaaksi toistakymmentä kappaletta, vahdannut Pronssisen pokaalin kokoelmalevyn, keikkajulisteen ja lehtimainosten valmistumista (velipoika on tosin kantanut suurimman vastuun siitä hommasta), olen kasannut KT:n ep:tä, päivitellyt kotisivuja, tehnyt puhelinhaastatteluita pari kappaletta ja tehnyt pari uutista NO SORIn uusille, juuri avatuille kotisivuille. Nyt alkaa jo helpottaa, hommat alkavat olla plakkarissa.

Olo on väsynyt mutta jotenkin onnellinen. Närästyskin on vähentynyt huomattavasti viime viikoista.

Olen kerennyt urheillakin. Olen tällä viikolla käynyt kolme kertaa juoksemassa ja kaksi kertaa punttisalilla. Toissa iltana join kaksi lasia viiniä. Maistui paskalle ja jätin siihen. Kunnollista elämää siis. Pitäisikö ottaa tavaksi? No, vittu ei.

Unirytmi alkaa asettua kohdalleen nyt kun olen saanut suurimmat univelat pääsiäisen keikkojen jälkeen nukuttua pois. Vielä pari päivää ja elämä alkaa maistua todella. Sitten onkin aika lähteä keikoille taas.

Palaillaan. Nyt lähden nukuttamaan tytärtäni.


< takaisin

Joensuun Popmuusikot ry, PL 240, 80101 Joensuu — infoilosaarirock.fi