Rock-työläisen päiväkirja - Elämää viihteen eturintamassa!

Päiväkirjat 16.5.–10.7.2007

Keskiviikko 16.5.2007

Tänään se sitten tapahtui. Miun haastattelu oli Me Naiset –lehdessä. Raja on ylitetty. Olen pilalla, raiskattu lopullisesti. Ja omasta suostumuksestani vielä. Juttu oli kyllä hyvä, ei siinä mitään. Luulin vain, ettei sitä julkaista ollenkaan, se kun tehtiin jo maaliskuussa. Olin unohtanut koko jutun.

Muutakin ihmeellistä tapatui. Kävin aamulla parturissa. Viimeiksi kävin elokuussa 2003. Haisee homolle.

Kävin treenaamassa vatsaa, tissejä ja selkää. Kulkee taas. Silmä- ja jalkasäryt ovat hävinneet.

Kieltäydyn kahdesta telkkarijutusta. Sanon suoraan, etten jaksa nyt.

Saan puhelun Likeltä. Miun pakinakokoelma alkaa olla nipussa. Lupasivat laittaa miulle muutaman parannusehdotuksen postiin. Miun pitäisi tehdä ne kesäkuun alkupuolen aikana ja sitten se on valmis. Kansikuvat otetaan puolentoista viikon päästä lauantaina, kun olen Pronssisen pokaalin kanssa Helsingissä. Hyvä niin, ei tarvitse erikseen kirkolle ajella. Nyt ei kiinnosta.

Illalla katson Borat -elokuvan, joka on neroutta. Sen päälle hörpin valkoviiniä ja kirjoitan tätä. Tuntuu hyvälle olla pienessä kännissä. Yritin etsiä DAD:n live -dvd:tä, jotta voisin katsella sitä yön tunteina, mutta sitä ei tunnu löytyvän. Tyydyn siis sinuun, rakas Päiväkirjani.

Ai niin, Pokaalin kokoelma julkaistiin sitten tänään. Kaikkea paskaa ne julkaiseenkin...

Torstai 17.5.2007

Pyhäpäivä, joku vitun helatorstai. Menee kotona makaillessa ja pienen kanssa telmiessä. Käyn illalla juoksemassa 5 km lenkin. Kulkee hyvin.

Perjantai 18.5.2007

Pokaalin treenit alkaa tänään. En pääse itse paikalle, mutta jätkät askartelevat Annalan kanssa biisit kasaan. Tai toivottavasti ainakin edes suurimman osan niistä. Näin kuulemma tapahtuukin.

Käyn salilla tekemässä vatsaa, hauista ja ojentajia.

Illalla pari kaljaa ja vähän viiniä. Nam.

Lauantai 19.5. – sunnuntai 20.5.2007

Ajan Imatralle puoli viideksi. Monsteriserillä on keikka Imatran kesäteatterilla. Käyn katsomassa vedon ja otan parit kaljat. Toimii. Sekä keikka että kaljat. Auto jää parkkiin keskustaan.

Tämän jälkeen alkaa Pokaalin treenit. Ne kestävät sunnuntai-iltaan. Siinä välissä tulee tutustuttua Imatran yöhön ja paikalliseen poliisiinkin, joka tulee rauhoittelemaan meininkiä Music Brossille, jonne olemme jossain vaiheessa yötä eksyneet saunomaan. Pari jätkää viedään talteen, mutta ei meitä onneksi. Jotain lippishemmoja.

Homma on hallussa. 19 biisiä on treenattu. Huomenna vielä viimeistellään ja homma on sitten siinä.

Maanantai 21.5.2007

Poljen polkupyörällä Pokaalin treeneihin ja takaisin. Matkaa tulee siis 73 km. Siinä välissä parin tunnin tiukka soittosessio, jonka teemme ilman basistia, laulajaa ja tynnyristiä. Näin saamme biisien rakenteet selkäytimeen, ja mikä parasta, kuulemme Annalan kanssa toistemme kitaroinnit. Hyvin toimii.

Pakkaamme kamat nippuun ja kotiin. Paluumatkalla sammun täysin jossain Joutsenon kohdilla. Viimeiset 15 km on yhtä helvettiä. Kotona yritän syödä, mutta mikään ei mene alas. Yritän nukkua, mutta ei tule uni. Nukahdan vasta tiistai-aamuna joskus kuuden jälkeen.

Tiistai 22.5.

Nyt on aamupäivä. Sain syötyä aamupuurot ja olo alkaa olla siedettävä. Jalat ja kädet vielä vähän tärisee, mutta muuten homma on hallussa.

