Ravi- ja Niittyleirinnän infopaketti

päivitetty 27.6.2008 (kohdat leirintäalueiden varustelu, ohjeita ja sääntöjä, kartat)

Ravi- ja Niittyleirintä ovat Ilosaarirockin viralliset leirintäalueet

Kesällä 2008 Ilosaarirockissa on kaksi tilapäistä ja festivaalin virallista leirintäaluetta. Ravileirintä on jo tuttu Ilosaarirockin vanhoille asiakkaille, ja se sijaitsee nimensä mukaisesti Laulurinteen vieressä raviradan keskinurmella. Tänä kesänä leirintäalueiden palveluiden kehittämiseksi ja majoittujien turvallisuuden parantamiseksi käyttöön otetaan toinen leirintäalue ja se on nimeltään Niittyleirintä. Alue sijaitsee heti raviradan vieressä Linnunlahdentien toisella puolella Palloilukeitaan vieressä. Katso alueiden sijainti festivaalialueen kartasta. Ravi- ja Niittyleirinnän järjestelyistä vastaa tänä kesänä ensimmäistä kertaa Ilosaarirockin järjestäjä Joensuun Popmuusikot ry.

Ravileirinnän ja Niittyleirinnän majoittumisalueet on tarkoitettu ainoastaan Ilosaarirockin asiakkaille, toisin sanoen alueille pääsevät majoittumaan vain Ilosaarirockin rannekkeen tai pääsylipun omistavat festivaalivieraat. Ravi- ja Niittyleirinnässä on käytössä yhteinen ranneke.

Leirintäalueiden ruohoalueilla on mahdollista majoittua vain teltoissa. Asuntoautoille ja -vaunuille on varattu omat alueensa Raviradan kaviouralta. Muistattehan myös, että majoittuminen teltoissa ja autoissa on leirintäalueiden ulkopuolella kiellettyä. Luvatonta majoittumista valvotaan Joensuun kaupungin, Ilosaarirockin järjestyksenvalvojien ja poliisin toimesta.

Leirintäalueiden aukioloajat ja hinnat

Ravileirintä on avoinna torstai-illasta maanantai-aamuun saakka. Niittyleirinnän majoittumisalue aukeaa perjantaina ja on auki maanantai-aamuun saakka.

Ravileirintä:
Torstai 10.7. klo 18 - maanantai 14.7. klo 12: 25 €/henkilö
Perjantai 11.7. klo 12 - maanantai 14.7. klo 12: 20 €/henkilö

Niittyleirintä:
Perjantai 11.7. klo 12 - maanantai 14.7. klo 12: 20 €/henkilö

Varaathan mukaasi käteistä rahaa ja myös mahdollisimman tasarahan.

Ravi- ja Niittyleirinnän alueille ei myydä vierailijarannekkeita.

Sisäänkirjautuminen leirintäalueille

Ravi- ja Niittyleirinnän telttailualueille pääsemiseksi sinun tarvitsee täyttää majoittumislomake. Voit ladata lomakkeen täältä (PDF-tiedosto, 186 kt).

Ohjeita lomakkeen täyttämiseen:

 • Lataa, täytä ja tulosta lomake. Voit täyttää tekstikentät suoraan Adobe Acrobat -ohjelmassa. Muista kuitenkin allekirjoitukset!
 • Jokaiselta majoittujalta vaaditaan nimi, syntymävuosi, osoite ja allekirjoitus (laki majoitus- ja ravitsemistoiminnasta § 6).
 • Merkitse jokaisesta majoittujasta majoittuuko hän torstaista 10.7. vaiko perjantaista 11.7. alkaen.
 • Samaan aikaan leirintään saapuvat täyttävät tietonsa samalle lomakkeelle. Jos majoittujia on enemmän kuin kuusi, voitte täyttää loput tiedot lomakkeen kääntöpuolelle (rastittakaa kohta "jatkuu kääntöpuolella").
 • Jos ryhmänne jäsenet saapuvat leirintään eri aikoihin, täyttävät myöhemmin saapuvat oman lomakkeensa.

Täyttämällä majoittumislomakeen etukäteen nopeutuu leirintään saapuminen huomattavasti eikä sinunkaan tarvitse jonottaa pitkään. Varaa myös rokkilippusi esille lähestyessäsi ravileirinnän vastaanottoa, sillä vain Ilosaarirockin asiakkaat pääsevät Ravi- ja Niittyleirinnän telttailualueille.

