Media

Hyvä mediaväki ja vieraat,

Ilosaarirockin akkreditointi on päättynyt. Hakijoille ilmoitetaan päätöksistä sähköpostitse 20.6. mennessä, mutta mikäli et ole saanut minkäänlaista vastausta, voit tiedustella asiaa osoitteista janne.tielinenilosaarirock.fi ja kirsi.mykkanenilosaarirock.fi. Akkreditoidut otetaan vastaan check in -pisteellä, joka sijaitsee jäähallin aulassa. Katso pisteen sijainti ja ajoreitti allaolevasta karttalinkistä.

Check in -pisteen sijainti »

Check in on avoinna seuraavasti:

Perjantaina 13.7. klo 15—22
Lauantaina 14.7. klo 9—20
Sunnuntaina 15.7. klo 11—18

Mediakeitaan sijainti ja palvelut

Mediakeidas - lehdistökeskus sijaitsee päälavan backstage-alueella. Keidas on avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 12–20 sekä erikseen sovittuina ajankohtina. Mediakeitaalla voit käydä työtehtävien merkeissä tai vaikka hengähtämässä festivaalin lomassa. Tullessasi Mediakeitaalle käytä päälavan edestä katsottuna oikeanpuoleista porttia. Näin liikennöinti sujuu joustavammin.

Keitaalla käytössäsi on neljä kannettavaa tietokonetta ja kaksi internet-yhteyksin varattua läppäripaikkaa. Tietokoneet ovat varattu pääasiassa juttujen kirjoittamiseen. Tarvittaessa myös kuvaajat voivat käyttää tietokoneita kuvien siirtoon. Mikäli tarvitset joitakin lisälaitteita, ilmoita siitä etukäteen tiina.sormunenilosaarirock.fi, puh. 0400 969 799.

Haastattelupyynnöt ja artistialue

Ulkomaisten ja kotimaisten artistien haastattelupyynnöt tulee tehdä suoraan levy-yhtiöihin. Tarvittaessa Mediakeitaan henkilökunta välittää pyyntöjä artisteille eteenpäin. Backstagen artistialueille median edustajilla ei ole suoraa pääsyä. Haastattelut kannattaa sopia esimerkiksi päälavan VIP-telttaan tai Mediakeitaan tiloihin. Haastatteluaikojen ja -paikkojen sopimisessa Mediakeitaan henkilökunta auttaa kaikin mahdollisin tavoin.

Ohjeita valokuvaajille

Ilosaarirockin mediapasseihin sisältyy kuvausoikeus. Perussääntö kaikilla lavoilla on, että mediapassilla saa kuvata VAIN lavan edestä, lavan ja mellakka-aidan välissä, KOLMEN ensimmäisen kappaleen ajan salaman kanssa. Lavajärjestysmiehillä voi olla artistin toiveesta tai turvallisuussyistä tästä poikkeavia ohjeita. Bändikohtaisten ohjeiden saamiseksi saavu keikkapaikalle hyvissä ajoin, kuitenkin viimeistään 5 minuuttia ennen keikan alkamista. Kuvaajat eivät saa mennä lavalle tai sen rakenteisiin. Muista myös, että järjestysmiehet vastaavat lavan turvallisuudesta ja he tarvitsevat tilaa hoitaakseen työnsä.

Ohjeita videokuvaajille

Ilosaarirock ei myönnä videokuvauslupia, siksi kaikki kuvausluvat tulee sopia suoraan artistin edustajan kanssa. Festivaalialueella saa kuvata, mikäli saa kuvattavan suostumuksen. Videokameroilla kuvattaessa pätee valitettava perussääntö — kaikki mikä ei ole sallittua on kiellettyä. Lavajärjestysmiehillä voi olla artistin toiveesta tai turvallisuussyistä lisäohjeita. Bändikohtaisten ohjeiden saamiseksi saavu keikkapaikalle hyvissä ajoin, kuitenkin viimeistään 5 minuuttia ennen keikan alkamista. Kuvaajat eivät saa mennä lavalle tai sen rakenteisiin. Muista myös, että järjestysmiehet vastaavat lavan turvallisuudesta ja he tarvitsevat tilaa hoitaakseen työnsä.

Rokkipressi ja muuta infoa

Järjestäjien — Joensuun Popmuusikot ry:n — yleinen rokkipressi on lauantaina ja sunnuntaina suomeksi klo 17. Englanninkielinen rokkipressi on lauantaina klo 18, sunnuntaina klo 16. Ilosaarirockia koskeva informaatio päivitetään Mediakeitaan ilmoitustaululle ja Ilosaarirockin www-sivujen media-osioon.

Yleistä infoa niin Ilosaarirockista, Joensuun Popmuusikoista kuin Joensuun kaupungista saat Mediakeitaalta.

Mediakeidasta emännöi kotimaisten toimittajien osalta Tiina Sormunen, sähköposti: tiina.sormunenilosaarirock.fi, puh. 0400 969 799.

Tervetuloa Ilosaarirockiin!

Vastaamme mielellämme kysymyksiin osoitteessa mediailosaarirock.fi. Rokrok!


Jaakko Teppo -pressitilaisuus Mediakeitaalla lauantaina 14.7. klo 18.30

Paikan päältä saat mukaasi Jaakon uuden äänitteen ja kuulet tunnelmia edellisenä tiistaina pidetyiltä ensimmäisiltä Jaakko Teppo -päiviltä. Paikalla Jaakko Teppo, vastaava tuottaja Cyde Hyttinen sekä Jaakko Teppo -päivien edustaja.


Pressikuvia

Lataa

The Business

1167 × 1755 px
Harmaasävy/JPEG, 218kt

Lataa

Lataa

Calexico

Kuva: W. Lynch

1772 × 1946 px
CMYK/JPEG, 2,21Mt

Lataa

Lataa (ZIP-paketti)

Lataa

The Cinematic Orchestra

Kuva: Arthur Lol

2649 × 3307 px
RGB/JPEG, 489kt

Lataa

Lataa

CunninLynguists

Kuva: Ross Feighery

3678 × 2253 px
RGB/JPEG, 4,0Mt

Lataa

Lataa

Disco Ensemble

2796 × 2048 px
RGB/JPEG, 1,67Mt

Lataa

Lataa

HIM

2000 × 1636 px
RGB/JPEG, 3,10Mt

Lataa

Lataa

Opeth

Kuva: Michael Johansson

3762 × 2550 px
RGB/JPEG, 1,20Mt

Lataa

Lataa

PMMP

Kuva: Jouko Lehtola

2912 × 4368 px
RGB/JPEG, 922kt

Lataa

Lataa

Porcupine Tree

2362 × 1712 px
RGB/JPEG, 2,43Mt

Lataa

Lataa

RJD2

Kuva: Mike Schreiber

4917 × 3908 px
RGB/JPEG, 1,66Mt

Lataa

Ilosaarirock 2007 juliste

Lataa PDF (179kt)
Lataa PNG (1968 × 3365 px, 231kt)

Joensuun Popmuusikot ry, PL 240, 80101 Joensuu — infoilosaarirock.fi