Lehdistötiedote 13.2.2008. Julkaisuvapaa heti.

Nightwish tähdittää ilosaarirockia tulevana kesänä

Laajalla rintamalla kansainvälistä väriä

Heinäkuun 11.-13. päivinä Joensuun Laulurinteellä järjestettävä Ilosaarirock on julkaissut Sulon päivän kunniaksi ensimmäisen erän tulevan kesän ohjelmaansa. Ensimmäiset varmistuneet yhtyeet edustavat varsinkin ulkomaisen bändilistan osalta Ilosaarirockin näköisesti hyvinkin värikästä ja monipuolista linjaa. Festivaalin nimekkäin yhtye tulee kuitenkin kotimaasta Nightwishin noustessa kotifestivaalinsa lavalle heinäkuun puolessa välissä. Ulkomaisia yhtyeitä on laittaa tiskiin ensimmäisessä erässä hulppeat 13 nimeä. Näitä ovat Tanskan pop-ylpeys Kashmir, post-rockin lipunkantaja Mogwai (UK) sekä progressiivisen rockin brittiläiset Ozric Tentacles ja Oceansize. Rentolavalla keinuttavat kansaa Heptones (JAM), Joe Bataan (USA) ja Fanfare Ciocârlia (ROM). Konemusiikkiannoksen tarjoaa Venetian Snares (CAN). Raskaampaa osastoa edustavat tänä kesänä Cult Of Luna (SWE), Converge (USA), Comeback Kid (CAN), Heaven Shall Burn (GER) ja Metsatöll (EST). Kaikkiaan Ilosaarirockissa esiintyy jälleen yli 90 yhtyettä.

– Heti Nightwishin takaa löytyy hyvin Ilosaarirockin näköinen kattaus oman genrensä ykkösnimiä ja uusimpia tulokkaita. Ilosaarirock haluaa olla musiikinystävien festivaali. Toki ohjelmasta löytyy tuttuja ja taattuja yleisönpomputtajia, mutta myös puun takaa tulevia yllättäjiä, kertaa Ilosaarirockin ulkomaisesta ohjelmasta vastaava Panu Hattunen julkaistua ohjelmaa.

Ensimmäiset kotimaiset nimet Ilosaarirockissa ovat mm. Ismo Alanko Teholla, Eläkeläiset, Von Hertzen Brothers, Lauri Tähkä ja Elonkerjuu, Stella sekä raskaamman sarjan Turisas ja Diablo. Rentolavan ensimmäiset kotimaiset nimet ovat Raappana & Sound Explosion Band, Asa ja Jätkäjätkät, Pyhimys ja Rhythm Funk Masters.

– Ohjelman tekeminen on nyt suurin piirtein puolessa välissä ja aikataulussa ollaan. kokonaisuudessaan ohjelma valmistuu lipunmyynnin alkuun mennessä toukokuun alussa. Tulossa on vielä sekä ulko- että kotimaisia nimiä, päättää Hattunen.

Sulon päivään mennessä varmistunut ohjelma on luettavissa Ilosaarirockin verkkosivuilta osoitteesta www.ilosaarirock.fi. Sivut ovat saaneet myös uuden kesän 2008 ulkoasunsa. Uuden ilmeen festivaalille on suunnitellut joensuulainen kaksikko Ninka Reittu-Kuurila ja Lasse Kuurila, jotka voittivat loppuvuodesta 2007 käydyn Ilosaarirockin ilmekilpailun.

– Ilosaarirockin ilmeen idea syntyi piirtämästäni sarjakuvasta, jossa kuvasin väkijoukkoa yhtenä persoonana. Festareilla ihmisistä muodostuu parissa päivässä tiivis yhteisö, rokkikansa. Joensuun Ilosaarirock omaa perinteikkään ja hyvän tunnelman jota tämä "väkijoukko" kuvaa, selvittää Reittu-Kuurila.

Klubeilla kovat kotimaiset Hanoi Rocksin, Mokoman ja YUP:n johdolla

Festivaalialue soi kesällä 2008 entiseen tapaan viiden esiintymislavan voimin. Festivaalialueen hiljennyttyä jatkavat klubit ohjelmaa festivaalialueen viereisessä jäähallissa. Ilosaarirockin avaa YleX-teltalla järjestettävä Suloklubi ja jäähallissa pauhaava vaihtoehtoisempi Töminä-klubi.

Festivaalin avaavalla Suloklubilla on mahdollista nähdä lauteilla ensimmäistä kertaa Ilosaarirockissa esiintyvä Hanoi Rocks, sitäkin tutummat Kotiteollisuus ja 51koodia, juuri uuden pitkäsoittonsa julkaissut Stam1na, 22-Pistepirkko sekä M.A. Numminen ja Pedro Hietanen, Kari Peitsamo, Tuomari Nurmio ja Klaus Thunder & Ukkosmaine.

Jäähallin Töminän punk-painotteisen ensimmäiset kiinnitykset ovat Anal Thunder, Diskelmä, Kohu-63, St. Hood ja Rejected. Launtaina jäähallin Metellissä esiintyvät Mokoma, eestiläinen Metsatöll ja Rotten Sound. Sunnuntain päätösklubi päättää festivaaliviikonlopun YUP:n ja Riston keikoilla. Jäähallin klubien ohjelma täydentyy kevään mittaan.

Ensimmäiset Ilosaarirockin ennakkotunnelmat on kuultavissa kevään Kohti Rokkia 08 -konsertissa Joensuu Areenassa lauantaina 15.3. Esiintymässä ovat Mokoma, Stam1na, Amorphis ja Discard. Lipunmyynti Kohti Rokkia -konserttiin on jo käynnissä.

Lisätietoa Ilosaarirockista ja yhtyeiden promokuvia: www.ilosaarirock.fi


Haastattelut:

Panu Hattunen
puh. 050 506 7405
panuilosaarirock.fi

Markku Pyykkönen
puh. 050 354 9068
markkuilosaarirock.fi


< takaisin