Luovutettuasi täytetyn majoittumislomakkeen sekä maksettuasi majoittumismaksun pääset leirintäalueelle. Leirintäalueella majoittuvien kulkutunnisteena toimii viikonlopun ajan paperiranneke. Tarkasta, että ranneke on kunnolla kiinnitetty ja ehjä.

Sisäänkirjautumisen yhteydessä majoittujille jaetaan muovipusseja roskia varten. Kerää roskasi pusseihin ja vie ne aina roskapisteisiin. Pidetään alue siistinä. Roskapussien loppuessa niitä voi pyytää lisää leirintäalueiden porteilta. Leirintäalueilta löytyy myös kierrätyspisteitä. Kierrätyspisteissä kerätään talteen mm. biojäte, lasi ja metalli.

Maanantaiaamuna leirintäalueiden porteilla voit käydä myös tarkistamassa ajokuntosi. Puhaltaminen on ilmaista.

Lisätietoja Ravi- ja Niittyleirinnästä voit kysyä täältä:

Joensuun Popmuusikot ry
leirintailosaarirock.fi
(013) 225 550

Asuntoauto ja -vaunupaikat Raviradan kaviouralla

Raviradan ja Niittyleirinnän ruohikkoalueilla on mahdollista majoittua vain teltoissa. Ajoneuvoissa yöpyminen on kielletty.

Asuntoautoille ja -vaunuille on varattu oma alue Raviradan kaviouralta. Paikkoja asuntoautoille ja -vaunuille on rajoitetusti ja paikat eivät sisällä sähköä. Asuntoauto/vaunupaikka maksaa 30 euroa + henkilökohtaisen leiriytymismaksun.

Parkkialue aukeaa samaan aikaan kuin Ravileirintä, eli torstaina 10.7 klo 18.

Pyydämme, että asuntoautolla ja -vaunulla saapuvat varaavat paikkansa ennakkoon sähköpostilla osoitteessa leirintailosaarirock.fi, sillä asuntoauto ja -vaunupaikkoja on rajoitettu määrä. Ilmoituksia otetaan vastaan 23.6. alkaen maanantaista perjantaihin klo 9–16 myös Ilosaarirockin infonumerossa (013) 225 550.

Huomioithan, että matkailuajoneuvot tulee sijoittaa siten, että niiden etäisyys on toisistaan neljä metriä.

Parkkialueet autoille

Leirintäalueita lähimmät parkkialueet sijaitsevat raviradan edessä Linnunlahdentien varressa. Varsinaisten hiekkaparkkialueiden lisäksi parkkialueina toimivat raviradan autokatsomo ja kavioura. Raviradan valvotulle parkkialueelle veloitus on 10 €/pysäköintikerta.

Parkkipaikkoja on rajoitettu määrä. Muistathan, että juniin on lisätty lisävaunuja Ilosaarirockin ajaksi.

Hallitien vartioitu parkkitalo sijaitsee festivaalialueen ja Linnunlahti Campingin vieressä ja parkkeeraaminen sinne maksaa 15 €/viikonloppu. Parkkitalossa on ympärivuorokautinen vartiointi. Ajo parkkitaloon tapahtuu Linnunlahdentietä pitkin (ajo Länsikadun suunnasta) perjantaina klo 24 mennessä. Autoa ei voi siirtää parkkitalosta pois viikonlopun aikana, vaan vasta sunnuntaina klo 17-24 välisenä aikana. Autolla pääsee käymään lauantaina sekä sunnuntaina klo 10-16. Maksaminen hoidetaan sunnuntaina parkkitalon maksuautomaateille perjantaina saatua parkkilippua vastaan. Pidä siis huoli parkkilipusta, jätä se turvalliseen paikkaan!

Leirintäalueiden varustelu

Ilosaarirockin virallisille leirintäalueille on järjestetty festivaalin ajaksi majoittujia varten vesipisteitä, nuotiopaikkoja, ruokamyyntiä ja wc-koppeja. Ravileirinnän myyntipaikassa tarjoillaan myös herkullista aamupalaa edulliseen hintaan klo 7-12. Aamiainen sisältää kahvia tai teetä, kananmunan, leipää, levitettä, juustoa, kinkkua, suolakurkkua ja mehun.