Tänään siis keikoille, ensimmäinen on täällä Lappeenrannassa. Rakas Päiväkirja, et kuule minusta taas viikkoon.

 

Perjantai 8.6.2007

Heh, olinpa optimistinen. Et kuullut minusta kahteen viikkoon. Helvetillinen kiire, eikä ihan rehellisesti sanottuna ole juurikaan kiinnostanut.

Puretaanpa hieman. Pokaalin keikkojen jälkeinen viikko meni täristessä. Kiertue oli ehkä rankin kokemus koskaan. Velli maistui. Mutta ei siitä sen enempää.

Koko viikkoa en kuitenkaan kerennyt täristä, sillä jo keskiviikon ja torstain välisenä yönä oli Kotiteollisuuden treenit. Siitä sitten keikoille. Kesän keikat alkoivat leppoisasti Kuhmossa, jossa meistä pidettiin hyvää huolta. Siitä enemmän osoitteessa www.kotiteollisuus.com.

Nyt istun bussissa ja olen matkalla Sinkkosen ja Janin kanssa kohti Sauna Opea Airia, jossa Kotiteollisuudella on keikka. Tunnelma on leppoisa. Kohta avautuu keskiolut.

Kirjoitin sitten kirjan. Sen takia pääosin en ole jaksanut perehtyä sinuun, rakas Päiväkirjani. Kirjan sain valmiiksi toissa yönä. Aikamoinen urakka takana, mutta myös hyvin palkitseva. Loppuvaihe meni hurmoksessa, pari viimeistä päivää kirjoitin kuin hullu. Olen pirun tyytyväinen. Luulen, että siitä tulee aika vitun hyvä paketti kansiaan myöten. Kannen kuvat otettiin Pokaalin Helsingin keikan yhteydessä. Kannessa on vissiin tissit. Siiiiiistiä. Olen siinä minäkin, mutta kukas siitä nyt on kiinnostunut. Kansikuva tuoksahtaa vähän Bukowskille, mikä ei ole huono juttu.

Vein eilen kirjan valmistumisen kunniaksi tyhjät tölkit ja pullot kauppaan työhuoneesta. Sain 26,35 euroa pelkistä oluttölkeistä. Tähän kun laitetaan vielä punaviinit ja kossut päälle niin voidaan todeta, että kirjoitussessio oli kosteahko.

Muuten olenkin jättänyt kaikki kirjoitushommani. Otin loparit Keskisuomalaisesta ja Seeprasta jäin epämääräiselle tauolle. Ei irtoa enää. Eikä oikein kiinnosta.

On tässä urheiltukin. Tällä viikolla olen tehnyt pari kolmenkymmenen kilometrin pyörälenkkiä sekä käynyt kaksi kertaa salilla. Olo on hyvä. Olen valmis kesän festarikeikoille. Tänään on siis niistä ensimmäinen, viime viikonloppu meni vielä baarikeikkojen parissa. Tunnelma on siis odottavan pelokas, mutta kuitenkin varma. Homma on hallussa.

Heitin talviturkin keskiviikkona. Ai, mihin? Tietenkin Norjaan.

Kummitusjuna ep/dvd tuli eilen levy-yhtiöstä. Helvetin hieno paketti sekin sisältöään myöten. Painos on vain 5000 kappaletta ja enempää sitä ei oteta. Siitä syntyy varmaan marina kotisivuilla. Sota.

Mie olen muuten aika kova kehumaan itseäni nyt. Pitää vähän rauhoittua, muuten tulee joku takaisku. Takaisku suoraan naamaan.

Nyt jatkan muita kirjoitushommia, pitää aloittaa keikkapäiväkirjoja. Sinkkonen tuossa vieressä laittelee terveisiä. Palataan maanantaina jos hengissä selviän.

Perjantai 15.6.2007

Eipä sitten palattukaan. Viikko meni vauhdilla. Kävin maanantaina Helsingissä palaveeraamassa levy-yhtiön ja Liken kanssa. Samalla kävin myös Radio Rockissa promoamassa keskiviikkona ilmestynyttä ep/dvd:tä.

Aikataulutimme levy-yhtiön kanssa syksyn kokoelman. Sovimme siis ilmestymispäivän, kansien deadlinet ja kaiken muun paskan. Ammattilaisten meininkiä.

