Mike Patton – Mondo Cane

AngelicA

Regione Emilia-Romagna

 

Mike Patton – Mondo Cane (USA/ITA) & Ilosaarirock Sinfonietta

Sovitukset: Daniele Luppi & Mike Patton
Tuotanto: AngelicA & Emilia-Romagna Region

Mike Patton on mies, joka ei esittelyjä kaipaisi. Legendaarisen Faith No Moren riveissä suurelle yleisölle tutuksi tulleen solistin mittavasta cv:stä löytyy toinen toistaan persoonallisempia ja hienompia yhtyeitä: jäävuoren huippuna muun muassa Mr. Bungle, Tomahawk ja Peeping Tom. Ilosaarirockissa Patton vieraili viimeksi vuonna 2000, tuolloin avantgardistista meteliä soittaneen Fantômasin riveissä.

Ei ole liioiteltua kutsua Mike Pattonia yhdeksi 2000-luvun tärkeimmistä renessanssimiehistä musiikin saralla. Patton suhtautuu musiikkiin ja ylipäätään ääneen intohimoisen tutkijan tarmolla. Kaiken tämän lisäksi Pattonilla on yksi maailman upeimmista lauluäänistä, jolla ei tunnu olevan mitään rajoja. Patton osaa tulkita tyylinmukaisesti niin yökerhojazzia kuin thrash metallia.

Mondo Cane on Pattonin tuoreimpia projekteja, joka on ehtinyt esiintymään vasta muutamaan otteeseen. Mondo Canen puitteissa Patton toteuttaa rakkauttaan italialaiseen musiikkiin: ohjelmistossa on 50- ja 60-lukujen italialaista populaarimusiikkia. Mukana on muun muassa maineikkaiden elokuvasäveltäjien, Ennio Morriconen ja Nino Rotan tuotantoa. Kappaleiden orkesterisovitukset antavat Pattonille tilaa liikkua ja koetella omia rajojaan. Intohimo, rakkaus ja kuolema, tämä on ajatonta musiikkia jossa suuret tunteet eivät ole kiellettyjä.

Mondo Canen esiintymisen yhteydessä tehdään myös suomalaista festivaalihistoriaa. Tiettävästi koskaan aiemmin ei näin iso orkesteri ole soittanut kotimaisilla rock-festivaaleilla ulkomaisen artistin kanssa. Italialaisten huippumuusikoiden tukema Mondo Cane esiintyy erityisesti Ilosaarirockin konserttia varten joensuulaisista klassisen musiikin ammattisoittajista kootun Ilosaarirock Sinfonietta -kokoonpanon kanssa. Suomalaisen festivaalikesän merkkitapaus on tässä.

"Näiden kappaleiden uudelleensovittamisen tavoitteena ei ole paluu menneisyyteen, vaan modernien ja rohkeiden tulkintojen avulla haluan näyttää, miten elinvoimaista ja merkityksellistä tämä musiikki edelleen on." –Mike Patton


< takaisin