Leirintäalueilta löytyy yleisiä nuotiopaikkoja, joissa asiakkaat voivat valmistaa evästä nuotion ääressä. Omien trangioiden käyttäminen yleisillä nuotiopaikoilla on sallittua. Trangioiden käyttäminen muualla leirintäalueella on ehdottomasti kielletty! Nuotiopaikalta löytyy Ilosaarirockin puolesta puita, sytytysvälineitä, makkaratikkuja sekä ritilä, jonka päällä puuron ja vellin keittäminen käy helposti.

Suihku löytyy Palloilukeitaalta ja virkistysuimala Vesikosta

Ravi- ja Niittyleirinnässä ei ole suihkumahdollisuutta eikä Ilosaarirockin festivaalialueen ulkopuolelta löydy uimapaikkaa, mutta Virkistysuimala Vesikko palvelee festivaaliväkeä läpi rokkiviikonlopun. Ilosaarirockin rannekkeella uimaan ja suihkuun pääsee edullisesti 3 eurolla. Vesikko on auki lauantaina ja sunnuntaina klo 10-17 sekä maanantaina 14.7. klo 06-20.30. Festivaalialueen viereisellä Palloilukeitaalla on läpi viikonlopun suihkumahdollisuus 2 euroa hintaan. Palloilukeitaalla sinua palvelevat myös kahvio ja terassi. Katso Palloilukeitaan ja Vesikon sijainti kartalta.

Ravi- ja Niittyleirintää koskevia ohjeita ja sääntöjä

 • Ravi- ja Niittyleirinnän leirintäalueet on jaettu majoittumissektoreihin. Sektoreista käytetään nimeä korttelit. Ravileirinnässä kortteleita on 22 ja Niittyleirinnässä 12.
 • Jokaisessa korttelissa on torstaina, perjantaina ja lauantaina leirintäoppaita neuvomassa ja ohjaamassa telttojen sijoittamisessa.
 • 1-3 hengen teltat ja yli kolmen hengen teltat sijoitetaan samoihin kortteleihin. Huomioithan, että turvallisuussyistä 1-3 hengen teltan välimatkan toiseen telttaan tulee olla vähintään yhden metrin. Vastaavasti yli kolmen hengen teltan etäisyyden toiseen telttaan tulee olla 4 metriä.
 • Mikäli olet saapumassa telttailemaan puolijoukkueteltalla tai muulla vastaavalla isolla teltalla ja isolla porukalla, ilmoitathan asiasta jo etukäteen sähköpostitse Ilosaarirockin toimistolle osoitteeseen leirintailosaarirock.fi. Tämä helpottaa meitä leirinnän ennakkovalmisteluissa. Puolijoukkueteltoille on varattu leirinnästä oma alue. Leirintäoppaat ohjaavat ja auttavat myös näiden telttojen sijoittamisessa.
 • Paviljonkien, joiden enimmäispinta-ala on 3 m x 3 m ja joissa ei ole seiniä, tuominen leirintäalueelle on sallittua. Sen saa pystyttää teltan yhteyteen niin, että turvaväli toiseen telttaan on määräysten mukainen. Paviljongin ja toisen teltan turvavälin täytyy olla yksi metri.
 • Leirintäalueilla on tulenteko sallittu vain niille tarkoitetuilla yleisillä nuotiopaikoilla. Turvallisuussyistä grillien tuominen leirintäalueille on kokonaan kielletty. Kielto koskee myös kertakäyttögrillejä. Trangioita saa käyttää vain merkityillä yleisillä nuotiopaikoilla. Trangioiden käyttäminen muualla leirintäalueella on ehdottomasti kielletty.
 • Festivaalialueen tavoin vaarallisten aineiden ja esineiden tuominen leirintäalueille on kielletty. Järjestäjä pidättää oikeuden poistaa alueilta henkilön, joka ei noudata järjestäjän antamia ohjeita.
 • Sohvien ja muiden huonekalujen tuominen leirintäalueille on kielletty. Huolehdithan myös, että otat leirintäalueelta lähtiessäsi mukaan kaikki sinne tuomasi tavarat.
 • Mikäli havaitset onnettomuuden tai uhkaavan tilanteen, ilmoita siitä heti järjestyksenvalvojille.
 • Pidä huoli itsestäsi, kavereistasi ja tavaroistasi

Tervetuloa Ravi- ja Niittyleirintään!

Leirintäalueiden kartat

Ravi- ja Niittyleirinnän kartat


< takaisin