Kävin Likellä kuulemassa tuomion kirjastani. Kävimme kustannustoimittajan kanssa koko paskan läpi. Paria juttua jouduin vielä tämän viikon aikana viilaamaan. Jätin valmiin paketin sähköpostiin viime yönä joskus neljän aikoihin. Tuhosin siinä ohessa kaksi pulloa valkoviiniä.

Tuli sitten vedettyä maanantai-iltana kevyet pleksit Helsingissä. Kostea viikko takana siis. Kerkesin kuitenkin vähän urheillakin, kävin kerran lenkillä ja kaksi kertaa salilla.

Teostot tuli. Sain yllättävän paljon, vaikka viime vuonna ei radiosoittoa juurikaan ollut. Eikä tehty keikkojakaan. Silti minua muistettiin varsin hyvällä rahasummalla. Taidan käydä hommaamassa sen Hummerin. Hymiö.

Nyt istun bussissa. Matkaamme kohti Provinssirockia. Keikka äänitetään ja kuvataan. Se tarkoittaa sitä, että soitamme päin vittua.

Suoritin äsken järkyttävän puhelun. Miuta houkutellaan nyt kovasti tekemään Äijien toista kautta. Pitä vähän toppuutella, ei nimittäin aika riitä. Eikä oikein kiinnostakaan. Mutta katsellaan nyt miten ne meinaa kuvaukset aikatauluttaa.

Yritän palata asiaan maanantaina.

Torstai 21.6.2007

Ei miun voimat riitä vehtaamaan siun kanssa, raskas Päiväkirja. Eikä aika.

Päiväkirjaa olen pitänyt kyllä, mutta nyt olen keskittynyt keikkapäiväkirjoihin. Sain viimein ne kuntoon ja laitettua kotisivuille. Uskalsin viimein purkaa kamerankin. Erittäin arveluttavaa materiaalia. Ja paljon.

Kävin tiistaina Siveniuksen kanssa Helsingissä paikkailemassa Pronssisen Pokaalin livenauhoituksia. Miehän olin kiertueen viimeisellä keikalla niin sekaisin, ettei soittamisesta tullut enää mitään. Sivenius puolestaan oli juonut äänensä kadoksiin. Mies veti keikan kyypakkauksen voimalla. No, nyt materiaali on kuunneltu, paikattu ja hyväksi todettu. Ei muuta kuin miksaamaan. Virtanen hoitaa. Ehkä siitä jonkinlaisen dvd:n saa kasattua. Ainakin materiaalia on paljon. Hyvin arveluttavaa materiaalia sekin.

Tein eilen 35 km pyörälenkin. Kulki helposti, mutta kyllä noin lyhyen lenkin pitääkin kulkea. Maanantaina kävin salilla tekemässä hartioita, olkapäitä ja vatsaa. Muuten olen repsahtanut kyllä, tulee vedettyä pelkkää grilliruokaa. Mutta niin kai kesällä pitääkin.

Talokaupatkin on nyt sitten loppusuoralla. Ensi viikolla höskä on myyty. Muutto on heinä-elokuun vaihteessa.

Nyt ajelemme kohti Raumanmeren Juhannusta. Keikka joskus ennen kymmentä illalla. Palaillaan syssymmällä.

Tiistai 10.7.2007

Ei tästä miun päiväkirjan pitämisestä tule yhtään mitään. Kuittaan tämän nyt lyhyesti, aloitan palkkaneuvottelut Ilosaarirockin kanssa ja poistun keikoille. Paitsi huomenna klo 7 on lähtö Helsinkiin ja studioon. Purkitamme siellä yhden uuden biisin. Tai oikeastaan kaksi, mutta se toinen tehdään ilman lauluja ja se tulee Lappeenrannan Kaupunginteatterin käyttöön. Toinen julkaistaan joskus syksyllä.

Miulla on muutto menossa. Kaikki on ihan sekaisin. Siihen kun lisätään vielä keikat ja niistä tulleet krapulat, niin pahoinvointi on tosiasia. Pilluakaan en ole saanut niin pitkään aikaan, etten enää edes muista miltä se näyttää. Saatikka tuntuu. Ei ihmisen elämä saisi olla tällaista.

Viettäkää kiva Ilosaari. Mie kimpoan nyt Helsingin, Tampereen, Iisalmen ja Vaasan kautta Metallican keikalle.

Nähdään ehkä joskus jossain ja jostain syystä.

— hynynen, katkokävelijä Luojan armosta


< takaisin

Joensuun Popmuusikot ry, PL 240, 80101 Joensuu — infoilosaarirock.fi